keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Vuosi kuvina -haaste: tammikuu

Tammikuun 15. päivänä 2014, noin kello 15.45.

Monessa seuraamassani blogissa on viime aikoina innostuttu Vuosi kuvina -haasteesta (jonka alkuperäistä ideoijaa/lähdettä en tiedä) ja esitelty kerran kuukaudessa kuvia samasta maisemasta niin, että vain vuodenajat vaihtuvat. Viehätyin tästä eräänlaisen kuvapäiväkirjan ajatuksesta: miten erilaiselta sama maisema näyttääkään eri vuodenaikoina, miten aika kuluu... Alkaneen vuoden ja lumen kaunistaman maiseman kunniaksi hyppään siis itsekin tähän haasteeseen mukaan.

Otin muutaman kuvan jo eilen, mutta kun tänään keskiviikkona puut olivat saaneet aurinko paistoi vielä eilistäkin kirkkaammin, taivas oli päivällä huikean sininen ja pilvinen ja sekä aamulla että illansuussa suloisen vaaleanpunainen, piti kuvia räpsiä vielä lisää tätä haastetta ajatellen. Kovin montaa kuvaa en kuitenkaan ehtinyt napata, sillä päivä oli aikamoista rientämistä paikasta toiseen ja "kamerasta" (eli kännykästä) joko akku loppumassa tai muisti täynnä. Joissakin tänään ottamissani kuvissa näkyy lisäksi joko lapsiani tai rakennuksia, joita en tähän Vuosi kuvina -sarjaan halunnut.

Molemmat näkymät, joita ajattelin nyt tallentaa kuukausi kuukaudelta, ovat meidän tontin "alapäädystä" otettuja, ylemmän kuvan näkymä aukeaa siis itään/kaakkoon ja alla alevan itään/koilliseen. Näkymät on kunnan tai tehtaan puistometsästä. Näissä kuvissa korkeuserot ja monet muut nyanssit häviävät, mutta minulle nuo maisemat ovat hirveän rakkaita ja rauhoittavia.

Tammikuun 14. päivänä noin kello 14.

5 kommenttia:

 1. Upean päivän valitsit aloittamiseen! Kuvasi ovat kauniita talvipäivän kuvia. Lumi tekee talven.

  VastaaPoista
 2. Lumiset puut ja takana taivaan roosa...

  VastaaPoista
 3. Leena, tänä aamuna oli tuota samaa roosaa auringon noustessa, persikanvärisellä höystettynä!

  VastaaPoista
 4. Ihana sinertävä hetki. <3 Kauniita talvikuvia, ja ihanaa että lähdit mukaan haasteeseen! <3

  VastaaPoista