perjantai 20. maaliskuuta 2015

Mark Sperring & Britta Teckentrup: Tassu Tassussa


Mark Sperring (teksti) ja Britta Teckentrup (kuvat): Tassu tassussa.
Suomentanut Tuula Korolainen.
Lasten Keskus 2014.

Tykkäsin Britta Teckentrupin kädenjäljestä kirjassa Muistojen puu, ja Tassu tassussa -kirjan kuvitus on yhtä viehättävä yhdistelmä murrettuja sävyjä, pieniä heleitä pilkahduksia ja läpikuultavanoloista pintaa. Tämänkin kirjan keskiössä ovat metsän elämet ja vuodenaikojen vaihtelulla on iso rooli, mutta  Tassu tassussa -kirjan tunnelma on iloisempi kuin surumielisen Muistojen puun, jossa metsän eläimet hyvästelivät ystävänsä ketun.. Muistojen puu kertoo erosta, Tassu tassussa kertoo yhdessäolosta.

Kirjoitin kirjasta Lukulampuun tekemässäni kirjasyksyn (2014) lasten- ja nuortenkirjojen koosteessa näin: "Mark Sperringin kirjoittama ja Britta Teckenrupin kuvittama Tassu tassussa kuvaa luontoa ja vuodenkiertoa pienen ja ison hiiren näkökulmasta. Tekstin on suomeksi riimitellyt Tuula Korolainen, ja kuvituksessa säteilee luonnon kauneus ja yhdessäolon lämpö."

Tassu tassussa ihastutti kovasti kaksivuotiastani, johon vetosivat sekä lempeät kuvat että iloiset riimit. Suosittelen Sperringin ja Teckentrupin kirjaa erityisesti "rauhoittumiskirjaksi", esimerkiksi iltasaduksi: juonenkäänteitä ei tarvitse jännittää ja kuvat ja tekstit luovat turvallisuudentunnetta ja rauhallista tunnelmaa.

Kirjasta löytyy juttua myös ainakin Luetaanko tämä- ja Sininen keskitie -blogeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti