maanantai 31. joulukuuta 2012

Kirja- ja blogivuosi 2012


Vuosi 2012 lähenee loppuaan ja on Sinisen linnan kirjaston vuosikatsauksen aika. Voisin kirjoittaa tästä vuodesta, lukukokemuksista, kirjatapahtumista ja bloggaamisesta vaikka kuinka, mutta säästän pidemmät sepustukset johonkin toiseen ajankohtaan ja nostan tähän postaukseen muutaman mieleen tulevan kirjallisen kohokohdan - ja pari ihanaa juttua "oikeasta elämästä".

Osallistuin vuoden aikana muutamiin kirjallisiin tapahtumiin - osasta kirjoitin blogiin, toisista en, mutta kaikki ihanat kohtaamiset muistan. Yksi erityisen inspiroiva tilaisuus oli syyskuinen Marmeladia ja proosaa -aamiainen, jolla kirjailija Anna Kortelainen kertoi elämäkertaromaaninsa Ei kenenkään maassa taustoista.

Helsingin kirjamessuilla vietin ihanan lokakuisen lauantaipäivän, tapasin kirjabloggaajakavereita ja muita ystäviä, kuuntelin kirjailijoita ja nautin perheen kanssa lastenmusiikkiesityksistä.

Vuoden sykähdyttävimpiä lukukokemuksia olivat - genrejä tai ilmestymisvuosia mitenkään erittelemättä

Ainoat todelliset asiatAntaumuksella keskeneräinenSyyspurjehdus

Naisten mies ja aatteiden - Juhani Ahon elämäntaideOmenapuu laulaaPutous

Norwegian WoodAdalmiinan helmiEtten palaisi tuhkaksi

Teemestarin kirjaMarja-Liisa Varto - kuin linnun kirkaisuSirpa Kähkösen Kuopio-sarja

Tule risteykseen seitsemältäSeuraelämän säännötTavallisia ihmeitä

Kafka rannallaMeriKatoamispiste

HaavemaaPerinnönjakajatJää

Tyttö Pitkänsillan molemmin puolinGattonautti ja muita arkisatujaHietakehto

KarikkoMuistissaKirjoita nuorille

Medeia ja hänen lapsensaMun isäni on avaruusmiesAatos ja Sofian sokeriletit

(...näin muutamia mainitakseni...)

Kirja-arvioiden lisäksi kirjoitin blogissa muun muassa "elämäni kirjoista", aloitin ensi vuoden äitienpäivään jatkuvan Kirjallisuuden äidit -lukuhaasteen, paketoin Tuntemattomat tyttökirjat -haasteen, osallistuin moniin toisista blogeista alkaneisiin lukuhaasteisiin, luin kirjoja "maratonina", perustin blogilleni Facebook-sivun ja iloitsin kirjasta, jonka tekemisessä olin ollut itsekin vähän mukana.

Kulisseissa tapahtui muun muassa tällaista:

Uusi lukutoukka

Kirjastokäyntejä

Uusi näkökulma lukemiseen
Lopuksi linkitän vielä pariin kiinnostavaan uudenvuodenpostaukseen, jotka bongasin juuri blogilistaltani. Käy lukemassa kirjailijan uudenvuodenlupaukset, ketkä kirjailijat veivät erään lukijan mennessään vuonna 2012, ja mitä kuuluu eräälle käsikirjoitukselle, joka lähti maailmalle pari kuukautta sitten.

Kirjaisaa, lukuisaa ja onnellista uutta vuotta 2013 kaikille Sinisen linnan kirjaston lukijoille!


17 kommenttia:

 1. Kiitos linkityksestä ja loistavaa uutta vuotta, Maria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, Pekka - kirjatekstisi ja kuvasi ovat ilo! Hyvää alkanutta vuotta :)

   Poista
 2. Huippua uutta vuotta sinulle ja perheellesi, ja kiitos loistavasta blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sannabanana, ja ihan samaa toivotan ja samasta kiitän :)

   Poista
 3. Vuosi 2012 oli todellakin hedelmällinen ja antoisa kirjablogeille ja -blogisteille :) Kiitos tähän asti yhdessä kuljetusta matkasta! Oikein ihanaa ja onnellista vuotta 2013 Sinulle ja perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Kirsi! Oli mukava tavata messuilla, vaikka pieni seuralaiseni taisikin ehtiä "keskustelemaan" kanssasi enemmän kuin minä, olkani yli ;)

   Poista
 4. Sinulla on ollut hyvä vuosi. Onnea ja iloa siitä! Ja ihanaa alkanutta vuotta!

  Olet lukenut paljon sellaisia kirjoja, joista minäkin olen pitänyt: Etten palaisi tuhkaksi, Jää, Teemestarin kirja, Tule risteykseen seitsemältä, Norwegian Wood... Sain Seuraelämän säännöt joululahjaksi ja pidän siitä enemmän kuin kuvittelin.

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, Seuraelämän säännöt on yksi niistä kirjoista, jonka olisin mielellään lukenut jouluna, jos en olisi jo lukenut :). Kiva että pidät siitä ainakin jonkin verran - itse en osaa olla objektiivinen, sillä kirja oli ensimmäinen, jonka aloitin synnäriltä tultuani ;)

   Poista
 5. Hieno blogivuosi!!! Kiitos teksteistä ja kirjakeskustelusta ja parhainta uutta vuotta toivottaa lukijasi, Kähkös- ja Lundberg-fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos! Ja Kähkönen ja Lundberg ovat kyllä niin upeita kirjailijoita, heidän teoksiaan luen nyt alkavanakin vuonna.

   Poista
 6. Kiitos sinulle antoisista kirjavinkeistä ja tunnelmista täältä luotasi.

  Oikein hyvää lukuvuotta 2013 odotellen jo Sinisestä Linnasta
  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria <3, ja kaikkea ihanaa valoa ja voimaa alkaneeseen vuoteen!

   Poista
 7. Oletpas saanut ihmeitä aikaan kirjarintamalla ja muutenkin! Kiitän inspiroivasta blogistasi ja toivotan iloa, onnea ja upeita kirjallisia elämyksiä koko vuoden tarpeiksi.

  VastaaPoista
 8. Hei, Maria! :-)

  Lämmin kiitos linkityksestä! Tämä on uuden vuoden tohinassa ja meidän nelivuotissynttäreissä mennyt minulta ohi tuoreeltaan.

  Juuri eilen julkaisin oman TBR-listani. Tuossa sinun viime vuoden parhaiden listassasi olisi ollut joitakin tärppejä minullekin, muitta onneksi en pitäydy pelkkään TBR:ään ;-D... sivuraiteet sallitaan. Muun muassa Kafka rannalla -järkälettä mietin kauan, sisällyttääkö se listalle vai ei, mutta lopputohinoissa jätin sen pois. Ehkä jossakin välissä kuitenkin, tai tulevaisuudessa. Kirjoissa on se mainio ominaisuus, että ne eivät katoa minnekään, ja suurin osa niiden tarinoistakin säilyy tuoreena vuosikymmeniä.

  VastaaPoista