tiistai 10. toukokuuta 2011

Kirjastoreissun satoa

Tänään palautin kiltisti kirjastoon ison osan niistä 72 nimekkeestä, jotka minulla oli lainassa. Tilanne ei kuitenkaan sanottavasti parantunut, sillä mukaan tarttuivat muun muassa nämä teokset:
Uutuushyllyyn jäivät vielä polttelemaan Turkka Hautalan Paluu sekä Susan Fletcherin Noidan rippi, joita on paljon kehuttu - mutta päätin jättää muillekin lainaajille jotain...

Unohtui mainita tämä, jota päätin kokeilla uudestaan (pari vuotta sitten kirja jäi kesken ajanpuutteen vuoksi) Sanakirjan Laura P.:n suosituksesta:


16 kommenttia:

 1. Haa, Haahtelaa! Pidät siitä varmasti! Toivottavasti mysö Hylystä, sillä minusta se oli oiva romaani. Tuohon viimeiseen vähän petyin.

  VastaaPoista
 2. Minäkin huudahdan, että Haahtelaa! Katoamispistettä en ole lukenutkaan. Hylky on tosiaan mainio ja komppaan Kirsiä siinäkin, että Hänen varjonsa tarina on lievä pettymys (jos on lukenut Aikamatkustajan vaimon, mutta tunnelmaltaan kirja on hieno).

  Minäkin haluaisin lukea Noidan ripin, koska pidin niin Meriharakoista.

  VastaaPoista
 3. Joel Haahtela kuuluu suosikkeihini jo yhden kirjan perusteella.

  Lue Noidan rippi kesäkuussa. Jotenkin Fletcheristä on melkein salaa tullut 'minun kirjailijani'.

  VastaaPoista
 4. Todella moni on ilmeisesti pettynyt Hänen varjonsa tarinaan Aikamatkustajan vaimon jälkeen. Olen siitä onnellisessa asemassa Niffeneggerin suhteen, että olen vain hautonut Aikamatkustajaa kirjahyllyssäni muutaman viikon, mutta en ole ehtinyt lukea. Ehkä luenkin ensin Varjon ;). Hänen varjonsa tarinassa minua kiehtoo minua kaksosteeman takia, tykkään lukea kaksosista, vaikken itse ole kaksonen. Ja Lukuisan Lauran mukaan kirjan talo on ihana!
  Aika vähän olen ylipäätään lukenut tällaisia "aikuisten kummitustarinoita", mutta näitä ajattelin kokeilla.

  Kirsi ja Katja, minulla on Haahtelan Perhoskerääjä loppusuoralla, sitten Katoamispisteen pariin :). Pidän varmasti siitäkin. Ja tuo Hylky kiinnostaa myös, siitä on saanut aika kattavan kuvan blogi- ja lehtiarvioissa.

  Leena, minkä Haahtelan olet lukenut? Kuvittelin, että Noidan rippi olisi enemmän syksykirja (kun aihe on synkkä), mutta katsotaan kesäkuussa sitten...

  VastaaPoista
 5. Uuh Haahtelan Katoamispiste on hyvä kirja! Ja Niffeneggerkin kiinnostaa, vaikka en pitänytkään Aikamatkustajan vaimosta niin paljoa. Hyviä kirjoja! Minäkin eilen tein kirjastoon palautusreissun, mutta olin ovela ja palautin kirjat kun kirjasto ei ollut vielä auennut :D täytyisi yrittää lukea edes muutama kirja omasta hyllystä.

  Ja hei jos kerkeät lähettää sähköpostia minulle, kun ajattelin perjantaina käväistä postissa ;) Kata Kärkkäisen Vangitse minut vapaaksi ja Åsa Larssonin Aurinkomyrsky on jo valittu.

  VastaaPoista
 6. Harmittaa, että ei ole (mukamas) aikaa ollut Haahtelaan tutustua. On kyllä roikkunut listalla ja kirjatkin käväisseet kotona.

  Oikeasti kirjastosta 72 nidettä? Onneksi täällä on limit 40 =) saa juosta yhtenään kirjastossa palauttelemassa niinku esimerkiks tänään ;)

  VastaaPoista
 7. Naakku, tuo on hyvä palvelu, että kirjastossa on palautusluukku, johon voi laittaa kirjat kirjaston ollessa kiinni. Meidän kirjastossa ei ole tuollaista, mutta käytän sen sijaan joskus metodia "hirveessä kiireessä käyn viskaamassa kirjapinon palautustiskille" :).

  Sähköposti kolahti juuri laatikkoosi :)

  VastaaPoista
 8. Mari A., keskusteltiin noista lainamääristä Versatiilinen bloggari -postauksen kommenteissa, meidän kirjastoalueella lainattavien määrää ei (ilmeisesti) ole rajoitettu. Toisaalta kiva, toisaalta aika pelottavaa, säikähdin itsekin kun näin tuon luvun omissa tiedoissani :). 40 lainaa on kyllä mielestäni liian vähän, jos lainaa myös lapsille kirjoja tai esim. opiskelee.

  VastaaPoista
 9. Kiva nähdä mitä tuumit Hänen varjonsa tarinasta kun pääset lukemaan sen ennen Aikamatkustajaa; tuo jälkimmäinen taisi olla niin monen mielestä erikoisen hyvä, että Varjo jää väkisinkin sen varjoon ;-)

  VastaaPoista
 10. Joo, kyllä se on tosi vähän, jos lastenkirjat aikoo saada mahtumaan 40 niteeseen. Meillä onkin salainen ase eli kolme korttia ;D - lapsilla omat, joita äiti vähän lainailee... Miehen korttiin mulla on käyttökielto. Pöh.

  VastaaPoista
 11. "Haa, Haahtelaa!" kuvastaa reaktiotani niin osuvasti, että on pakko lainata Kirsin sanoja.

  VastaaPoista
 12. KÄÄKS, 72 nimekettä!! ;) Siis huojentavaa lukea tuo ja vielä monen kommentit aiheeseen liittyen, sillä minä olen jo ajatellut, että meillä on liikaa joskus kirja keralla lainassa ;) Enimmillään on ollut se reilu 30, ja se siis on sisältänyt myös lasten kirjat. Siis en tajua, mistä minulle on tullut sellainen ajatus, että tuokin määrä olisi jo jotenkin liikaa ;) Joskus kun käy kerran viikossa kirjastossa, niitä uusia kirjoja kertyy koko ajan ja määrä kyllä herkästi kasvaa.

  Tästä olisi muuten hauska tehdä oma postaus, vai mitä ;)?

  VastaaPoista
 13. Niin ja piti sanoa myös, että vaikka pdin tosi paljon Aikamatkustajan vaimosta, pidin myös tosi paljon Hänen varjonsa tarinastakin!

  VastaaPoista
 14. Mari A., täällähän tulee kaikki kirjaston väärinkäyttäjien salat julki ;). Tunnustan nyt vielä, että minäkin hankin esikoiselle Helmet-kortin kun hän täytti viisi vuotta (itse toivoi, ja helpotti kyllä tuota lastenkirjahamstrausta). Tänne uuteen kirjastoon ei kumma kyllä ole tarvinnut hankkia kortteja lapsille...;)

  Booksy ja Susa: jännä, tosi moni bloggaaja on lukenut Niffeneggeriä, mutta mitään muuta kautta en olen kirjailijasta edes kuullut :) Näkyy blogien voima lukuvalintojen ohjaajina.
  Susalle vielä, että kuka tahansa kohtuuden ihminen vetäisikin sen rajan tuohon kolmeenkymmeneen... Hmm, oma postaus, siis aiheesta "kuinka väärinkäytät verovaroin ylläpidettyä kirjastolaitosta", vai? ;)

  Pekka, jahas, lisää Haahtela-faneja ilmottautuu :)

  VastaaPoista
 15. Hih hih! Siis eilen illalla vielä mietin tuota, että mistä ihmeestä mulle on voinut edes alunperin syntyä se käsitys, että ei olisi jotenkin soveliasta lainata ihan älyttömän suurta määrää kerralla ja olen jo tuon reilun 30 kohdalla ollut noloissani ;) Kun en muista, että minulle olisi kukaan koskaan sanonut mitään isoista lainamääristäkään tms.

  VastaaPoista
 16. Susa: onhan se niin, että jos lainaa enemmän kirjoja kuin mitä ehtii lukea (kuten minä teen) ja hautoo niitä hyllyssään, niin ne ovat silloin poissa toisten käyttäjien ulottuvilta. Erityisesti uutuushyllyn tyhjentämisestä tulee vähän huono omatunto... Täällä uutuuksien laina-aika on kaksi viikkoa ja ne saa uusia ihan normaalisti, siis viisi kertaa...

  Minulta kysyi kirjastotäti kerran, kun tiskillä oli komea pino lastenkirjoja ja vielä korkeampi aikuistenkirjoja, että tuleeko nämä siis kaikki sinulle? Kokonaislainamäärää ei sentään ole kommentoitu :).

  VastaaPoista