tiistai 8. toukokuuta 2012

KilBride & Tilley: Virma - Satumetsän taikaponi


Sarah KilBride & Sophie Tilley: Virma - Satumetsän taikaponi
Kuuluu sarjaan Prinsessa Eveliinan ponit
Willow the Magic Forest Pony, suom. Tytti Träff.
Karisto 2012.

Helmikuun hankien hohteessa esittelin teille kirjan Hopea - Lumimaan taikaponi. Samoihin aikoihin luimme lasten kanssa ensi kertaa myös samaan Prinsessa Eveliinan ponit -sarjaan kuuluvan kirjan Virma - Satumetsän taikaponit, mutta siitä kirjoittamisen säästin näihin kauniisiin toukokuun päiviin.

Lumimaan taikaponin matkassa pelastettiin eksynyt jääkarhunpentu ja osallistutaan luistintanssiaisiin. Taikaponi Virma johdattaa prinsessa Eveliinan ja Kipinä-kissan kesäisempään seikkailuun: Satumetsässä ystävykset kohtaavat muotinäytökseen valmistautuvat keijut. Kesken iloisten puuhien huomataan, että muotinäytökseen tarkoitetut mekot ovat kadonneet. Prinsessa Eveliina auttaa keijuja etsimään pukuja, ja jälleen kerran kissa Kipinän neuvokkuus auttaa ratkaisemaan arvoituksen.

Muotinäytöksessä ja juhlissa esitellään sellaista pastellinväristä pukuloistoa, että ainakin meidän pienet prinsessat olivat aivan myytyjä (prinsessa Eveliinan mekko oli tietysti kaikista kaunein). Tarinan kaava on sama kuin Lumimaan taikaponissa: prinsessa Eveliina ratsastaa ponin selässä taikamaahan, jossa tapaa keijuja ja ratkaisee jonkin ongelman. Lopussa juhlitaan, ja palattuaan omille ponitalleilleen Eveliina löytää vielä jonkin yllätyslahjan, jonka keijut ovat hänelle toimittaneet kiitokseksi. Prinsessa Eveliinan ponit ovat siis sympaattista ja turvallista käyttökirjallisuutta noin 2-5 -vuotiaille lapsille.
Virma, Satumetsän taikaponi, valmiina leikkeihin. 

Kariston uutisista huomasin, että nyt toukokuussa ilmestyy kaksi uutta Taikaponi-kirjaa: Tähdikki - aavikon taikaponi ja Neptunus - meren taikaponi, jotka vievät prinsessa Eveliinan jälleen uusiin seikkailuihin.

2 kommenttia:

 1. Voi, miten tämä vaikuttaa söpöseltä. Joku sarjan kirjoista taitaa päätyä meillekin.

  (Lumiomenan Katja täällä toisella Google-tilillään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, olisipa kiva, jos sinun blogistasi saisi lukea vaikka noista meri- tai aavikkoseikkailuista :).

   Poista