torstai 18. huhtikuuta 2013

Rachel Elliot & Valeria Docampo: Seikkailulle!


Rachel Elliot (teksti) ja Valeria Docampo (kuvitus): Seikkailulle!
The Adventures, suom. Tanja Kanerva.
Aurinko-kustannus 2012.

Seikkailulle! kiinnitti huomioni kauniilla, vauhdikkaalla kannellaan, eikä kuvakirjan sisältö tuottanut pettymystä. Kirja kertoo lapsen uskomattomasta mielikuvituksesta: talvisena päivänä, takkatulen lämmössä, Lapsi kokoaa lelut ympärilleen ja karauttaa keinuhevosellaan Seikkailulle! Jokaista mielikuvitusmatkan vaihetta kuvataan kahdella, värikylläisellä ja ilmeikkäällä aukeamalla, jolla on vain vähän tekstiä.

Luin kirjan ääneen lapsille, ja ainakin vanhin heistä hoksasi heti kirjan idean: jokainen seikkailukohde saa inspiraationsa jostakin lelusta. Lelukameli vie aavikolle, Merirosvo aavalle merelle, Emiirielefantti viidakkoon ja lumihiutalepallo pingviininen maahan rakentamaan iglua.

Kaikissa Valeria Docampon kuvissa on elämää ja liikettä, usein jännitystäkin, sillä seikkailullahan voi törmätä vaikka lumimieheen tai lampunhenkeen. Perusvire niin tekstissä kuin kuvituksessakin säilyy kuitenkin iloisena ja turvallisena. Seikkailun jälkeen on ihana nukahtaa kodin lämpöön lumihiutaleiden leijaillessa äänettömästi ulkona.
2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin Oma seikkailusaari, jonka esittelin vasta tekstissäni Arki alkaa hyvillä päikkäkirjoilla. Siinäkin lapsi tekee mielikuvitussaaren omasta huoneestaan. Paikan, jossa kaikki on mahdollista.
    Kauniin näköiset kuvitukset tässäkin arvostelemassasi kirjassa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Tähän meidän perheessä tutustutaan taatusti!

    VastaaPoista