maanantai 14. marraskuuta 2011

Bloggaajan blogiaiheiset tunnustukset


Leena Lumi ja Valkoinen kirahvi muistivat minua tunnustuksella, lämmin kiitos! Vaaleanpunainen muffinssi maistuu aina, mutta koska olen suurinpaan osaan tämän haasteen kysymyksistä jo vastannut täällä, ja muffinsia mussutellen kertonut myös kolme tärppiäni syksyn kirjoihin (jotka kaikki on nyt luettu!), otin vapauden muokata haastetta hieman erään toisen haasteen pohjalta. Ennen kuin minulla oli omaa blogia, luin mielenkiinnolla bloggaajien vastauksia haasteeseen, jossa kysyttiin heidän blogistaan ja blogiharrastuksestaan. Meijerielämän Lumikko oli keksinyt muutaman lisäkysymyksen haasteeseen vastatessaan, joten liitän nekin nyt tähän.

1. Milloin aloitit blogisi?

Tämän vuoden maaliskuussa. Valitettavasti en tiedä tarkkaa päivää, sillä jostain syystä ensimmäisissä postauksissa ei näy päivämäärää.

2. Mistä kirjoitat? Mitä käsittelet?

Sinisen linnan kirjastossa ilmestyy lähinnä kirja-arvioita ja muita kirja-aiheisia juttuja - ja aina silloin tällöin näitä haastevastauksia ym.

3. Mikä tekee blogistasi erityisen?

Tätä olenkin miettinyt. Kirjablogien joukossa Sinisen linnan kirjasto taitaa olla "yleisblogi", sillä siinä ei ole mitään tiettyä teemaa tai painotusta. Kirjoitustyylini ei myöskään taida juuri erottua kovin persoonallisena. Taidan kuitenkin lukea ja blogata jonkin verran sellaisista kirjoista, joista kovin moni muu kirjabloggaaja ei kirjoita, kuten kirjahyllyni unohtuneista tyttökirjoista tai sellaisista uutuuksista, joihin moni muu ei sillä hetkellä tartu. Kirjoittajalleen oma blogi on toki aina erityinen ;).

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin?


Olin alkanut aktiivisesti seuraamaan ja vähän kommentoimaankin (kirja)blogeihin, ja keksin, että esimerkiksi lukuhaasteisiin osallistuminen olisi antoisampaa, jos luetuista kirjoista kirjoittaisi omaan blogiinsa. Aiemmin oman blogin pitäminen ei ollut käynyt mielessäkään! Blogin perustamiseen houkutteli siis blogien yhteisöllisyys sekä halu elävyttää kotiäitivuosina hieman ruostumaan päässyt kirjoitusrutiini.

5. Mitä haluaisit muuttaa? 


Hmm... Ulkoasua voisi tietysti hioa loputtomiin, jos omaisi siihen taipumuksia. Jos olisi enemmän aikaa, kirjoittaisin enemmän myös muita postauksia kuin kirja-arvioita, siis sellaista yleistä pohdintaa kirjallisuudesta ym.

(Tästä alkavat Lumikon lisäkysymykset)

6. Miten bloggaamisesi on muuttunut matkan varrella?

7. Parasta mitä sinulle on blogisi myötä tapahtunut?
Vaikea nimetä parasta, mutta seuraavista ihanista asioista saan kiittää blogiani: lukuharrastuksen vilkastuminen, kirjoitusharrastuksen elpyminen, mahdollisuus seurata entistä paremmin kirja-alaa ja uusia julkaisuja, kutsut kivoihin tilaisuuksiin joissa saa tavata niin blogikollegoita kuin muitakin kirja-alan ihmisiä - ylipäätään uusiin ihaniin ihmisiin (ja kirjoihin ;)) tutustuminen.

8. Kadutko jotakin postaustasi?

En varsinaisesti. Jostain kirjasta, josta olen kirjoittanut blogiarvion, olen miettinyt jälkikäteen, että "eihän se noin hyvä/huono ollut", mutta en ole lähtenyt korjailemaan. Kerran kirjoitin yhden virheellisen lauseen erääseen postaukseen, jonka ensin korjasin, mutta poistin lopulta postauksen kokonaan sillä väärinkäsitystä oli mahdoton korjata korostamatta alkuperäistä virheellistä tietoa.

9. Mitä tekisit toisin, jos aloittaisit bloggaamisen vasta nyt?

Paljonkin! Opettelisin esimerkiksi muutaman perusasian, kuten linkittämisen, kuvien lataamisen jne etukäteen. No, kantapään kautta oppii toki parhaiten... Miettisin myös ulkoasua etukäteen, ehkä jopa kirjoittaisin juttuja varastoon ennen blogin julkaisua/päivittäisin aluksi hyvin tiiviisti, ettei ensimmäisiä kävijöitä tervehtisi pari hassua, lyhyttä päivitystä.

