tiistai 29. tammikuuta 2013

TTT: Kevään lasten- ja nuortenkirjat


Tänään, uuden Top Ten Tuesdayn merkeissä, listaan kevään ja kesän aikana ilmestyviä lasten- ja nuortenkirjauutuuksia. Näissä tärpeissä on monenlaista kirjallisuutta kuvakirjoista nuortenromaaneihin, mutta lastenkirjallisuus on enemmän esillä kuin nuortenkirjallisuus siitä yksinkertaisesta syystä, että luen sitä enemmän. Tämä lista on siis täysin subjektiivinen sisältäen vanhojen suosikkikirjailijoideni uutuuksia ja muuten kiinnostavilta kuulostavia uusia tuttavuuksia.

Tällä kertaa en pidä kiinni aiemmissa listauksissa käyttämästäni yksi kirja yhdeltä kustantamolta -periaatteestani, vaan listaan kiinnostavia lasten- ja nuortenkirjauutuuksia kustantamosta riippumatta. Toki olen kaikkien suurten ja keskisuurtenkin kustantamojen katalogit käynyt läpi. Jälleen kerran kymmenen listaan pystyy nostamaan vain murto-osan kiinnostavasta tarjonnasta, joten kannattaa kurkkia itse kustantamojen kevätluetteloja - Jenni on koonnut nettikuvastoihin linkkejä varsin kattavasti omaan postaukseensa.

1. Maijaliisa Dieckmann: Metsänpoika tahdon olla (Schildts&Söderströms, ilmestyy helmikuussa)

 • Lastenromaani Aleksis Kiven poikavuosista


2. Sanna Isto ja Julia Vuori: Noidanruohon salaisuus (Wsoy, ilmestyy kesäkuussa)3. Riitta Jalonen ja Kristiina Louhi: Aatos ja Sofian meri (Tammi, ilmestyy huhtikuussa)
Aatos ja Sofia -kirjat ovat kertakaikkisen ihania, herkkiä ja viisaita.

4. Anna-Mari Kaskinen ja Matti Pikkujämsä: Tuulihattu ja kamala kiire (Kirjapaja, ilmestyy maaliskuussa)

 • Pidän Kaskisen teksteistä ja Pikkujämsän kuvituksesta - tähän kuvakirjasarjaan en ole aiemmin tutustunut


5. Kirsti Kuronen: 4 x 100 (Karisto, ilmestyy helmikuussa)

 • Pidin nuortenromaanista Omenapuu laulaa ja haluan lukea myös tämän uuden kirjan, joka kertoo neljän juoksijatytön ystävyydestä


6. Pauliina Lerche ja Meri Mort: Mimmit ja ketunpoikanen (Lasten Keskus, ilmestyy maaliskuussa)

 • Mimmien musiikki on mahtavaa ja kirjojen kuvitus vaikuttaa hauskalta

7. L. M. Montgomery: Jane ja Saaren kutsu (Minerva, ilmestyy helmikuussa)

 • Mainitsin tämän kirjan jo käännetyn kaunokirjallisuuden yhteydessä, mutta mainitsenpa tässäkin, sillä tyttökirjahan tämä on - itse rakastin aiemmin Jane Victorian nimellä suomennettua kirjaa ja odotan jo kovasti tätä uutta, varmasti laadukkaampaa käännöstä, joka on Sisko Ylimartimon käsialaa.


8. Hannu Mäkelä ja Marika Maijala: Ääni joka etsi laulua (Paasilinna, ilmestyy maaliskuussa)

 • Satu lapsille ja aikuisille


9. Eppu ja Anna Nuotio ja Kristiina Louhi: Veikko ja Veikko lomalla (Otava, ilmestyy maaliskuussa)

 • Kristiina Louhi on vaan niin ihana kuvittaja - ja teksti on pitkän linjan kirjailijan ja hänen tyttärensä käsialaa


10. Marjo Ruola: Terveisin Neiti ja Clara (Wsoy, ilmestyy maaliskuussa)

 • 1940-luvulle sijoittuva kertomus kahden erilaisen koulutytön ystävyydestäNo niin, nyt on tullut tarkasteltua kevään kirjallisatoa useammassa eri TTT-postauksessa, joten ensi viikolla listaillaan jotain ihan muuta. Ihanaa tiistaita kaikille!

2 kommenttia:

 1. Oi miten hyvältä kuulostaa! Pitääpä äkkiä tutustua Aarokseen ja Sofiaan sekä Tinkaan ja Taikaan, niin pääsen sitten näistä uutuuksistakin nauttimaan.

  VastaaPoista
 2. Maria, kiinnostavia vinkkejä! Minua kiinnostaa juuri Kurosen ja Ruolan kirjat. Montgomeryn kirjakin jossain vaiheessa. Ei ole pitkä aika siitä, kun luin ensimmäisen suomennoksen Jane Victorian.

  En ole ehtinyt vielä kunnolla selailemaan kustantamojen luetteloita, mutta joitain nuortenkirjauutuuksia kyllä odotan!

  VastaaPoista