keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Ehdinkö enää lukea kirjoja...

...kun luen niin paljon kiehtovia kirjapostauksia ja niihin liittyviä keskusteluja? En olisi uskonut, että luon oman blogin, mutta tässä se on -- jäin yksinkertaisesti koukkuun blogimaailman vuorovaikutukseen ja halusin oman "blogimajan" josta käsin vierailen muiden blogeissa ja osallistun keskustelujen vyyhteen myös omilla postauksilla. Kuten monilla muilla kirjabloggaajilla, tämä toimii myös lukupäiväkirjana.

Blogini nimi viittaa yhteen lempikirjoistani. L.M. Montgomeryn Sininen linna on romaani, jossa harmaata, mutta kirjojen sulostuttamaa elämää viettävä Valancy murtaa sovinnaistapojen kahleet ja pääsee asumaan haaveittensa "Siniseen linnaan", joka on pieni mökki kanadalaisissa metsämaisemissa. Omassa kodissani on jotain samaa kuin Valancyn Sinisessä linnassa -- vaatimaton koti luonnon keskellä, mutta täynnä kirjoja, onnea ja rakkautta.

Montgomery on yksi ikisuosikeistani, jonka kautta alunperin päädyin lukemaan kirjablogeja Lumiomena, Sallan lukupäiväkirja ja Leena Lumi, jotka muiden muassa ovat Montgomeryn teoksista kirjoittaneet. Luen kirjoja (ja nykyään myös blogeja...) laidasta laitaan, joten päivityksiä on luvassa lastenkirjasta lyriikkaan ja lukuromaanista tietokirjaan. Tervetuloa jakamaan lukukokemuksia Siniseen linnaan!

P.S. Linkittämistä joudun hiukan harjoittelemaan vielä... Tässä linkkejä blogiteksteihin, jotka käsittelevät L. M. Montgomeryn Sinistä linnaa:

http.teresitan.blogspot.com/2009/08/sininen-linna.html
http://ootaluenekaloppuun.blogspot.com/2010/12/lm-montgomery-sininen-linna.html
http://sarankirjat.blogit.fi/lm-montgomery-sininen-linna/
http://sbrunou.blogspot.com/2006/06/lmmontgomery-blue-castle.html
http://www.vihrearouva.net/kirjallisuus/linna.html

Kirjan kansikuva on Kariston sivulta -- kustantaja otti ilokseni tästä unohtuneesta klassikosta uusintapainoksen  viime vuonna. Linkki: http://karisto.srv.ambientia.fi/portal/suomi/kustannusliike/kirjat/?action=kirja&pid=1274

2 kommenttia: