Saran kirjojen Sara vastasi "100 mieskirjailjaa" -haasteeseeni täällä. Samalla hän toivoi vinkkejä suomalaisista mieskirjailijoista, joita hän haluaisi lukea enemmän. Ihanan kompakti haaste - tässä tulee oma Top 10:
1. Bo Carpelan: Alkutuuli + runot
2. Johan Bargum: Syyskesä
3. Joel Haahtela: Perhoskerääjä
4. Mika Waltari
5. Lassi Nummi: Tahdon sinun kuulevan
6. Jussi Valtonen: Siipien kantamat
7. Reko Lundan: Ilman suuria suruja
8. Reidar Palmgren: Jalat edellä
9. Olli Jalonen: Poikakirja
10. Juha Itkonen: Seitsemäntoista
+ Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät
Listasin kirjailijoita nyt vähän eri perustein kuin 100 naiskirjailijaa tai 100 mieskirjailjaa. Jätin klassikot vähemmälle ja noston esille nykykirjailijoita. Olli Jaloselta en ole lukenut vielä yhtään kokonaista teosta, mutta olen varma että tulen pitämään Poikakirjasta ja 14 solmusta Greenwitchiin. Itkoselta
olen lukemassa Seitsemäätoista (aiemmin olen lukenut Huolimattomia unelmia), ja vaikka tuntuu, etteivät Itkosen tyyli ja aiheet ole minun "ominta" kirjallisuuttani, lienee paikka tässä listassa oikeutettu. Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät taas kuulostaa blogikehujen perusteella niin mukaansatempaavalta ja omanlaiseltaaan, että pakko mainita sekin!
Puhelimella surffailun vuoksi hieman lyhyempi kommentti kuin tavallisesti. :) Olipa mukava lukea tämä lista ja täytyy vaatia omakin. Haahtela tulisi omallekin listalleni, ehdottomasti. Palmgrenin jalat edellä oli hyvä, mutta en tiedä.. Harjukaupungin salakäytävät on ylsi oma suursuosikkini, toivottavasti pidät siitä!
VastaaPoistaJuha Itkosesta sen verran, että minä olen ihan Juha-fani. Mutta Seitsemäntoista on mielestäni hänen heikoin teoksensa, vaikka pidin siitäkin. Jos joskus jatkat Itkosen parissa, niin suosittelen lukemaan Anna minun rakastaa enemmän tai Myöhempien aikojen pyhiä. :)
Katja, minä olen piintynyt puhelimella surffailija, jopa tämä postaus on puhelimella ;), siksi siitä puuttuvat esim. kuvat ja kursiivit (linkin osasin laittaa, ihme kyllä!). Minulla on harvoin aikaa istahtaa koneen ääreen, mutta puhelin viihdyttää esim. automatkoilla. Postaukset sentään yleensä koneella...
VastaaPoistaItkosen Myöhempien aikojen pyhiä olen yrittänyt muutamaan otteesseen lukea, mutta on jäänyt kesken ensi sivuilla... Seitsemäntoistakin junnasi aluksi, mutta nyt olen päässyt tekstin imuun. Ajattelin, että seuraava Itkoseni olisi kohti, mutta sinun suosituksestasi kokeilen Summer Maplea. Joskus ehkä tuo mormoonitarinakin tempas mukaansa...
Esim. Hellaakoski on minulle varmastikin rakkaampi kuin Palmgren, mutta halusin nostaa nykykirjailijoita ja prosaistaja tälle listalle, joka on enemmän tyyppiä "kokeile näitä" kuin "kaikki mitä rakastin" ;)
Tuo Jalat edellä teki minuun suuren vaikutuksen aikoinaan, mutta nyt ajattelin laittaa sen kiertoon, en halua lukea enää uudelleen.
Katja vei sanat suustani, meinasin tulla kommentoimaan että Itkoselta kannattaa lukea nimenomaan Anna minun rakastaa enemmän tai Myöhempien aikojen pyhiä.
VastaaPoistaBo Carpelanin Alkutuuli on ollut luettavien pinossa pitkään, joten kiitos muistutuksesta, pitääkin yrittää lukea se piakkoin. :)
Bo Carpelan on kuin Tove Janssonin novellit-ne kuuluvat mun kesään.Hyvä lista sinulla jäin miettimään..
VastaaPoistaPakko se on sitten uskoa, että parempaa Itkosta on vielä luvassa :). Kiitos Jum-Jum kommentista, ihania hitaita hetkiä alkutuulen parissa!
VastaaPoistaMaria, koska pidät Carpelanista ja Janssonista (jotka minunkin mielestäni sopivat hyvin kesään, pitäisikin lukea hyllyssä jemmaamani Kesän varjot...), niin kokeile vielä Bargumia; tuo Syyskesä on (nimensä mukaiseen vuodenaikaan sopiva) tiivistunnelmainen pienoisromaani.
Hei Maria
VastaaPoistaja kiitos! Tällaista juuri kaipailin ja nykykirjailijoita vielä! Pitelin muuten Itkosen Myöhempien aikojen pyhiä joku aika sitten käsissäni, mutta ei lähtenyt mukaani. Harjukaupungin salakäytävät on minullakin hyllyssäni odottamassa. Tätä listaa on hyvä surffailla puhelimen kanssa seuraavalla kirjastoreissulla :)
Ole hyvä Sara! :) Toivottavasti löytyy uusia suosikkeja.
VastaaPoistaMinä luen hävettävän vähän suomalaisia miehiä. Listaltasi tuttuja ovat oikeastaan vain Waltari ja Itkonen - hekin vain yhden teoksen verran. No, onhan tässä elämä aikaa. :)
VastaaPoistaOn varmasti hyvä sivistyksen kannalta lukea monipuolisesti, mutta toisaalta uskallan jo myöntää itselleni, että on tiettyjä kirjallisuus- tai kirjailijatyyppejä, jotka minua kiinnostavat enemmän, ja annan itseni keskittyä pääasiassa niihin. Elleivät sitten työt toisin vaadi. (Mutta kyllä TBR-listallani ovat silti esimerkiksi Jalonen ja Valtonen.)