keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Blogistanian Globalia-ehdokkaani

Blogistanian Globalian logon on suunnitellut Marja-Leena Liipo.

Ehdokkaani Blogistanian Globalian voittajiksi ovat seuraavat Suomessa vuonna 2011 ilmestyneet käännöskirjat:

1. Colm Toíbín: Brooklyn 
2. Carol Shields: Pikkuseikkoja
3. Sarah Waters: Vieras kartanossa
4. A. S. Byatt: Lasten kirja
5. Amin Maalouf: Leo Afrikkalainen
6. Orhan Pamuk: Hiljainen talo Valitsin ehdokaskirjani puhtaasti sillä perusteella, mitkä olivat parhaita lukuelämyksiä vuonna 2011 suomeksi julkaistuista käännöskirjoista. On kuitenkin hauska huomata, että edustettuna on neljä eri kustantamoa ja kaikki ehdokaskirjani kuuluvat johonkin kustantamon käännöskirjallisuuden sarjaan. Tammen Keltaisen kirjastosta on kolme kirjaa ja Otavan kirjastosta, Wsoyn Aikamme kertojia -sarjasta ja Teoksen Babel-sarjasta on kustakin yksi teos.

Kolmen ensin mainitun uskon menestyvän Globalia-kisassa, mutta kolme viimeistä on lukenut niin harva bloggaaja, että ne tuskin yltävät mitalisijoille. Jännä nähdä, miten tässä käy - tulokset julkaistaan huomenna Kirjavassa kammarissa!

15 kommenttia:

 1. Shieldsin Pikkuseikkoja on pakko lukea, kun se on niin monen listalla. Samoin Vieras kartanossa ja Brooklyn. Meillä ei ole yhtään samaa kirjaa, mutta voin jo etukäteistuntuman mukaan nyökkäillä hyväksyvästi. :D

  VastaaPoista
 2. Kiva kun laitoit Hiljaisen talon. Itsekin mietin sitä listalle - pidän Pamukista paljon - mutta kun piti jotenkin rajata, niin se rajautui pois. Yksi syy oli se, että aiemmin suomeksi ilmestynyt Viattomuuden museo teki niin suuren vaikutuksen, ettei tämä yltänyt ihan siihen. Myös Brooklynistä pidin, ja Shields on minunkin listallani.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa! Pikkuseikkoja ja Vieras kartanossa. Ne ovat omallakin listallani.

  Harmittelen, etten ehtinyt vielä lukea Lasten kirjaa kokonaan. Olen lukenut nyt n. 2/3. Jos olisin ehtinyt lukea sen, olisi se päässyt ehdottomasti omallekin listalleni. :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa kun Vieras kartanossa on saanut paljon ääniä!

  Brooklyn odottaa minulla vielä lukemistaan, mutta olen melko varma, että hieno lukukokemus luvassa ;)

  VastaaPoista
 5. Hanna, se on tämä Blogistanian joukkosuggestio, kun tykkää jo etukäteen monista kirjoista :D. Olen kuitenkin iloinen, että Globaliassa äänestetään vain itse luettuja teoksia.

  Arja, minullekaan Hiljainen talo ei ollut Viattomuuden museon veroinen elämys. En kuitenkaan joutunut juuri rajaamaan ehdokkaitani, sillä olin lukenut suht vähän juuri 2011 käännettyjä kirjoja, ja muutama niistä oli sellainen hömppä tai haalea lukukokemus, joita en halunnut listata.

  Katja: Shields ja Waters, totta kai <3. Minä harmittelen, että et ehtinyt lukea Brooklynia - älä ota kuitenkaan liikaa ennakko-odotuksia sen suhteen kun niin hehkutan :D.

  Susa, Brooklyn on kyllä ihana - toivottavasti ehdit pian lukemaan!

  VastaaPoista
 6. Hei Maria tuo Lasten kirja on ehdottomasti lukulistallani. Vieras kartanossa on saanut nyt niin monessa blogeissa mainintoja, mutta etukäteen jo arvasinkin sen, että kyllä se täytyy lukea! :)

  VastaaPoista
 7. Sara, sinähän olit lukenut Watersilta jotain muuta, Silmänkääntäjän? Toivottavasti löydät Vieraan kartanossakin pian luettavaksi, ja Lasten kirjan myös!

  VastaaPoista
 8. Maria, hienoa, että otit Brooklynin mukaan. Minä luen niin paljon käännöskirjallisuutta, viime vuonna noin 90 kirjaa, että Brooklyn ei mahtunut, mutta se on hyvä kirja. Ehdottomasti!

  VastaaPoista
 9. Leena, ymmärrän kyllä :). Minulla ei ollut mitenkään runsaudenpulaa ehdokkaista (Brooklyn olisi kyllä ollut mukana joka tapauksessa), kun aloitin bloginkin vasta viime maaliskuussa. Tänä vuonna luetut kirjat tulee kirjattua muistiin heti alusta alkaen ja uutuuksiakin luen enemmän kuin aiemmin, joten ehkä ensi vuoden äänestyksessä joutuu enemmän karsimaan.

  VastaaPoista
 10. Brooklyn on kyllä suosittu. :)

  Olisikohan Lasten kirja päätynyt minunkin listalleni, jos olisin ehtinyt lukea sen ennen ehdokkaiden valintaa.. Ehkäpä. ;)

  VastaaPoista
 11. Brooklyn kiinnostaa minuakin. Samoin Pamuk. Jätin harmittavasti sen tänään Bestseller hyllyyn jököttämään... No, nyt on kyllä kesken onneksi sen verran hyviä kirjoja, että ehkä parempi näin.

  VastaaPoista
 12. Zephyr, no syystäkin! ;) Toivottavasti löydät Byattin jostain, sinähän luet niin sujuvasti englanniksikin.

  Valkoinen kirahvi, minulla ei olisi ollut toivoakaan saada Pamukia viikon laina-ajassa luettua. Vaati keskittymistä, taukoja ja vähän "kevyempää" luettavaa välillä. Toivottavasti löydät Brooklynin, se on ah niin ihana! <3

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, joku muukin on rakastanut Leo Afrikkalaista! Se oli ehkä paras viime vuonna lukemani kirja.

  VastaaPoista
 14. Jee, Byatt! Mietin sitä itsekin. Erityisesti jos olisi pitänyt listata ihanakantisin ihanin kirja, olisin valinnut Byattin. Siis siitä huolimatta, etten ole edelleenkään saanut sitä luettua loppuun, puuh...

  VastaaPoista
 15. Lukutoukka, todella kiva kuulla - varsinkin, kun en tiedä ketään muuta, joka olisi lukenut ko. kirjan, blogimaailmassa ainakaan.

  Jenni, olikin kiva koristella tätä postausta tuolla kansikuvalla :). Ja sanos muuta: puuh!

  VastaaPoista