tiistai 9. heinäkuuta 2013

TTT: Kymmenen ihanaa suomalaista kesäkaupunkia


Hanko – merellisiin maisemiin ja huviloiden keskelle pitää päästä aina uudelleen, etenkin nyt kun olen lukenut Säkenöivät hetket

Helsinki – Seurasaari, Suomenlinna, Esplanadin puisto, kauppatori, meren suolainen tuoksu ja paljon muuta

Hämeenlinna – Aulanko, Vanajavesi, Hämeen linna ja tori!

Kaustinen – suurimman osan vuotta varmaankin aikamoinen tuppukylä, mutta parhaimmillaan juuri nyt, kun kansantanssi ja musiikki kaikuvat joka nurkassa.

Maarianhamina — suloisen pieni "pääkaupunki" meren äärellä, jossa on muun muassa ihana puisto pikku saaressa kaneineen ja kanoineen.

Naantali – siellä en ole käynytkään (ainakaan aikuisena), enkä erityisemmin halua Muumimaailmaankaan, mutta Silkkiä samettia -blogin Petriina osasi kertoa todella houkuttelevasti  kaupungin tärpeistä

Porvoo – auringossa kimmeltävä joki, mukulakivikadut, ihanat vanhat puutalot...

Turku – — pitäisi joskus ajan kanssa tutustuttaa lapset Turun nähtävyyksiin, kun olemme kaupungissa yleensä joko sukuloimassa tai läpikulkumatkalla, menossa "Viikinki-laivalle".

Sastamala – Vanhan kirjallisuuden päivät äidille, läheinen remppakohde isälle, Herra Hakkaraisen talo lapsille sekä kaupan päälle ihanat järvimaisemat ja kauniit vanhat talot ja kirkot. Assyriologin lifestyle-blogissakin on vastikään ihastuttu kaupunkiin ja kirjoitettu siitä postaus ja toinenkin.

Savonlinna – Naantalin lisäksi toinen kesäisiä mielikuvia herättävä kaupunki, jossa en ole ikinä (kunnolla) käynyt, mutta jonne olisi mukava päästä.

Missä kotimaan kaupungeissa sinä tykkäät vierailla kesäisin?

16 kommenttia:

 1. Kantsii käydä Savonlinnassa tarkistamassa, mikä siitä tekee niin erityisen ja nimenomaan kesäkaupungin =). Postasin kaupungista kesäkuussa, ja jatkan sarjaani kesäkaupunkin, jahka ehtinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja myös Naantalissa (terkut Muumimaailmasta, käytiin siellä perjantaina!)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Melkein kaikissa olen kesäisin käynyt, ja olen täysin samaa mieltä kanssasi :) Helsinki nyt ehkä kotikaupunkina ykkösenä ;)

  VastaaPoista
 4. Juuri sunnuntaina kävin Porvoossa vuosien tauon jälkeen ja kyllä on ihana paikka :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä, ettet maininnut Kouvolaa. Se ei ole ihana kaupunki, ei todellakaan. ;D Sen sijaan lähikaupungit Kotka ja Lappeenranta ovat ihan mukavia.

  Helsinki on kuitenkin itselleni aina kaupunki numero yksi.

  VastaaPoista
 6. Tälleiselle lusmuteinille riittää koti-Jyväskylän kirkkopuisto ja pussikalja. Vaikka on kivaa välillä päästä pois, parasta on tulla takaisin.

  VastaaPoista
 7. Allekirjoitan erityisesti Naantalin ja Savonlinnan, joista erityisesti jälkimmäinen on minulle tärkeä kesäkohde. Savonlinnan kupeessa tietysti myös Punkaharju, josta ei paljon kesämaisema parane, ja on siellä hienoa talvellakin.

  VastaaPoista
 8. Puolet tuttuja: Hanko, Helsinki, Hämeenlinna, Porvoo ja Turku. Lisäisin Tammisaaren ja Rauman, jotka ovat aivan ihania kaupunkeja. Ja tietenkin Kuopio.
  Yleensä ne, joissa on puutaloja.:)
  http://www.flickr.com/photos/amnellanna/sets/72157629181090526/

  VastaaPoista
 9. Minua ihan harmittaa, että Punkaharjun Retretti sulki ovensa. On nimittäin Savonlinnan kanssa myös minun kesäkaupunkisuosikeista. Mutta tässä kotiseutumatkailua viime viikot harrastaneena voisin sanoa, että koko Suomi on pullollaan kesäkaupunkeja ja varsinkin -kyliä. Ja miten rentouttavaa onkaan vain katsella kuin maalais/metsämaisema kulkee ohitse eläimineen kaikkineen. Kyllä sielu lepää :).

  VastaaPoista
 10. Tampereen, kotikaupungin, voittanutta ei ole. Uusi rakkaus on koukuttava Hanko. Aina tärkeä kesäkaupunki on entinen kotikaupunki Helsinki. Kesällä tie kulkee myös aina suvun tyyssijoille Savoon. Siksi listallani myös Kuopio ja Savonlinna!

  VastaaPoista
 11. Hangossa en ole koskaan käynyt, sinne mielin kovasti. Porvoo on ihana - ja Helsinki, aina ja etenkin kesällä.

  Suosittelen joskus reissua Kuopioon. Se on hurmaava kesäkaupunki: Kallavesi ja Puijo, puutalokorttelit, VB-valokuvakeskus ja tietenkin Kanttila. Kulttuurin välissä kalakukkoa ja mansikoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. Kuopio tanssii ja soi kannattaa myös katsastaa joskus.

   Poista
 12. Kivoja kesäkuulumisia sinulla! Kesäisin tietokoneella vietetty aika vähenee huomattavasti ja käy ihan työstä käydä seuraamiaan blogeja läpi ja sitä tuleekin kerralla luettua parin kuukaudenkin kuulumiset ja lukemiset. Minulla Montgomeryyn tutustuminen on ollut käynnissä lähinnä Runotyttö ja Anna -sarjoja lukiessa ja Sinisen linnankin olen lukenut. Toivon, että Montgomery-innostus pysyy aina ja että joku päivä olisi aika tutustua häneen henkilönäkin. Sitä ennen on kuitenkin vielä luettava häneltä lisää ja lisää kirjoja.

  VastaaPoista
 13. Vanhana porvoolaistyttönä liputan tietenkin aina Porvoon puolesta! <3 Se on ihana aina, mutta etenkin kesäkaupunkina se on viehättävimmillään. Samaten mainitsemasi Naantali on ihana, olen käynyt siellä monesti, mutta aina vain juuri kesäisin. Muita kesäsuosikkejani ovat Rauma, Tammisaari ja Lappeenranta. Ja kyllä tämä Tamperekin aika kiva on juuri kesäisin, Pyynikillä ja Pispalassa on ihanaa kävellä kesäiltaisin, tai lukea kirjaa Näsijärven rannalla...

  Hankoon on tehnyt mieleni jo usean vuoden ajan, aina siitä lähtien kun luin joskus liki kymmenkunta vuotta sitten Matti Remeksen Hankoon sijoittuvia dekkareita. Luulen että teen sinne tänä vuonna kolmannen kotimaan lomareissuni (ensimmäisen tein kesäkuun alussa Turkuun ja Naantaliin, toisen tulen tekemään Porvooseen, totta kai :).

  VastaaPoista