sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 16: Ilon Wiklandin jouluisia kuvituksia


Kolmennen adventin iloksi muutamia kuvia Ilon Wiklandin kuvittamista jouluisista kuvakirjoista. Rauhallista adventtia kaikille!

Tunnistatteko,mistä kirjoista kuvat ovat? Ensimmäinen taitaa olla ainut vähän tuntemattomampi.11 kommenttia:

 1. Onko tuo ensimmäinen Markun joulukirjasta (tms.)? Muistan lukeneeni kirjasta Lastenkirjahyllystä viime vuonna, kun kirjoitin omaan blogiini Lindgrenin joulusta. Ja onko toinenkin kuva samasta kirjasta?

  Loput ovat helppoja: Lotta, Melukylä ja Marikki. Rakastan Lindgrenin satuja ja ennen kaikkea Ilon Wiklandin kuvittamana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan googlettaa Markku... Kirja onkin Markun joululahja ja se on Hans Pettersonin. Muistinkin siis melkein oikein. :)

   Poista
  2. Juu, oikein arvasit, Ilon Wikland -entusiasti ;) (Ja toka kuva on samasta, kysymyksen asettelu oli vähän epämääräinen). Täytyypä käydä lukemassa, mitä Rouva Huu on kirjoittanut Markun joululahjasta; se ei taida olla kovin tunnettu kirja (itse löysin sen kirjaston joulukirjoista).

   Poista
 2. Voi ihanaa mikä tunnelmapläjäys!! Aivan alkooi joulumieli hyrrätä iloisesti koko kehossa... <3

  VastaaPoista
 3. Ihana Ilon Wikland <3 En tiedä ketään, joka osaisi kuvata joulukuusen yhtä jouluisesti - paitsi ehkä Elsa Beskow.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, hauska kun mainitsit Elsa Beskowin - minulla oli suunnitteilla postata jotain hänestäkin tähän joulukalenteriin, mutta jää ehkä ensi vuoteen :)

   Poista
 4. Ihanaa vanhanajan joulutunnelmaa! En ole muistaakseni tätä nimeä kuullut ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, tarkoititko Ilon Wiklandin nimeä? Varmasti olet kuitenkin nähnyt hänen kuvituksiaan ainakin Astrid Lindgrenin ja ehkä muutaman muunkin kirjailijan kirjoissa :).

   Poista
 5. Muut tunnistin minäkin paitsi tuota ensimmäistä! Olen juuri hiljattain lukenut Lindgrenin Lapsen joulua, johon on koottu Lindgrenin jouluisia kertomuksia. En tiedä teenkö siitä joulukalenteripostaukseni vai jostain muusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, meilläkin on tuo lapsen joulu (lainassa kirjastosta) ja siitä on osa näistä kuvistakin :).

   Poista