10. Millaisia blogeja itse luet/katselet mieluiten?

Seuraan eniten kirjablogeja, sen lisäksi muutamaa vanhan talon remontista, sisustuksesta ja asumisesta kertovaa blogia ja paria "yleisblogia", joiden kirjoittajat pohtivat esimerkiksi yhteiskunnan, kulttuurin tai vaikkapa tämän kotoisan blogistaniamme ilmiöitä tai tarjoavat ihania arjen ja juhlan tunnelmia. Kirjablogeissa (ja toki muissakin!) arvostan sitä, että kirjoittaja tuo oman näkemyksensä selvästi ja rohkeasti esiin, tapahtui se sitten järjellä tai tunteella - tai vaikka molemmilla ;).

Haastan kaikki halukkaat vastaamaan näihin kysymyksiin!

22 kommenttia:

 1. Tämä oli kivaa lukea! :) Sinun blogisi on yksi suurimpia suosikkejani, käyn aina lukemassa postauksesi, vaikka välillä olenkin huono kommentoimaan. :)

  Kävin muuten uteliaisuuttani kurkkaamassa, ja ainakin minulle näkyy että ensimmäinen postauksesi on julkaistu 16.3.2011. Se siis lienee Sinisen linnan blogisynttäri. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sara! Kävinkin juuri blogissasi nappaamassa tuon ihanan arvontakuvasi :). Minullakin on kommentointi vähentynyt kaikkiin blogeihin, paras kai vain olla ottamatta siitä stressiä puoleen tai toiseen. '

  Piti nyt sitten käydä kurkkaamassa sitä ensimmäistä postausta vielä kerran, ja olit oikeassa - päivämäärä on tuo 16.3., olen vain ilmeisesti julkaissut sen juuri puolenyön jälkeen ja sitten seuraavana päivänä tehnyt tuon kevätkirjapostauksen, jonka yläpuolelle päiväys sitten sijoittuu. Selvisipä sekin arvoitus :).

  VastaaPoista
 3. Ja ai niin, sain nyt illalla postauksen kirjoitettua siitä kirjasta jota Lumiomenassa kehaisin, ja ajastin sen huomiselle iltapäivälle, sitten arvoitus selviää... :D

  Ja Elena Damienin kirjeetkin on kyllä tulossa lukuvuoroon vielä mahdollisesti tässä kuussa, nyt oli vain vähän eri kirjasta kysymys... :)

  VastaaPoista
 4. Todella kivat vastaukset sinulla, Maria. Näistä tuli hyvälle tuulelle.

  Luulen, että tätä marrasväsymystä on blogeissakin. Tekstejä luetaan mutta ei välttämättä jakseta kommentoida. Onneksi kohta tulee lunta valoa tuomaan ja joulu tuo muassaan muutaman vapaapäivän.

  Kaunista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Maria, kiitos, että ehdit vastata. Kiva olisi vielä ollut kulla ihan tajunnan virralla, että mistä pidät.

  VastaaPoista
 6. Minäkin kiitän vastauksista ja joo, aika ei tahdo millään riittää kommentoimiseen, toisaalta jo senkin takia, että koko ajan tulee enemmän blogeja joita haluaa seurata. Aiemmin harrastin paljonkin sellaista, "en kyllä tiedä kirjasta ja kirjailijasta mitään, mutta tulin sanomaan moi" -kommentteja, mutta nykyään on pakko priorisoida;)

  Minä olen vastaillut näihin kysymyksiin jo ammoin, mutta nyt tuli sellainen olo, että voisi taas vastata. Kuitenkin näkemys omasta bloggaamisesta muuttuu ja kehittyy koko ajan. Ehkäpä siis palaan kysymyksiin vielä jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 7. Sara, jee, enää alle vuorokausi jännitystä ;)!

  Linnea, kiva että ilahduttivat :). Marrasväsymys vaikuttaa varmasti vähän kaikkeen. Ihanaa viikkoa sinullekin!

  Leena, täytyy sitten listata tykkäämisiä jonain toisena kertana, kun saan tajun virtaamaan - nyt on vähän marraskohmeessa se joten siksi asialinjalla tällä kertaa <3

  Amma, minultakin ovat pääasiassa jäänet nuo tuontyyppiset kommentit pois, ellen sitten aivan erityisesti halua moikata jotakuta. Vastaa vaikka noihin Lumikon lisäkysymyksiin, jos et ole niihin vielä vastannut :). Bloggaaminen (ja blogi) tosiaan muuttuu ja elää, tavoitteet muuttuvat - se olisikin jo ihan oman postauksensa aihe :).

  VastaaPoista
 8. Näitä haastevastauksia on kyllä kiva vaan lukea edelleenkin vaikka näitä monia on jo kiertänyt monissa blogeissa. Itse koen kirjabloggaamisen niin yhteisöllisenä juttuna myös, että ihana aina saada seuraamistaan blogeista välähdyksiä ihmisistä ns. kirjojen takaakin :)

  VastaaPoista
 9. Susa, niin on :). Ja ihminen kirjojen ja blogin takana on tärkeä ja kiinnostava, mutta itse en oikein osaa avata persoonaani noiden "lempiasia"kysymyssarjojen kautta. Sen "mistä pidät" -runoilun teen kyllä vielä ;)

  VastaaPoista
 10. Minusta sinun blogisi on kovinkin persoonallinen ja yksi niistä, joita ahkerimmin seuraan. Kirjoitat kuten sanoitkin hieman ei niin päivänpolttavista kirjoista mietitysti. Siitä pidän kovasti! Kiitos!

