maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kotikatsomo: Kolmistaan

Katsoiko kukaan muu viime maanantaina esitettyä Kotikatsomon elokuvaa Kolmistaan? Vielä hetken, maanantai-iltaan, katsottavissa Yle Areenasta.

Aivan upeat näyttelijät, erityisesti Liisa Kuoppamäki. Lumoava tangomusiikki, risteilevät ratikat ja Vallilan kadut. Vangitseva tunnelma, joka ei hetkeksikään herpaannu. Moraalin ja rakkauden, sitoutumisen ja mustasukkaisuuden pohdintaa. Mutta sitten... En ymmärtänyt loppuratkaisua. Mitä siinä yritettiin sanoa? Miksi "toinen nainen", jonka mies oli jo valmis unohtamaan, piti kutsua joulupäivälliselle?

Jos joku muu on katsonut, kuulisin mielelläni tunnelmia ja tulkintoja.

3 kommenttia:

  1. Minun tulkintani on että mies ei pystynyt unohtamaan tätä toista naista, hänhän törmäsi valoissa edessä ajavaan autoon kun näki hänet. Minä tulkitsin sen miestä vaivanneen yskän hänen kaipuunsa symboliksi, eikös hän joulupöydässä ollut ihan terve? Vaimo ymmärsi tämän ja koska ei kuitenkaan halunnut luopua rakkaudestaan niin päätti sitten koota omituisen perheen. Näin minä asian näin. :)

    VastaaPoista
  2. Hei Réa, kiitos kommentista :). Ymmärsin elokuvan aika samalla lailla kuin sinä, paitsi sitä en ymmärtänyt, että raju yskä oli miehen kaipuun symboli?!? Kuvittelin, että hän oli oikeasti sairas. Olet ihan oikeassa, että ikävää se kuvasti, mutta minusta jotenkin kökkö idea, kun elokuva muuten oli ns. realistinen ja miehen isä oli juuri "oikeasti" kuollut käsittääkseni keuhkosyöpään tms. Loppu oli mielestäni oudosti toteutettu ja tavallaan kliseinen.

    VastaaPoista
  3. Itseä vaivasi loppuratkaisu, tuntui kuin elokuva olisi jäänyt jotenkin kesken.,etenkin kun miehen yskän alkamisen jälkeen odotin kokoajan että se on jotain vakavaa,etenkin kun tyypin isä oli kuollut johonkin vastaavaan.

    VastaaPoista