torstai 29. marraskuuta 2012

Anke Wagner & Eva Eriksson: Timo ja Piko muuttavatAnke Wagner (teksti) ja Eva Eriksson (kuvat): Timo ja Piko muuttavat
Saksankielinen alkuteos Timo und Piko ziehen um.
Lasten Keskus 2012, 26 sivua.

Timo ja Piko muuttavat on herkkävireinen kuvakirja muutoksista, ystävyydestä ja ujouden voittamisesta. Pieni poika Timo on innoissaan tulevasta muutosta Kattilalaaksoon, mutta hänen pehmokoiraystäväänsä Pikoa harmittaa. Piko ei halua muuutoksia, hänen mielestään kaikki on hyvin nykyisellään. Lelukoira kääntää kaiken uudesta asuinpaikasta kuulemansa negatiiviseksi. Piko pelkää kaikista eniten sitä, että Timo ei enää välitä hänestä, kun löytää uusia ystäviä.

Kirjassa kuvataan hyvin niitä ristiriitaisia tunteita, joita lapsessa herää muutosten edessä. Lelukoira on salaisten pelkojen ja toiveiden tulkki, mutta myös aito ystävä. Kirja rohkaisee luottamaan itseensä ja tutustumaan ennakkoluulottomasti
uusiin paikkoihin ja ihmisiin.

Pidän kovasti Eva Erikssonin kuvituksista - pidin jo lapsena. Eriksson on erityisen taitava kuvaamaan hahmojensa välistä läheisyyttä ja erilaisia tunteita. Kirjassa Timo ja Piko muuttavat myös erilaiset paikat ja ympäristöt tulevat eläviksi pienten, arkisten yksityiskohtien kautta, ilman että kuvat olisivat liian runsaita. Vaaleat värit ja hennot viivat luovat aukeamille rauhallista tunnelmaa.Pienen sadunkuulijan kommentti: "Mä tykkään tuosta kirjasta. Haluaisin kuulla siitä jatkoa, jos sitä olisi." (Timon ja Pikon tarina jääkin kutkuttavaan kohtaan, uuden kynnykselle.)

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä kivalta! Onneksi aihe ei ole meille ajankohtainen, muuttaminen on niin rasittava projekti... voisin silti lukea lasten kanssa tämän kirjan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elma Ilona, meillä on muutosta kohta kaksi vuotta, mutta (isoimmat) lapset puhuvat vanhasta kodista, puistosta ym. vieläkin (kavereita ollaan onneksi nähty muuton jälkeenkin). On tosiaan onni, että ei ole tarvinnut muuttaa usein! :)

      Poista