Montgomeryn Sinisen linnan maisemia Kanadan Muskokasta. Kuva **Mary**/Flickr. |
Tervetuloa osallistumaan kolme kuukautta vanhan Sinisen linnan kirjaston ensimmäiseen arvontaan! Minulla on kolme syytä järjestää arvonta: ensinnäkin olen saanut todella monta ihanaa kirjapakettia blogiystäviltäni - arvontavoittoja tai kirjoja muuten vaan (ja vähän suklaatakin...) on saapunut Lumikolta, Elma Ilonalta, Karoliinalta, Naakulta, Hannalta, Marja-Leenalta, Katjalta ja Susalta. Kiitos vielä teille kaikille! Haluan laittaa hyvän kiertämään ja ilahduttaa lukijoitani; itsellänikin on aina perhosia vatsassa kun käyn kurkkaamassa ensin kirjalistoja ja sitten arvonnan voittajia toisten blogeissa :).
Juhlin myös sitä, että lukijaraatiini on kirjautunut jo 50+1 lukijaa! Kiitos teille kaikille tuosta ilahduttavasta klikkauksesta - erityisesti se lämmitti silloin, kun olin vasta aloittanut blogin "pää edellä kylmään veteen" tyylillä ilman mitään suunnittelua tai teknisiä taitoja. Kiitos kaikille kommenteista, vinkeistä, linkittämisestä, lukemisesta ja rohkaisusta - ja muille bloggaajille kivoista haasteista ja mielenkiintoisista postauksista omissa blogeissaan, joista olen saanut paljon ideoita ja inspiraatiota omaani. Aloitinkin blogini osittain juuri siksi, että tutustuisin paremmin moniin ihaniin blogikirjoittajiin. Siinäkin suhteessa jo nämä kolme ensimmäistä kuukautta ovat antaneet paljon.
Kolmas motiivi on uteliaisuus. Ensin ajattelin pitää lukija-arvonnan (monilla bloggaajilla on kokemuksia anonyymeista arvontavoittajista, joiden perään saa turhaan huudella ja palkinto jää lunastamatta), ja tuntui että eihän täällä muut kuin vakituiset lukijat käykään. Uteliaisuus kuitenkin voitti: haluan rohkaista nyt myös niitä kommentoimaan, jotka aiemmin eivät ole ehtineet, jaksaneet, viitsineet, uskaltaneet tai kehdanneet - tai jotka eksyvät tänne nyt ensimmäistä kertaa. Ensi kertaa kommentoivien toivoisin kertovan, kuinka he tänne löysivät tai jotain muuta itsestään (saa myös kertoa, jos sattuu olemaan siskoni veljeni äitini isäni serkkuni tätini enoni isotätini kummitätini ystäväni tuttuni naapurini, joka on tunnistanut minut aiemmasta, mystisestä "Pienen mökin emäntä" -nimestäni huolimatta ;)).
Nyt tulevat kirjavoitot, sen jälkeen arvonnan säännöt. Arvon erikseen kolme kirjaa, jotka ovat
Laura Honkasalo, Eropaperit (Seven-pokkari 2010, uusi, ks. kustantajan esittely)
Katja Kallio, Syntikirja (Seven-pokkari 2010, uusi, ks. kustantajan esittely)
Joel Haahtela, Lumipäiväkirja (kovakantinen 2008, tämän aion lukea ennen arvonnan päättymistä itse)
Nyt vasta huomasin, että kahdessa kirjassa käsitellään avioeroa ja kahden kirjan nimessä esiintyy sana kirja, kolmannessa paperit... Tähän ei liity sen kummempaa symboliikkaa ;), valitsin kaksi aiemmin lukemaani todella hyvää kirjaa ja sen lisäksi yhden kirjan suosikiltani Haahtelalta. Sekä Eropaperit että Syntikirjan olen lukenut ennen blogia, mutta kuitenkin puolentoista vuoden sisällä, ja voin suositella niitä lämpimästi. Molemmat ovat, Karoliinan termiä lainatakseni, "älykkäitä lukuromaaneja", siis sellaista laadukasta kaunokirjallisuutta, joka vetää mukaan juoneen ja jonka henkilöhahmoihin voi samaistua. Mainitsen tämän siksi, että itse pidin ennen Syntikirjan lukemista Katja Kalliota aika viihteellisenä, mutta Syntikirja oli ajatuksia herättävä lukukokemus. Honkasalon Eropaperit kosketti vielä enemmän. Lumipäiväkirjaa en ole lukenut, mutta muuten Haahtelalta paljon, blogin aikana Perhoskerääjän. Blogimaailmasta löytyy useita Haahtelan ystäviä :).
Arvonnan säännöt: Arvonnassa on mahdollista saada yhteensä kolme arpaa. Arvon jokaisesen kirjan erikseen, ja kolmen arvan osallistujat voivat osallistua kaikkiin yhdellä tai yhteen kolmella tai jakaa kolme arpaansa kirjojen kesken kuten haluavat. Ilmoitathan postauksessasi, kuinka monella arvalla osallistut ja mihin kirjaan/kirjoihin arpasi sijoitat.
Yhden arvan saat kertomalla tämän postauksen kommenteissa, mikä kirja on koskettanut sinua kaikkein eniten. Siis vaikuttanut tunteisiisi (järkyttänyt, lohduttanut, naurattanut) tai ajatuksiisi tai salvannut hengen upealla kielellään/kerronnallaan.
Toisen arvan saat, jos olet kirjautunut lukijaraatiini (ks. oikea sivupalkki) tai seuraat Sinisen linnan kirjastoa oman blogisi sivupalkista tai olet kommentoinut tänne ahkerasti, eli olet vakituinen lukijani.
Kolmannen arvan saat, kun linkität arvonnan omaan blogiisi. Linkittämisessä voi käyttää yllä olevaa kuvaa, joka on Flickr-palvelun "saa käyttää uudelleen" kuvia.
Arvontaan voi osallistua kesäkuun loppuun asti, ja 1.7. arvon voittajat ja ilmoitan siitä blogissani. Onnea arvontaan! Minuakin jännittää tämä ensimmäinen arvontani! :)
P.S. Sekä Eropaperit että Syntikirja löytyvät Kirjavan kammarin Suomalaisen keskiluokan arki -haasteen kirjalistasta.
Linkitän ja olen lukijasi, eli osallistun kolmella arvalla mukaan! Ja pistän kaikki kolme likoon Joel Haahtelan kirjan puolesta. :)
VastaaPoistaKaikkien aikojen koskettavinta kirjaa on vaikea valita, koska se on vaihdellut eri aikoina. Mutta viime vuosien koskettavin, järkyttävin ja yksinkertaisesti paras lukukokemus on ollut ehkä Andreï Makinen Tuntemattoman miehen elämä. Luin kirjan viime vuonna, mutta tunnelma on säilynyt mielessä tähän päivään asti.
Kaikki likoon myös Haahtelan tähden!!
VastaaPoistaMinun pitää miettiä tuota vaikuttavinta kirjaa, mutta ruumistani eniten on järkyttänyt pikku vampyyri -kirjat, sillä olen niiden tähden joutunut onnettomuuteen ja murtanut käteni. :)
Oi oi..olen lukenut niin monia järisyttäviä kirjoja viimeisen vuoden aikana, mutta pakko silti nostaa ylimmäksi yksi pidemmän aikaa sitten luettu, eli Shriverin Poikani Kevin.
VastaaPoistaOsallistun tietenkin kolmella arvalla ja kaksi pistän likoon Haahtelan puolesta ja yhden Syntikirjan ;)
Onnea kaikista lukijoistasi! Ja ihanaa, että perustit tämän blogin. <3
VastaaPoistaOsallistun kolmella ja yritän kaikilla arvoillani tavoitella Haahtelan Lumipäiväkirjaa.
Jäin miettimään tuota koskettavavinta ja/tai järisyttävintä kirjaa. Esimerkiksi Oatesin Haudankaivajan tytär ja Adichien Puolikas keltaista aurinkoa ovat koskettaneet tapahtumillaan ja tulleen ihan liki, mutta kaikkein eniten minua on tainnut kuitenkin järisyttää Haahtelan Elena. Siinä kirjassa on kaikki, se pakahduttaa ja ihastuttaa.
Osallistun kolmella ja sijoitan ne Haahtelan kirjaan.
VastaaPoistaKoskettavin kirja on ehdottomasti Helen Walshin Englantilainen tragedia. Sen tarina ja erityisesti päähenkilön kohtalo pisti itkemään oikein kunnolla, mikä ei todellakaan ole tapaistani!
Pidän myös blogistasi paljon, joten kiitos sen perustamisesta.
VastaaPoistaOsallistun kahdella arvalla ja suosituksestasi yritän niillä Katja Kallion kirjaa. Honkasalo ja Haahtela jo löytyvät.
Mainitsen kaksi kirjaa, jotka ovat viime aikoina herättäneet tunteita, tosin erilaisia:
Sofi Oksasen "Puhdistus" järkytti, jopa niin, että olin jättää sen kesken. Onneksi en kuitenkaan tehnyt niin, sillä lopulta kirja kuitenkin antoi paljon.
Toinen on Sirpa Kähkösen Kuopio-sarjan toinen osa "Rautayöt" (tosin olisin voinut valita sarjasta lähes tulkoon minkä osan tahansa), joka aiheutti välillä niin suuria liikutuksen hetkiä, että en muista kirjaa lukiessani sellaisia usein kokeneeni.
Tietysti osallistun :) Koskettavimmaksi kirjaksi sanon lapsena lukemani Harriet Beecher-Stowen Setä Tuomon tuvan, koska se sai minut itkemään ääneen (hyvin harvinaista) ja sillä oli myös kauaskantoisia maailmankatsomuksellisia vaikutuksia.
VastaaPoistaEn ole harrastanut noita linkittämisiä, joten osallistun kahdella; sijoitan yhden kumpaankin naiskirjailijaan.
Onnea lukuisista lukijoista (minulla taisi kolmen kuukauden kohdalla olla 5 lukijaa tai jotain... ;)) ja kiitos mukavasta kyläilypaikasta!
Hei ja onnea!
VastaaPoistaOsallistun kahdella ja jos oikein onnekas olen, nappaisin itselleni tuon Haahtelan minäkin. Itselläni on vain pokkariversio.
Onnea blogisynttäreiden ja jokaikisen lukijan johdosta! Blogisi on ihana!
VastaaPoistaOsallistun kolmella arvalla. Laitan kaikki arvat eri kirjoille, sillä olen kiinnostunut noista kaikista.
Tunteisiin vaikuttaneita kirjoja on paljon. Viimeisen puolen vuoden aikana luetuista varmasti yksi koskettavimmista ja järkyttävimmistä on Oatesin Kosto: rakkaustarina. Se synnytti monenlaisia tunteita: puhdasta vihaa, hämmennystä, ihmetystä, surua. Aiemmin luetuista Sofi Oksasen Puhdistus vaikutti aika lailla samalla tavalla ja pysyi mielessä pitkään. Lisäksi Puhdistus oli/on kielellisesti todella upea. Jos taas ajatellaan kirjailijaa, jonka kirjat yleensä ovat koskettaneet ja vaikuttaneet, niin on ihan pakko mainita Andreï Makine. Hänen kirjoissaan on jotain vahvasti minuun vetoavaa (tarinan ja kielen tasolla).
Oho, onpa Haahtela suosittu, vielä suositumpi kuin osasin arvata! Tuosta Hannan Pikku vampyyri -kommelluksesta haluan kuulla enemmän joskus!
VastaaPoistaOlipa ihana kuulla Jaanalta, että Kuopio-sarja on ollut koskettava kokemus, voitin Jään ja tulen kevään Katjan arvonnassa. Kiitos kaikille muillekin osallistumisesta ja vaikuttavien kirjojaelämysten jakamisesta!
Lumikko, en ole lukenut Setä Tuomon tupaa, mutta muistan sen kuuluneen Pikku naisten Marchin tyttöjen lukemistoon (kuten myös Bunyanin Kristityn vaellus ja Dickensin Pickwick-kerhon paperit; jälkimmäistä luinkin Alcottin innoittamana jonkin matkaa ja ihmettelin, miten erilainen kirjallisuus oli ollut nuorten keskuudessa suosittua 1800-luvulla kuin nykyään). Morrisonin Minun kansani, minun rakkaani on sellainen kirja, jolla itse voisin vastata omaan kysymykeeni.
VastaaPoistaMakine ja Oksasen Puhdistus ovat järisyttäneet monia, molemmat ovat lukulistallani, sillä "ei-vielä-käden-ulottuvilla-mutta-luen-varmasti-joskus" -listalla.
Voi olla, että Setä Tuomo ei nyt tekisi samanlaista vaikutusta, mutta silloin lapsena/nuorena se oli tosiaan järisyttävä kokemus. Ja onhan se aikamoista, että kirja auttoi lopettamaan orjuuden Pohjois-Amerikassa!
VastaaPoistaTuo Anna Elinan mainitsema Joyce Carol Oatesin Kosto on viime aikaisista lukukokemuksistani järkyttävin, se tuntui ihan fyysisestikin. Ei mikään mukava lukukokemus, mutta hieno kirja. Kiinnostavaa muuten, että kirjan nimeä ei ole suomennettu suoraan alkuperäisestä (Rape); ilmeisesti se olisi ollut liian hurja nimi suomeksi.
Hei! Onnea blogisi menestyksen johdosta! Blogisi on todella kiva ja lämminhenkinen, joten ei ihme, että lukijoita riittää. Oletko tehnyt jonkin radikaalin "ulostulon" vaihtamalla nimimerkkiä?
VastaaPoistaEn osallistu nyt arvontaan, koska kirjat on joko luettu tai omistuksessa tai molempia. Itse asiassa minulla on 2 kpl Eropapereita, sotin näet epähuomiossa toisenkin kappaleen tarjouksesta ;) Pitänee pitää arpajaiset :)! Mutta laitan linkin arvonnastasi sivuilleni, tietysti!
Mahdoton tehtävä sanoa, mikä kirja on vaikuttanut eniten. Tuntuu, että edelleen vaikutun aina kulloinkijn luettavana olevasta. Viimeisin iso vaikuttuneisuus tuli Marianne Backlenin kirjasta Tulilinnun tanssi. Mikä tietomäärä ja mielikuvitus! Mikä haastava rakenne! Suosittelen lämpimästi.
Koskettavan kirjan valitseminen ei olekaan aivan helppo asia. Hakutoiminnon perusteella olen käyttänyt tuota adjektiivia arvosteluissani vain yhden kerran, joten kyseinen teos nouskoon esiin: Jouko Halmekosken Orjamarkkinat.
VastaaPoistaKolme arpaa, kiitos!
Onnea 50+1-lukijasta!
VastaaPoistaMinä osallistun kolmella arvalla tuohon Eropapereihin.
Koskettava tai vaikuttava kirja, hm.. Ensimmäisenä tuli mieleen ihana Marley ja minä, jonka luin hetki oman kultaisennoutajani poisnukkumisen jälkeen. Toinen viime aikoina vaikuttanut kirja on sitten ehkä Jonathan Carrrollin White Apples / The Glass Soup-kirjapari, mutta suurimmassa osassa tapauksessa hän on kyllä aina vaikuttanut minut. :>
Liityin lukijaksi, kun en vielä näköjään ollut sitä tehnyt :-) Koska tämä taitaa olla ensimmäinen kommenttini, mainittakoon, että löysin perille jo joku aika sitten jonkun toisen kirjablogin kautta.
VastaaPoistaKoskettavimmaksi kirjaksi nostaisin, yllätyksenä itselleni, Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla. Luin koko trilogian hieman vajaat 15 vuotta sitten, viikossa, ja itkin ja nauroin. Viimeisenä lukuiltana valvoin pitkälle yöhön, koska kirja oli pakko saada luettua. En tiedä vaikuttiko lukukokemukseen se, että asuin muualla kuin Suomessa tuolloin; olisiko kokemus ollut yhtä voimakas, jos olisin lukenut sen täällä koti-Suomessa?
Siis kahdella arvalla arvontaan :-)
Kirsi, kiitos kun linkität; laita ihmeessä oma arvonta pystyyn niin saadaan lisää Eropapereita jakoon ;). Vaihdoin nimen selvyyden, löydettävyyden, lyhyyden ja mielikuvien takia; en ole oikeasti mikään topakka emäntätyyppi ;).
VastaaPoistaJori, kiva kun osallistut; jos vielä kurkkaat tänne niin kerrotko mihin kirjaan/kirjoihin arpasi laitat. Vähän monimutkaistahan tämä on, mutta kun kirjoissa on vain kolme vaihtoehtoa niin halusin varmistaa, että ne joita arpaonni suosii, saavat sen mieluisimman kirjan.
Linnea, osannottl koirasi takia! Olet kyllä maininnut tuon Carrollin niin monta kertaa, että pitää kai hänen kirjojaan joskus kokeilla :).
Kiva kun löysit perille, Katri! Sama pyyntö kuin Jorille: mainitsetko vielä, mihin kirjaan/kirjoihin haluat laittaa arpasi.
VastaaPoistaÄh, olinpas huolimaton. Laitan kaikki arpani likoon Syntikirjan puolesta.
VastaaPoistaOnnea kolmesta kuukaudesta ja monista lukijoista! Blogisi on yksi suosikeistani, sillä jaksat nähdä sen eteen todella paljon vaivaa, ja kaikesta paistaa läpi todellinen intohimo kirjallisuutta ja lukemista kohtaan. Jatka samalla linjalla!
VastaaPoistaOsallistun arvontaan kolmella lipukkeella, ja laitan ne kaikki Eropapereihin, jonka olen halunnut jo kauan lukea. Syntikirja minulla on nyt lainassa siskoltani, ja Haahtelan suhteen en ole vielä tehnyt päätöstä - siis että haluanko yrittää lukea häntä vai en. Tuntuisi väärältä viedä kirja Haahtelaa kovasti fanittavilta. :)
Minunkin on varmaan mahdotonta nimetä kaikkien aikojen koskettavinta kirjaa, mutta jos tietokirjallisuutta saa mainita, niin Jonathan Safran Foerin Eläinten syömisestä vei kyllä mielenrauhan pitkäksi aikaa ja muutti aika monta asiaa arkivalinnoissani. Eläinten ja lasten kaltoinkohtelu lienevät monille muillekin ne pahimmat paikat, ja siksi olen itkenyt lapsena tai aikuisena, ulkoisesti tai sisäisesti, myös esim. kirjoja Saariston lapset, Sikalat tai Tumman veden päällä.
Voi, onnittelut ihanalle blogillesi ja uutteralle kommentoijalle! Piipahtelen täällä enemmän kuin mieluusti :D
VastaaPoistaOsallistun arvontaan kolmella Kallion kirjan osalta. Linkitän sinut enemmän kuin mieluusti:)
Koskettavin kirja - tämä on kyllä paha. Yksi voimakkaimmista viimeisimmistä on kyllä ollut Adichien Purppuranpunainen hibiskus. Sitten Sofi Oksasen Puhdistus ja Oatesin Kosto:rakkasutarina. Olssonin Laulaisin sinulle lempeita lauluja oli nimen omaan koskettava ja liikuttava. Shriverin Poikani Kevin yksi karmeimmista ja samalla koukuttavimmista kirjoista. Ehkä nostan tähän listaan myös Hustvedtin Amerikkalaisen elegian.
Kiitos Karoliina <3. Uskon että pitäisit Eropapereista; toivottavasti pidät myös Syntikirjasta ja kirjoitat siitä jotakin blogiisi! Minäkin olen ihan sydän sykkyrällä monien Haahtela-fanien puolesta ;), mutta onneksi niitä jäi vielä kirjakauppaan, harvemmin näissä arvonnoissa mitään keräilyharvinaisuuksia on :).
VastaaPoistaNuo lapsiin tai eläimiin liittyvät rankat kirjat ovat sellaisia, että aina niitä ei pysty edes lukemaan :/, ja silloin kun lukee niin ne kyllä koskettavat.
Kiitos Valkoinen kirahvi! :) Olen lukenut tuosta Oatesin kirjasta paljon; se kiinnostaa mutta myös pelottaa rankan aiheensa takia.
VastaaPoistaKokeillaan onnea ja pistetään kaikki 3 arpaa peliin!
VastaaPoistaTuo koskettavin kirja on kyllä vaikea..
Ensimmäiseksi tulee mieleen ainakin Emma Donoghuen Room, joka oli hyvin tunteisiin vetoava, järkytti ja ihastutti samanaikaisesti.
Osallistun kahdella arvalla, ja sijoitan molemmat Honkasalon Eropapereihin.
VastaaPoistaKoskettavia kirjoja on paljonkin, mutta valitsen tähän Ian McEwanin Sementtipuutarhan, koska se on todella ahdistava ja sellaisena hyvin vaikuttava lukukokemus. Jotenkin hassua sanoa pitävänsä kirjasta, jonka lukeminen aiheutti lähes fyysistä pahoinvointia, mutta hieno kirja se on.
Onnea, Maria!
VastaaPoistaOsallistun kolmella ja en tarvitse muuta kirjaa kuin Joel Haahtelan Lumipäiväkirja. Olen sen lukenut, mutta haluan myös omistaa. Tänään blogissani etsin kirjaa, joka on hukassa eli joka minun piti lukea suvella ja sinä ratkaisit asian: Se on Joel Haahtelan Perhoskerääjä, jota en ole vielä lukenut.
Elämäni järisyttävin, mutta myös verbaalisesti huikein kirjakokemus on ollut Nadeem Aslamin Elävältä haudatut.
Yritin etsiä sähköpostiosoitettasi, mutta sitä ei ollut profiilissasi, joten totean tässä: Linkitän arvontasi heti, kun saan tolkkua oikeaan palkkiini ja viimeistään kun Saran arvonta siitä poistuu.
VastaaPoistaJos tuo kaunis kuva ei istu niihin palkkini sisustuskuviin, voinko käyttää sinulta jotain muuta kuvaa? Tykkään esim. siitä venäläisestä talosta ja niistä koiran putkista. Sen näkee vasta kun olen kokeillut.
Onnea ihanalle kaimalleni ja Sinisen linnan emännälle!Luen muuen juuri Sinistä linnaa...varmaan yhdeksättä kertaa.Kahdella arvalla olen mukana Ja kaikki kirjat käyvätkun mitään niistä en ole vielä lukenut.Olen iloinen tästä sinun blogistsi sillä se on minulle jotenkin helpoin lukeaja antaa ajatukselle tilaa.
VastaaPoistaAi nin ikä koskettanut eniten-no marikkisen takia kävin pienenä partiossa kun sitä luettiin siellä iltapiiri kirjana ääneen.saariston lapsissa on myös kaikki viisaus ihmisen elämästä,
VastaaPoistaKiitos Leena osallistumisesta! Linkitykseen voi käyttää haluamaansa kuvaa; kaikki blogissani tähän asti julkaistut kuvat ovat netin ilmaisista kuvapalveluista "saa käyttää uudelleen" -kuvia, ja halutessaan saa toki käytttää jotain omaa kuvaansa/linkittää ilman kuvaa ihan omaan blogiinsa tyyliin sopivasti.
VastaaPoistaLaitoin sinulle sähköpostiakin juuri ennen kuin aloin kirjoittaa tätä kommenttia, Leena - on pitänyt jatkaa puutarhakeskusteluamme (samoin monelle muulle minun on pitänyt kirjoittaa, mutta blogi vie lähes kaiken nettiajan).
Tervetuloa mukaan arvontaan myös Meri, Jum-Jum ja Maria-kaimaseni :). Minäkin olen vaikuttunut monista McEwanin teoksista, eniten Ajan lapsesta (jota, siltä tuntuu, ei kukaan muu tuttu bloggaaja ole lukenut?), mutta Sementtipuutarhaan en halua ihan heti tarttua juuri tuon rankan aiheen takia.
VastaaPoistaIhanaa Maria kun luet Sinistä linnaa (ja Sinisen linnan kirjastoa ;)), minäkin haluaisin lukea sen taas, mutta suomenkielinen kappaleeni on hukassa ja englanniksi se ei tunnu yhtä nostalgiselta ja lukeminen on hitaampaa... Kiva kun mainitsit vaikuttaviksi kirjoiksi Lindgrenin kirjoja!
Aika moni blogistaniassa on äskettäin lukenut/lukemassa tuota Merin mainitsemaa The Roomia; itse en aio ikinä lukea sitä, sillä John Fowlesin The Collector/Neitoperho ja Gloria Naylorin Kotipaikka Linden Hills täyttivät ikiaijoiksi kiintiönl kirjoista, joissa joku sekopää-siniparta on vanginnut pieneen huoneeseen naisia ja/tai lapsia.
VastaaPoistaHups, luinpa hieman huolimattomasti nuo ohjeet... Minun kaksi arpaani saa sijoittaa Haahtelan Lumipäiväkirjaan.
VastaaPoistaOsallistun yhdellä arvalla, toivon mukaan on onnekas. Mikäli osuu kohdalleni, valitsen Haahtelaa.
VastaaPoistaVaikuttavimmaksi teokseksi sanoisin Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla -trilogian. Vain sen kohdalla olen joutunut kurkkaamaan monen kymmenen sivun päähän (anteeksiantamatonta!), jotta saisin pelosta vapisevan sydänparkani rauhoittumaan. Loppuun päästyäni olo oli maratoonarilla, mutta teki heti mieli aloittaa alusta.
Täälläkin kaikki kolme likoon Joel Haahtelan puolesta!
