maanantai 21. toukokuuta 2012

2 x 11 kysymystä



Sain Saralta ja Margitilta 11 kysymystä, kiitos! Tämä blogeissa kiertävä haaste on siitä hauska, että kysymykset haastetuille keksitään itse - tämä tekee haasteesta persoonallisen. 


Ensin Saran kysymykset: 


1. Lempikirjastosi?
Vaikea kysymys, koska ihania kirjastoja on niin paljon... Yksi suosikeistani on Rikhardinkadun kirjasto, ja toisaalta lähikirjasto on sikäli lemppari, että sinne pääsee helposti. 

2. Mistä ostat pääasiassa kirjoja? Kirjakaupasta, verkkokaupasta, marketista antikvariaatista/kirpputoreilta vai joku muu?

Tällä hetkellä eniten verkkokirjakaupasta, sillä pääsen harvemmin kaupoille ja netistä tilaamalla kirjat saa yleensä reilusti halvemmalla. Antikvariaateissa on ihana asioida, koska valikoima on yllätyksellisempi kuin lähinnä uutuuksia myyvissä ketjukirjakaupoissa. 

3. Sinulle tärkeä nuortenkirja?

Maria Gripen Varjo-sarja ja L. M. Montgomeryn Runotyttö-sarja. 

4. Pelottavin kirja, jonka olet lukenut?

Ian McEwan: Vieraan turva

5. Lempirunosi?

Niitä on paljon, mutta sanon nyt vaikka P. Mustapään "Tein lasinkuultavan laulun"

6. Minkä elokuvan, joka pohjautuu kirjaan olet katsonut viimeksi?

Aamiainen Tiffanylla(?)

7. Minkä kirjan maailmaan haluaisit uppoutua niin, että olisit siellä mukana "oikeastikin"?

Juuri lukemani Seuraelämän säännöt

8. Mieluisin vuorokauden aika lukea?

Ilta(yö)

9. Kesäkirjasi?

Tänä kesänä ajattelin lukea Fannie Flaggin Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafén.

10. Mitä luet juuri nyt?

Petja Lähde: Poika


11. Seksikkäin fiktiivinen kirjan henkilö? Perustelut!
Onpas vaikea kysymys, ja pitäisi vielä perustellakin :). No, L. M. Montgomeryn Sinisen linnan Barney Snaithissa on sitä jotakin, mikä vetoaa minuun. Huumorintaju, rakkaus luontoon ja sellainen, no, miehekkyys. 


Ja sitten Margitin kysymykset: 





  1. Viimeisin elokuva, jonka olet katsonut? Katson niin harvoin elokuvia, että en muista... Sivusilmällä seurailin Bambi-elokuvaa, kun olin ostanut sen lapsille ja halusin verestää muistojani :). Olisin halunnut tänä keväänä mennä katsomaan elokuvan Tähtitaivas talon yllä, mutta en sitten ehtinyt (olin kipeä juuri silloin, kun meillä oli lapsenvahti, enkä jaksanut mennä muualle kuin syömään - niin ja kappas, eihän leffa ollut silloin vielä tullut ensi-iltaankaan...). 
  2. Viimeisin näytelmä, jonka olet nähnyt teatterissa? Jos kesäteatteri lasketaan (ja miksei laskettaisi?) niin Raija Orasen "Kaikki maan hedelmät".
  3. Viimeisin konsertti, jossa olet ollut? Kansantanssiryhmä Petkeleen ja Maatana-yhtyeen konsertti kolmisen viikkoa sitten. 
  4. Viimeisin urheilutapahtuma, jossa olet ollut joko katsojana tai osallistujana? Äitien ja lasten pihaseikkailu eskarin pihalla pari viikkoa sitten. Ohjelmassa oli mm. hulavanteen pyöritystä, kolmijalkajuoksua ja tasajalkahyppelyä. 
  5. Minkälaisesta kuvataiteesta pidät? Perinteisestä ja esittävästä kaikkein eniten, pakko myöntää. 
  6. Jos matkustat kaupunkilomalle, mitä menet siellä katsomaan? Varmasti istuskelisin paljon katukahviloissa haistelemassa tunnelmaa, mutta varmaan koluaisin myös taidemuseoita ja kirjastoja.
  7. Paras lukemasi dekkari? Varmaan se olisi joku Agatha Christieltä tai P. D. Jamesilta, mutta en nyt osaa nimetä yhtä. 
  8. Paras lukemasi scifi-kirja? Emmi Itärannan Teemestarin kirja
  9. Oletko lukenut klassikkoa, jota luulit etukäteen tylsäksi, mutta johon ihastuit? Ernest Hemingway: Vanhus ja meri
  10. Jos kirjat eivät olisi ykkösharrastuksesi, niin mikä olisi? Tämä on kyllä ihan liian vaikea :). 
  11. Jos kirjoittaisit kirjan, mitä se käsittelisi? Varmaankin perhesuhteita, identiteetin rakentumista ja sen sellaista perinteistä - aiheita, joista tykkään itse lukea. 
Omat kysymykseni, joihin haastan sannabananan, Rozin, MerenhuiskeenPetriinan ja Mamman uunin Marian - ja sinut, joka et ole vielä haastetta saanut, mutta haluat tarttua tähän: 

1. Mistä asiasta sait viimeksi kehuja?
2. Mitä kirjaa lukiessasi nauroit viimeksi ääneen?
3. ...ja mitä kirjaa lukiessasi itkit?
4. Lempirunosi (tämän kysymyksen lainasin Margitilta, se on niin ihana :))
5. Mitä (tällä hetkellä teattereissa pyörivää) elokuvaa haluaisit mennä katsomaan?
6. Entä näytelmää/balettia/oopperaa?
7. Missä maassa (kaupungissa) haluaisit asua, jos et saisi asua Suomessa?
8. Mitä sinulle merkitsee sana koti?
9. Millaisen unen muistat nähneesi viimeksi?
10. Jos olisit lintu, mikä lintu olisit?
11. Jos tämä päivä olisi laulu, mikä laulu se olisi?

Minulla on pari muutakin haastetta "rästissä", mutta niistä sitten myöhemmin :)
Aurinkoista alkuviikkoa kaikille!

26 kommenttia:

  1. Näitä on aina kiva lukea.

    Ja kiitos ! Palaan tähän jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petriina, kiva jos jaksat vastata jossain vaiheessa - mutta ei paineita; omakin haasteisiin osallistumiseni on aika hidasta ja hajamielistä :).

      Poista
  2. Sinäpä vastasit nopeasti! Tuo kuvaamasi urheilutapahtuma kuulostaa hauskalta. Scifi-kirjasta annoit mukavan vinkin, Teemestarin kirjaa en ole lukenut. Arvelinkin, että kakkosharrastuksen keksiminen tuottaa kirjojen ystävälle vaikeuksia. Tuskin keksisin itsekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain inspiraation ja oli sopivan rauhallinen hetki :). Teemestarin kirja on hieno, hyvin kaunokirjallinen dystopia, kannattaa lukea!

      Poista
  3. Onpa kiva, että aiot lukea Fried Green Tomatoes jne.:n. :) Minä kuuntelin sen lyhennettynä äänikirjana viime kesänä, mutta innostuin niin paljon, että haluan kuunnella tai lukea vielä kokonaisenkin teoksen.

    Kiitos, muutenkin oli kiva lukea ja oppia sinusta lisää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karoliina, tilasin kirjan Adlibriksestä Kirjan ja ruusun päivänä ja vähän aloittelinkin sitä jo; vaikuttaa lupaavalta, vaikka en vielä täysin päässytkään tarinaan sisälle vaan olen vasta "johdatteluvaiheessa" :). Lukemiseen tuli taukoa, kun tuli noita "Tavallisia ihmeitä", euraelämän sääntöjä ym., mutta toivottavasti nyt kesän mittaan saisin Paistetut vihreät tomaatit nautittua.

      Poista
  4. Oli mukava lukea vastauksiasi. Olet ollut varmasti hyvässä kansanmusiikkikonsertissa. Ja Aamiainen Tiffanylla on ihana elokuva (se on aika erilainen kuin kirja, itse asiassa kirjaa ihanampi, vaikka kirja onkin hieno - oletko lukenut sen?)

    Teemestarin kirja on minunkin mielestäni yksi parhaita lukemiani scifikirjoja. Se on itse asiassa salascifikirja, koska sen maailma on niin tosi ja luonto niin keskeisellä sijalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, konsertti oli tosiaan hieno :). En ole lukenut Capoten kirjaa, mutta viimeistään nyt, kun olen lukenut siihen verrattua Towlesia, haluan nauttia Aamiaista Tiffanylla myös kirjallisesti :).

      Salascifikirja on hieno termi!

      Poista
  5. Kiitos! Palaan asiaan, kun otan eron tästä flunssasta :-(

    VastaaPoista
  6. Oi ihana mitä kysmyksiä! Olen jo kahdesti vastannut tähän haasteeseen blogissani, mutta pakko kommenttina vastat kahteen: Haluaisin käydä katsomassa The Dangerous Method, ja jos olisin lintu olisin sinirinta (a.k.a Lapin satakieli)
    Iloista alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  7. Hei Maria ja kiva, kun tartuit haasteeseen! Rikhardinkadun kirjasto on ihana kirjasto minunkin mielestä. Minä odotan jo kesäöitä lomalla, jolloin on valoisaa ja rauhallista lukea. Suunnittelen ulkona lukemista ja samalla luonnon tarkkailua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, minäkin haaveilen ulkona lukemisesta - kerran jo yritin, mutta hyttyset tulivat apajille... Onneksi ne ovat lähinnä alkukesän kiusa ainakin meillä.

      Poista
  8. Tuo Seuraelämän säännöt vaikuttaa kiinnostavalta, vaikken kirjan nimen perusteella minäkään olisi osannut siihin kiinnittää huomiota. Pidin Colm Toíbínin Brooklynista kovastikin, joten tähän kyllä tartun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna, uskoisin sinun pitävän Seuraelämän säännöistä, siinä on hienoa ajankuvaa ja nuoren naisen kehitystarinaa kuten Brooklynissakin.

      Poista
  9. Haasteen persoonallisuus tosiaan on plussaa :) Kiva lukea toisistaan poikkeavia kysymyksiä ja vastauksia!

    Flaggin kirja houkuttaa minuakin, elokuva on niin ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukka, tosiaan ne iänikuiset lempivärit ja lempikirjat alkoivat jo puuduttaa :D

      Poista
  10. Kiitos haasteesta! Vastaukset löytyvät blogistani.

    VastaaPoista
  11. Olen jo aloittanut haasteeseen vastaamisen, mutta vielä ei ole valmista. Kiitos =).

    VastaaPoista