lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kesälukumaraton 10.7.: Päivittyvä postausAurinkoista lauantai-iltaa! Hyppään vauhdissa mukaan Blogistanian Kesälukumaratoniin. Virallinen maratoonauspäivä on huomenna 10.7., mutta aloittaa saa halutessaan jo tänään ja vastaavasti huomenna aloittaneet saavat jatkaa maanantain puolelle. Itse aloitan klo 20.00 tänä iltana ja lopettelen huomenna samaan aikaan. Kuten useimmat kanssabloggaajat, aion minäkin nukkua jokseenkin normaalimittaiset yöunet, lepuuttaa välillä silmiä katsomalla kaukaisuuteen ja syödä muutenkin kuin koko ajan kirja kädessä.

Koska innostuin maratoniin mukaan vasta viime tingassa, minulla ei ole kaunista kirjapinoa, hienoja eväitä eikä tarkkoja lukusuunnitelmia. Aloitan kirjastosta lainatuilla Paula Hawkinsin e-kirjalla Nainen junassa, ja lisäksi ajattelin valita luettavaa seuraavista kirjoista:

Yuval Noah Hariri: Sapiens. Ihmisen lyhyt historia.
Tommi Kinnunen: Lopotti 
Alnaldur indriðason  : Menneet ja kadonneet 
Louise Penny: Naivistin kuolema
Tim Birkhead: Lintujen viisaus
Eppu Nuotio & Pirkko Soininen: Nainen parvekkeella

Otan mielellään vastaan suosituksia ja ehdotuksia edellä mainituista kirjoista! Lasken maratoniin mukaan myös lapsille lukemisen, joten sivuja saattaa kertyä edellisten lisäksi esimerkiksi Saariston lapsista ja Prinsessa Pikkiriikistä. Varmaa on ainakin se, että tästä tulee hauskaa! Päivitän kuulumisia tähän postaukseen noin parin tunnin välein päivä- ja ilta-aikaan.


Lisätietoa Blogistanian yhteisestä lukumaratonista löytyy Ja kaikkea muuta -blogista. Mukaan on ilmoittautunut jo yli 85 lukijaa!


Etappeja:

La 9.7. Klo 23.30: Maraton-aikaa on kulunut 3,5 tuntia, josta varsinaista lukuaikaa noin pari tuntia. Nyt iltatoimien jälkeen jatkan lukemista. Nainen junassa on vetävä ja sopivan creepy, mutta puhelimelta lukeminen on rasittavaa. Jossain vaiheessa pitää varmaan harkita lukulaitteen hankkimista – jos sitä kautta tulisi luettua enemmän e-kirjoja ja madallettua kirjapinoja.

Su 10.7. klo 13.20: Huomentapäivää! Valvoin myöhään kirjan ääressä, mutta puhelimen ruudulta lukeminen alkoi rasittaa silmiä. Vaihdoin kirjan lennossa Jenni Pääskysaaren kirjaan Tyttö sinä olet... , joka oli painavasta asiasta huolimatta kevyt ja iloinen luettava. Myös lasten iltasatukirja tulikin "pinon ulkopuolelta" ja luin kuusi sivua Erich Kästnerin Lisen ja Lotten salaisuutta. Luettuna siis tähän mennessä 136s. (Pääskysaari) + 6s. (Kästner) + Hawkinsia ehkä noin puoleenväliin. Tänään olen nukkunut myöhään ja puuhaillut kaikenlaista muuta, mutta Nainen junassa etenee, rinnalla kulkee Menneet ja kadonneet. Ihanaa sunnuntaita!

Su 10.7. klo 22.30: Suvisunnuntain iltaa! Maraton päättyi osaltani pari tuntia sitten. Aika vähän ehdin loppujen lopuksi lukea; aikaa vei muun muassa muurinpohjalettuja paistaminen lämpimässä illassa. Edellisen päivityksen lukuihin lisään Menneet ja kadonneet (283 sivua, tykkäsin!), Nainen junassa on edelleen sivulla x.  Eli lukusalsdo 425 + x (pitää yrittää selvittää e-kirjan sivua vastaava sivunumero.

Fiilikset maratonin suhteen ovat vähän kaksijakoiset: pitäisi taas joskus koettaa järjestää optimaaliset olosuhteet lukemiselle, niin pääsisi oikein tunnelmaan. Kivaa tä oli näinkin,ex tempore ja muiden puuhien lomassa.

9 kommenttia:

 1. Oi, ihanaa että luette Prinsessa Pikkiriikkiä! Minä ihastuin kirjaan kovasti, ja odotan jo innolla että kummityttöni on vähän isompi ja pääsemme lukemaan kirjaa. <3 Lukuiloa ja tsemppiä maratoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krista, meilläkin on tykätty Prinsessa Pikkuriikistä, mainio kirja! Ja kiitos :)

   Poista
 2. Nainen junassa on mielenkiintoinen ja jännittäväkin kirja! Tykkäsin kovasti!

  VastaaPoista
 3. Nainen junassa on juuri sopivan koukuttava! Itse luin sitä erään junamatkan aikana enkä malttanut juuri muuta tehdäkään. Lopotti vie myös mukanaan. Hyvää maratonin jatkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Nainen junassa on jännä kirja - itse kuuntelin sen äänikirjana, jolloin tunnelma tuli ehkä vielä vahvemmin esiin.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä ja iloa maratonille! Minulle Nainen junassa oli lajissaankin pettymys, mutta mietteitäsi muista kirjoista odotan innolla. Hyviä ja sopivan erilaisia valintoja!

  VastaaPoista
 6. Minäkin harkitsin hyppääväni mukaan viime hetkellä, mutta koska tiesin, että lyhyeksi jäisivät ne hetket, kun voisin oikeatsi keskittyä lukemiseen (ja pakko nukkua ainakin yhdet päikkärit nykyään!), en sitten tohtinut. Mekin muuten paistelimme eilen muurinpohjalettuja kauniissa suvi-illassa!

  VastaaPoista
 7. Hauskaa, että hyppäsit mukaan! :)

  Muurinpohjalettujen paistaminen kuulostaa kyllä paljon miellyttävämmältä välipuuhalta kuin omat välipuuhani: Hajotin kännykkäni siten, ettei se enää käynnistynyt ollenkaan (jossa on myös ainoa nettiyhteyteni) ja lähdin hirveessä stressissä ostamaan uutta. Melkein kaikki puhelimet, joita olisin halunnut, olivat loppu varastosta, joten lankesin sitten superkalliiseen iphoneen (osasyy lankeamiseen oli vaaleanpunainen väri), minkä jälkeen kuulin hirveät moraalisaarnat parilta perheenjäseneltä rahankäytöstäni ja olin entistä stressaantuneempi :P

  Mutta toivottavasti joskus onnistuisi sinultakin sellainen lukumaraton, jolle voit täysillä omistautua! :)

  VastaaPoista