keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Lukuhaasteiden koonti ja päätösarvonta: Kirjallisuuden äidit ja Avioliittojuonia

Hei! Tervetuloa kurkistamaan, millaisia kirjoja Sinisen linnan kirjaston lukuhaasteiden (Kirjallisuuden äidit ja Avioliittojuonia) puitteissa on eri blogeissa luettu! Myös haasteiden loppuarvontojen voittajat löytyvät tästä postauksesta, ja kirjapalkinnot lähtevät matkaan, kunhan saan voittajien yhteystiedot sähköpostiini. Pahoittelut siitä, että tämä haastekoonti ja päätösarvonta venyivät näin pitkään, etenkin jo pitkällä viime vuoden puolella päättyneen Kirjallisuuden äidit -haasteen osalta! Molempien haasteiden arvontoihin osallistuivat kaikki, jotka olivat ilmoittaneet alkuperäisen haastepostauksen kommenteissa osallistumisestaan / aikeestaan osallistua haasteeseen.

Kirjallisuuden äidit -haasteeseen osallistui kaikkiaan noin kolmisenkymmentä kanssabloggaajaa / lukijaa, lämmin kiitos teille kaikille! Luin myös itse monta kirjaa tähän haasteeseen, joskaan en läheskään kaikkia niitä, joita olisin halunnut tai suunnitellut. Teidän muiden osallistujien postauksista sain jälleen uusia lukuvinkkejä, joten lukulistat senkun kasvavat tämänkin teeman puitteissa. Linkittäisin mielelläni tähän kaikkien osallistujien kaikki haastepostaukset, mutta koska se ei ole mahdollista, tyydyn linkittämään ne haastekoonnit, jotka osallistujat olivat linkittäneet alkuperäiseen kommenttiketjuun tai jotka sattumalta löysin, sekä muutamia yksittäisiä postauksia:

Eniten minua kiinnostaa tie
Kirjava kukko
Täällä toisen tähden alla
Lurun luvut
Kirjava kammari
Kirjakaapin avain
Mari A:n kirjablogissa luettiin mm. Annamari Marttisen Mistä kevät alkaa ja Kyoko Morin Shizukon tytär
Luetut, lukemattomat -blogissa luettiin mm. Colm Toíbínin novellikokoelma Äitejä ja poikia, Katja Kallion SyntikirjaKaroliina Timosen Aika mennyt palaa ja Laura Honkasalon Eropaperit
Matkalla Mikä-Mikä-Maahan blogin Anna luki mm. iki-ihanan Anna-kirjan Annes House of Dream
Sheferijmin Aino luki ainakin Tiikeriäidin taistelulaulun
ja sama kirja on luettu myös Sonjan lukuhetkissä
Kirjasfäärin (aiemmin Kirjakko) Taika luki ainakin Kreetta Onkelin Kotirouvan
Leena Lumi -blogissa luettiin muun muassa Carol Shieldsin Ellei ja Pauliina Rauhalan Taivaslaulu
Luen ja kirjoitan -blogin Paula luki ainakin Jonathan Franzenin Epämukavuusalueen
Tarinauttisten hämärän hetkien Elma Ilona luki mm. M. L. Stedmanin romaanin Light Between Oceans ja Johanna Venhon Syntysanat
Tarinoiden taikaa -blogin Tintti luki mm. Kate Chopinin Heräämisen ja Jean Kwokin Käännöksiä

Traumbach oma ostos, Mustat paperit ystävältä. 

Kirjallisuuden äidit -haasteen arvonnasssa onnetar (random.org) suosi Annaa Matkalla Mikä-Mikä-maahan -blogista, joka kirjoitti haasteen puitteissa muun muassa eräästä tunnetusta kirjallisesta kasvatusäidistä ja eräästä lastenkirjallisuuden klassikosta, jossa lapset seikkailevat keskenään mutta äidinkaipuu säilyy mielessä. Annalle lähtee postissa kaksi kirjaa: varsin vaikuttava kuvaus omistautuvasta ja omistavasta äidinrakkaudesta, Maija Muinosen Mustat paperit, sekä Joel Haahtelan arvoituksellinen Traumbach, jonka rytmissä ja tunnelmassa on kuin lempeän äidillistä kehtolaulun keinuttelua.


Avioliittojuonia-haasteeseen osallistui parisenkymmentä bloggaajaa, paljon kiitoksia kaikille! Useampikin lukija saavutti timanttihäät (yli viisi luettua kirjaa), lämpimät onnittelut :)! Tässä linkit aiheeseen liittyviin koontipostauksiin (niihin, jotka osallistujat itse linkittivät haastepostauksen kommentteihin tai jotka satuin googlella löytämään), joista löytyy edelleen linkkejä avioliittoaiheisista kirjoista tehtyihin postauksiin:

Orfeuksen kääntöpiiri
Kirjan pauloissa
Oksan hyllyltä
La petite lectrice
Kannesta kanteen
Satun luetut
P.S. Rakastan kirjoja
Tarinoiden taikaa
Kirjakaapin avain
Luettua elämää
Täällä toisen tähden alla

Kaupan päälle linkit vielä Jokken kirjanurkkaan ja Sheferijm-blogiin, joista ensinmainittu esittelee tuntemattomamman avioliittoaiheisen romaanin ja toinen mustasukkaista rakkautta kuvaavan klassikon.
Viisas vaimo ja Keltaiset tyypit, molemmat omia ostoksia.
Avioliittojuonia-haasteen arvonnan arpa suosi Marika Oksaa Oksan hyllyltä, joka luki haasteeseen kaikkiaan kahdeksan kirjaa, muun muassa erään klassikon, joka on omallakin lukulistallani, suloisen "reseptikirjan" sekä Julian Barnesin ja Doris Lessingin kiinnostavilta kuulostavat teokset. Marikalle lähtee aiheeseen sopivasti Sari Malkamäen avioliittoaiheisia novelleja sekä Eeva Rohaksen Keltaiset tyypit, jonka uskon muuten vain olevan hyvä kirja!

Mukavaa Runebergin päivän myöhäisiltaa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kiitos hauskoista haasteista, Maria. Avioliittojuoniin en osallistunutkaan, mutta aihepiiri oli hyvin lukuhaasteeseen sopiva ja kiinnostaa minua kirjallisuudessa noin muuten. Aiheeseen sopii hienosti juuri lukemani Doris Lessingin Ruoho laulaa, jonka kuvaama avioliitto menee pieleen melkein jokaisella mahdollisella tavalla...

  Onnea palkituille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, kiitos kun osallistuit äitikirjahaasteeseen niin aktiivisesti! Doris Lessingiltä pitäisi vihdoin lukea muutakin kuin vuosia sitten lukemani Viides lapsi (meinasin kirjoittaa "Poikani Ben"!), esim. juuri tuo Ruoho laulaa ja MarikaOksan lukema Kesä ennen pimeää.

   Poista
 2. Olipas ihana yllätys heti näin aamulla. :) Ja kiitokset vielä mukavasta avioliittojuonia-haasteesta. Huomaan vieläkin bongailevani siihen sopivia kirjoja, joten haaste ei ole unohtunut. Muiden koosteista huomaa, että valikoimaa ja laajuutta tässä teemassa on, muutaman lukuvinkin poimin itsekin talteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, itse bongaan vieläkin siskos- ja kotimaisen keskiluokan arki -kirjoja, vaikka Kirjavan kammarin Karoliinan emännöimistä haasteista on jo yli kaksi vuotta aikaa :). Samoin äiti- ja avioliittokirjat tulee jotenkin rekisteröityä mielessä vieläkin, ja joskus merkkailenkin tunnisteisiin päättyneidenkin haasteiden nimiä.

   Poista
 3. Kiitos kivoista haasteista, tai haasteesta. Ja kiva koonti :)

  (Blogini nimi on tuolla listassa väärin, se on oikeasti La petite lectrice)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun hoksautit, Katri – korjasin! (Ja minä muka lukenut joskus ranskaa... :D) Ja kiitos haasteeseen osallistumisesta :)

   Poista
 4. Oi, onpa mukavaa olla Onnettaren suosikki! Erityisen mukavaa, kun kyseessä on jo niin kauan sitten päättynyt haaste, etten odottanut tämän saralta mitään uusia ja iloisia yllätyksiä! Laitan sinulle osoitteeni tulemaan!

  Avioliittojuonia -haaste on mennyt minulta aivan sivusuun ja nyt vähän harmittaa, sillä se olisi ollut mielenkiintoinen haaste!

  VastaaPoista
 5. Kiitos mukavista haasteista, josita siis osallistuin Avioliittojuoniin. Ja tämä kooste oli kiva lukea, sieltä löytyy oivia lukuvinkkejä.

  Onnittelut myös arvonnoissa voittaneille!

  VastaaPoista