lauantai 5. tammikuuta 2013

Catherine & Laurence Anholt: Mitä vauva rakastaaCatherine (teksti) ja Laurence (kuvat): Mitä vauva rakastaa
Babies, Babies, Babies! suom. Raija Rintamäki. Mäkelä 2012.

Mitä vauva rakastaa kertoo mukavista asioista, leikkihetkistä ja arjen rutiineista. Nimestään huolimatta se ei ole kirja vauvalle - vaikka toki alle yksivuotiaskin voi olla mukana lukuhetkessä - sillä se ei ole vauvan käteen sopiva isokuvainen pahvikirja vaan ihan perinteinen kuvakirja. Kohderyhmää ovat pikemminkin uuden tulokkaan isommat sisarukset, joita saattaa askarruttaa, mitä pienen vauvan kanssa oikeastaan voi leikkiä ja tehdä.


Kirjan kuvitus on sarjakuvamainen; aukeamilla on useita pienehköjä kuvia, joiden alle yksinkertaisiin riimeihin istutettu teksti on jaettu.


Mitä vauva rakastaa on ihan mukavaa pienten lasten käyttökirjallisuutta, jonka parissa viihtyy hetken mutta joka ei jätä syvempää jälkeä. Lapsiin värikkäät, iloiset kuvat ja sarjakuvamaisuus ehkä vetoavat enemmän kuin aikuiseen. Kirjan maailma on sympaattinen, arkinen ja turvallinen, kuten tällaiseen kirjaan sopiikin, mutta jotain ihan tavanomaisesta lapsiperhetekemisestä poikkeavaakin olisi kirjassa voinut tapahtua, niin sanoin kuin kuvinkin kerrottuna. Mitä mahtaisi vauva tykätä taidenäyttelystä? Tai voisiko uimarannalla peräti kastaa varpaansa veteen, eikä vain lukea kirjaa viltillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti