tiistai 5. elokuuta 2014

Mila Teräs & Karoliina Pertamo: Olga Orava ja metsän salaisuus


Mila Teräs (teksti) ja Karoliina Pertamo (kuvitus): Olga Orava ja metsän salaisuus
Lasten Keskus 2014.

–Mikä kumma saa metsän soimaan noin kauniisti? Olga Orava ihmetteli.
–Kaikki laulavat metsän salaisuudesta, äitiorava sanoi.
–Mikä on metsän salaisuus? Olga kysyi.
–Se sinun täytyy itse löytää, äiti sanoi.

Mila Teräksen ja Karoliina Pertamon yhteistyöstä syntyy kaunista jälkeä; molempien kynänjäljessä – Teräksen tekstissä ja Pertamon piirroksissa – on pehmeyttä, salaperäisyyttä ja lämpöä. Muun muassa ihanat Telma-lastenromaanit ovat tämän kaksikon yhteistyön tulosta, joskaan sen mustavalkokuvituksessa Pertamon tyyli ei pääse täysin oikeuksiinsa. Olga Oravan salaisuus sen sijaan on upea kuvakirja, jonka sivuilla metsän värit hehkuvat lämpiminä.

Pieni Olga Orava lähtee kulkemaan ympäri kotimetsäänsä pyrkien selvittämään sen kätkemän salaisuuden. Eri eläimiltä ja olennoilta Olga saa erilaisia vastauksia siihen, mikä tuo salaisuus voisi olla. Mielipiteensä kertovat niin poikasiaan hautova Sini Tiainen sekä aikaa vaaliva Arvo Kääpä sekä moni muu. Kaikilta Olga ei saa suoraa vastausta vaan joutuu pohtimaan ihan itse, mikä tuo vaikkapa muutahaisten elämään merkityksen.

Metsällä on yhtä monta salaisuutta, yhtä monta tärkeintä asiaa kuin sillä on asukkaitakin. Jälleen kerran käy niin, että matka, seikkailu, on tärkeämpi kuin sen päämäärä. Olga Orava ja metsän salaisuus jättää lukijoilleenkin hieman jännittyneen ja uteliaan, mutta onnellisen olon.

Unet ja unelmat, ne ovat metsän salaisuus, Toukka perhonen uskoi lujasti.

Muissa blogeissa sanottua: Värikäs päivä, Kirjakaapin kummitus, Sininen keskitie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti