keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Veikkauksia Finlandia Junior -ehdokkaiksi


Edellisessä postauksessani arvailin ensi viikolla julkaistavia Finlandia-palkintoehdokkaita, mutta tänä aamuna huomasin Finlandia Junior -raadissa vaikuttavan Penjaminin postauksesta, että Finlandia Junior -ehdokkaat julkaistaan tänään huomenna torstaina. On siis viime hetket veikkailla, mitkä (korkeintaan) kuusi tänä vuonna julkaistua kotimaista lasten- tai nuortenkirjaa asetetaan ehdolle. Täysin mutu-pohjaiset veikkaukseni (olen lukenut loppujen lopuksi todella pienen siivun tämän vuoden kotimaisista lanuista):

Enna Airik: Korppipäinenmies
Tove Appelgren & Salla Savolainen: Vesta-Linnea kuunvalossa
Katri Kirkkopelto: Molli
Tarja Makkonen & Ninka Reittu-Kuurila: Önnö ja kirjava kissa (tämän kiireessä unohtamani mahtavan kirjan lisäsin klo 13.15, kun muistin sen luettuani Lastenkirjahyllyn varjolistan)
Sinikka ja Tiina Nopola & Salla Savolainen: Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen
Alexandra Salmela & Martina Matlovicova: Kirahviäiti ja muita hölmöjä aikuisia
Sevon: Aika metka retki
Netta Waldén & Laura Valokärvi: Ruben ja ratikkaralli

Nuortenkirjat puuttuvat listasta, koska en ole niihin vielä ehtinyt tutustua, mutta tähän tulee kyllä vielä muutos ennen Blogistanian Kuopus-äänestystä. Jännä nähdä, osuuko yksikään veikkauksistani oikeaan. Aurinkoista ja lasten- ja nuortenkirjaisaa keskiviikkoa!

12 kommenttia:

 1. Multa menee veikkaus ainakin JP & Miranda Koskisen Hallavalle hevoselle: http://karisto.fi/portal/suomi/kustannusliike/kirjat/?action=kirja&pid=1704

  Aihe on tärkeä ja ajaton ja hyvin käsitelty, kuvitus aivan sanoin kuvaamattoman kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, hyvä veikkaus! En ole itse vielä lukenut Hallavaa hevosta, mutta olen kuullut siitä paljon kehuja ja nähnyt kuvia hienoista kuvituksista. Täytyypä lukea!

   Poista
 2. Tässäpä tuli hyviä lukuvinkkejä, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Minä taas en ole tutustunut noihin lasten kirjoihin, mutta toivoisin Salla Simukan olevan listalla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukutoukka, pidetään Peukkuja Salla Simukalle! Jonkun palkinnon hän taisi saada viime tai toissa vuonna Jäljellä-teosparistaan, nytkin pitäisi ehkä nimetä koko Lumikki-trilogia (josta päätösosaa pitännee vielä odotella?) En ole noita viimeisimpiä lukenut, mutta Simukan aiempia kyllä ja olen tykännyt.

   Poista
 4. Tämä on sellaista maaperää, jolla olen aika hukassa, mutta mielenkiinnolla kuitenkin seuraan ehdokasvalintoja. Yhden veikkauksenkin heitän. Luulisin Siiri Enorannan Nokkosvallankumouksen pääsevän ehdokkaaksi. En ole vielä itse lukenut kirjaa - aion kyllä! - mutta olen kuullut ja lukenut siitä todella vaikuttuneita arvioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, meinasin laittaa Nokkosvallankumouksen tuon listan jatkoksi, vähän kuin "nuortenkirjaedustajaksi", mutta en sitten kuitenkaan. En olisi varmaan muistanut koko kirjaa, ellei se olisi ollut siinä bloggaajamiittikutsussa (en sinne sitten itse ehtinyt) ja ellei se olisi näkynyt monen bloggaajan kirjapinoissa tilaisuuden jälkeen... Tuntui jotenkin hassulta mainita kirja noilla perusteilla. Enorannan aiemmat kirjat ovat saaneet monia palkintoehdokkuuksia (ainakin FJ ja oisko toinen ollut Runeberg?) joten tämä uusinkin on varmasti hieno kirja ja saattaa hyvinkin päätyä nyt ehdolle. Odotan mielenkiinnolla arviotasi siitä! :)

   Poista
 5. Minä en ole ehtinyt juurikaan lukea tämän vuoden kotimaista nuortenkirjallisuutta, mutta aikomuksena on kyllä lukea ja pian! Jännä nähdä huomenna, mitkä kirjat ovat Finlandia Junior- ehdokkaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, sinulla on tosiaan riittänyt vähän toiseen aikakauteen liittyvää luettavaa tänä vuonna, mutta toivottavasti ehdit taas pian nykynuortenkirjojenkin pariin – arvioitasi on ilo lukea! Itse aion lukea ainakin Lähteenmäen Kaiken peittämän tulvan ja Satu Heimosen Sonjan hevoskesän.

   Poista
 6. Minäkin olen lukenut niin vähän uusia kotimaisia lanu-kirjoja, etten pysty edes kunnon varjolistaa tekemään :( Enorannan Nokkosvallankumous teki vaikutuksen, ja Khao Lakin sydämet oli myös hyvä. Onneksi sentään saan kokoon kolme ehdokasta Blogistanian Kuopukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, no niinpä – onneksi on Kuopus, ja onneksi äänestykseen on vielä reilusti aikaa (viime vuonnahan se taisi olla jo marraskuun alussa!) niin ehtii vielä paikata "aukkoja sivistyksessä" :). Khao Lakin sydämet kiinnostaa, Nokkosvallankumouskin, ja monet tässä arvailulistassa mainitsemani kuvakirjat. Voisin hyvillä mielin äänestää Kuopuksessa kolmea hienoa kirjaa tähän mennessä lukemieni joukosta, mutta haluan lukea lisää, tietenkin!

   Poista