VastaaPoistaJa koskettavin kirja lienee kyllä Täällä Pohjantähden alla. Se on (ainakin toistaiseksi) ainoa kirja, jonka kohdalla olen avoimesti vetistellyt näin aikuisiällä.
Ekasta viestistä jäikin mainitsematta, että tuota Lumipäiväkirjaa olisin siis tavoittelemassa! :)
VastaaPoistaKahdella arvalla mukana, lukijana ja kirjakommentilla. Ja kaikki palkinnot kelpaavat, Honkasalo ja Haahtela ehkä ensinnä.
VastaaPoistaKaikkien aikojen vavisuttavimpia kirjoja on muutamia, ensinnä tulee mieleen Saramagon Kertomus sokeudesta, toisena Tove Janssonin Kesäkirja (kielen kauneus, pieni suuri tarina) ja kolmantena... tadaa... Erich Segalin Lovestory, jonka olen lukenut useita kertoja ja aina itsen lopuksi, vaikka päätän, etten kyynelehdi.
Hei Maria! :)
VastaaPoistaOlen mukana kahdella arvalla, sillä seuraan blogiasi omani kautta. Kiitos kauniista blogista!
Minulle kävisi kirjaksi Haahtela tai Honkasalo.
Taidan käyttää tässä vakiovastaustani, eli Gabriel Garcia Marquesin Sadan vuoden yksinäisyys on ollut se tunteisiin käyvin lukuelämys. Luin sen sopivan ikäisenä, n. 19-vuotiaana, ja maaginen realismi iski lujaa. Tajusin, että kirjallisuus voi olla tällaistakin.
Hei Jonna :)
VastaaPoistaLuit tarkkaan; "sivupalkkiseuraamisesta" saa arvan yhtä lailla kuin lukijuudesta! Minulla on Sadan vuoden yksinäisyyden kokoinen aukko sivistyksessä, mutta toivottavasti joskus...
Täällä Pohjantähden alla on saanut muutaman maininnan; sekin on minulta lukematta ja sen aion ehdottomasti vielä lukea!
Mirka, Love Story on todella liikkis! Ja Kesäkirja on ihana <3. Saramagon kohdalla jälleen aukko sivistyksessä...
Onnittelut kolmekuiselle! Hienoa, että blogisi on lähtenyt hyvin käyntiin! Osallistun kolmella arvalla ja tavoittelen Joel Haahtelan Lumipäiväkirjaa. :)
VastaaPoistaKyllä yksi voimakkaimmista lukukokemuksistani on ollut Tarjei Vesaasin Jäälinna, koska muistan kirjan taianomaisen tunnelman vielä, vaikka taisin lukea kirjan joskus lukioluokilla.
Tulen mukaan kahdella arvalla, lukijana ja kommentoimalla. Arvat likoon syntikirjan puolesta :)
VastaaPoistaKoskettavinta kirjaa on kyllä vaikea valita, mutta sanotaan nyt vaikka että Jean M. Untinen-Auelin Maan lapset -sarja. Siinä vaan on sitä jotain. Odotan innolla loppuratkaisua sillä kaksi viimeistä osaa olisi vielä lukematta.
Onnea kolmekuiselle, ihanalle blogille!! <3
VastaaPoistaOsallistun arvontaan kolmella arvalla, joista kahdella tavoittelisin Haahtelaa, ja yhdellä Syntikirjaa (joka sisältää mielestäni yhden kauneimmista viime vuonna lukemistani lauseista...).
On paljon loistavia kirjoja, jotka ovat koskettaneet tai muuten vaikuttaneet vahvasti, mutta ensimmäisenä mieleeni tulee kuitenkin Diana Gabaldonin Matkantekijä, paksu lukuromaani, samannimisen sarjan kolmas osa. Ja hyvä on, Gabaldonin teokset eivät välttämättä ole laskettavissa korkeakirjallisuudeksi, mutta minkään muun kirjan parissa en ole koskaan tainnut itkeä ja nauraa niin paljon, tuntea niin vahvasti ja elää mukana, kuin tämän ja muidenkin Gabaldonin kirjojen.
Kahdella arvalla mukana :)
VastaaPoistaKoskettavimmat on ollut Nancy sekä Prinsessa ja Prinsessan tyttäret.
Nancyn olen lukenut kymmeniä kertoja ja voisi taas lukea. Prinsessan + jatko-osan myös useampia kertoja. Pidän tällaisista todellisuuteen perustuvista kirjoista, jotka ei kuitenkaan ole luonnekuvaus kirjoittajasta...