  Oma blogini täyttää vuoden ensi sunnuntaina, ja taidanpa tuossa juhlapäivityksessä kertoilla hieman samaan tyyliin bloginpitämisestä :)

  VastaaPoista
 11. Olet blogannut pari kuukautta enemmän kuin minä. Minäkin ensin kommentoin anonyyminä muiden blogeja, kunnes rohkaistuin kokeilemaan omaa. Minulle blogi on myös ollut hyvä alusta kirjoittamisen harjoittamiseen ja huomaankin miten tekstit syntyvät nykyään nopeammin kuin ennen, tähän tosin vaikuttaa myös se, että tekniikka on vähän paremmin hallussa.

  Sinun blogisi on ollut suosikkini alusta saakka ja käyn lukemassa kaikki tekstisi, vaikka harvoin kommentoinkin. Jatka samalla linjalla ;)

  VastaaPoista
 12. Kiitos Kirsi :). Ehkä sitä omaa persoonallisuuttaan ei näe "sisältäpäin". Mielenkiintoista lukea sitten sinun bloggauspohdintojasi!

  Kiitos Jaana! Tuosta kirjoittamisrutiinin kehittämisestä tulee mieleen Saima-Edith -postauksesi vertaus aiempien päiväkirjojen ja nykyisten blogien välillä.

  VastaaPoista
 13. Todella mukava tapa vastata haasteeseen. Koska olen itsekin kertonut lempiasioistani monta kertaa, taidan vastata Ankilta saamaani muffinsiin sinulta ja Lumikolta lainaamallani tavalla. :)

  Olen huomannut saman, että blogiharrastus on lisännyt lukemista, kohentanut kirjoitusharrastusta sekä tehnyt kirja-alaa tutumaksi. Eikä tutustuminen muihin bloggaajiin ole ollut ollenkaan ikävää sekään. Ihana, aikaa vievä harrastus, josta on ainakin minulle tullut tärkeämpi kuin osasin aikoinani ajatellakaan.

  Kiitos sinulle ihanasta blogistasi, Maria. <3

  VastaaPoista
 14. Kiitos kauniista sanoistasi, Katja <3 Mielenkiintoista lukea sitten sinun vastauksiasi näihin, olet (kirjablogiasteikolla) jo niin pitkän linjan bloggaaja, että tavoitteet, tyyli ja painostukset ovat varmasti jonkin verran muuttuneet matkan varrella.

  VastaaPoista
 15. Kivoja vastauksia :) Minustakin on mukava saada kurkkaus henkilöstä blogin takana. Käyn kyllä aina lukemassa postauksesi, mutta nykyään tulee vähän harvemmin kommentoitua blogeihin.

  VastaaPoista
 16. Kiitos Villasukka! :) Mukava kuulla että käyt täällä lukemassa, kommentoinnista ei tosiaan kannata stressata.

  VastaaPoista
 17. Kaikki blogit ovat tosiaan erityisiä ja on ihana kulkea blogista toiseen, kuin tuttujen luona kylässä.

  Mukavia vastauksia. :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos Hanna! Niin ovat, ja jännä miten bloggaajan persoona "näkyy läpi" kirjoituksista, vaikka ei itsestään mitään kertoisikaan :).

  VastaaPoista
 19. Vaikka kuinka yritin katsastaa Leenan listan ja sen, keillä tämä haaste jo on käynyt, päällekkäin osui, mutta sehän vain tarkoittaa, että tunnustuksia satelee nyt monelta suunnalta. Hauskaa että muokkasit tätä omiin tarpeisiin sopivaksi - sovelluksilla tulee uutta ja muutosta syntyy!

  On ihan totta, että suhtautuminen kirjoittamiseen ja kirjoihinkin muuttuu bloggaamisen myötä. Huomasin itsekin tuossa aivan hiljattain aika merkittvän asian, johon palailen lähiviikkojen kuluessa.

  Ilolla täällä ain visiteeraan!

  VastaaPoista
 20. Valkoinen kirahvi, ei kai ketään haittaa saada tunnustusta useampaan kertaan, ei ainakaan minua :).

  Mielenkiintoista kuulla aikanaan, miten sinun kirjoittamisesi ja suhtautuminen kirjoihin on muuttunut bloggaamisen aikana!

  VastaaPoista
 21. Hei Maria kivoja vastauksia ja minä tykkään seurata blogiasi, kun meillä on samoja intresantteja! :)

  Mutta tosiaan blogin pitäminen on edistänyt ja vilkastuttanut omaa lukemista ja kirjoittamista kuten monella muullakin bloggaajalla. Blogiyhteisöstä on tullut tosi tärkeä itselle, jännää kun alkaa miettimään!

  VastaaPoista
 22. Sara, samat sanat sinun blogistasi :). Intresantti on ihana sana, siitä tulee mieleen Mary Marckin tyttökirjat!

  VastaaPoista