Minä kommentoin nyt vasta ensimmäistä kertaa ja syy on siinä, että kommentoin hyvin harvoin ketään ja kirjaudun nyt lukijakseksi täällä - bloglovinin kautta seurailen blogeja yleensä muuten.
VastaaPoistaLuen paljon koskettavaa kirjallisuutta, enkä pysty sanomaan yhtä ainoaa. Yksi viimeksi luetuista koskettavin kirja on ehkä ollut Jodi Picoultin Yhdeksäntoista minuuttia. Se riipaisi jotenkin niin ihon alta.
Kolmella arvalla mukana ja kaksi arpaa Lumipäiväkirjalle ja yksi Eropapereille!
Apua, enkö ollut vielä mukana?? :-) Olen ollut matkoilla...
VastaaPoistaKahdella arvalla siis mukaan. Koskettava kirja, hmm... nyt äkkiä tulee mieleen vain Hiljaiset sillat, jonka luin yhdeltä istumalta. Elokuvasta en pitänyt ollenkaan. Koskettavia kirjoja/tarinoita on kyllä paljonkin. Yksi on myös Kamelianainen.
Kiitos, Maria, kun hoksautit seuraamaan arvonnan sääntöjä ;-D!
VastaaPoistaOsallistun molemmilla arvoilla tällä kertaa Syntikirjan arvontaan.
Kahdella arvalla lähden tavoittelemaan Honkasalon Eropapereita. Minua kiinnostaa kovasti lähihistoria sekä arjen historia ja toivon tämän liippaavan molempia kiinnostukseni kohteita.
VastaaPoistaSiihen kysymykseen vaikuttavimmasta kirjasta... Lukiessani noin vuosi sitten Anna Kortelaisen Hurmio-kirjaa, jäin pohtimaan miten mahtavaa olisikaan voida kokea kirjassa kuvatun kaltaista voimakasta hurmostilaa, jonka voi saada taideteosta katselemalla, kuuntelemalla tai lukemalla. Mutta onnekkaita ovat ne, jotka sellaista kokevat. Itse en muista koskaan (ikävä tunnustaa) todella hurmaantuneeni yhdestäkään kirjasta. Niinpä en edes yritä nimetä mitään yksittäistä kirjaa ylitse muiden. Olisipa ihanaa omata kirjojen (ja kaiken muunkin taiteen) suhteen suurempi vastaanottamisherkkyys.
Kahdella arvalla (lukija ja kommentti) lähden tavoittelemaan tuota Erokirjaa. Vaikuttavimman kirjan valitseminen ei ole mikään helppo ja yksiselitteinen tehtävä, mutta jos yhden haluaa nimetä, niin olkoon se Oksasen Puhdistus.
VastaaPoistaOnnittelut 3kk ikäiselle ;)
VastaaPoistaKaksi arpaa kiitos, molemmat Lumipäiväkirjan kippoon!
Pidempään ajattelematta nimeän koskettavimmaksi -omalla tavallaan- kirjaksi Stephenie Meyerin Twilightin. Ehkä siksi, että luin sen juuri loppuun ja olen vieläkin sen lumoissa. Luin jo aiemmin koko sarjan suomeksi ja nyt vielä sitten englanniksi. En kuulu kohderyhmään (teini-ikä oli ja meni) mutta silti. Jotenkin ihana.
Toisella tavalla koskettava -liikuttava ja lopputuloksen tietäen jopa järkyttävä - on Anne Frankin Päiväkirja.
Olen uusi lukijasi, tulen mukaan arvontaan kahdella arvalla jotka molemmat sijoitan Eropapereihin. Hassua, että tuossa yläpuoleisessa kommentissa näkyy juuri se sama vaikuttava kirja jota minäkin ajattelin; Anne Frankin Päiväkirja. Äiti tapasi lukea ääneen kirjoja vielä silloinkin kun jo itsekin osasimme lukea. TÄmä kuuluu yhden alkukesän ääneenlukukirjoihin. Se tuntui seikkailukirjalta kunnes alkoi asettua toiselle paikalle. Kirjan lukemisen jälkeen tutustuimme mm. Anne Frankin auttajien sodan jälkeiseen elämään.
VastaaPoistaArvonta on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille!
VastaaPoistaJa sydämmellisesti tervetuloa kaikille uusille lukijoille!
VastaaPoista