lauantai 28. huhtikuuta 2012

David McKee: Elmeri ja Super-Esko


David Mckee: Elmeri ja Super-Esko
Elmer and Super El, suom. Terhi Leskinen.
Mäkelä 2012.

Iloisen värikkäät ja leppoisat Elmeri-kirjat kuuluvat meidän lasten suosikkeihin. Kirjavasta Elmeri-norsusta ja hänen eläinystävistään kertova uutuus Elmeri ja Super-Esko ihastutti erityisesti kaksivuotiasta poikaani, ja otollisin kohderyhmä suhteellisen vähän tekstiä sisältäville kirjoille lienevätkin noin 2-4 -vuotiaat.
Kirjan tarinassa Elmeri auttaa ystäväänsä Super-Eskoa, jonka puku on repeytynyt, kun "piikkipensas hyökkäsi hänen kimppuunsa". Saara-täti (varsin värikäs, joskin hieman kuuro, norsu hänkin), voisi korjata puvun, mutta miten päästä muiden eläinten ohi ilman, että Super-Eskon imago saa kolauksen rikkinäisen puvun takia?

David McKee on sekä kirjoittanut että kuvittanut Elmeri-tarinansa. Tekstiä sävyttää hyväntahtoinen huumori, kuvissa taas omasta mielestäni on parasta värikylläisyys, kaksivuotiaani mielestä kenties lukuisat erilaiset eläimet, kuten tiikeri, leijona, krokotiilit ja virtahevot.
Yksinkertainen, toisteisuuteen perustuva juoni on pienten lasten kuvakirjassa usein toimivin rakenne. Super-Esko, kuten muutkin Elmeri-kirjat, kestää usemman lukukerran ja niihin liittyvät leikkihetket, jolloin "tuhma krokotiili" puree pientä sadunkuulijaa sormeen.

4 kommenttia:

 1. Hyvä esittely.

  Olen lukenut jakson alkupään kirjan missä Elmeri ottaa "kylvyt", jottei erottuisi, se on hauska tarina myös :)

  VastaaPoista
 2. Jokke, muistankin etäisesti tuon tarinan, jossa Elmeri yrittää sulautua joukkoon :).

  VastaaPoista
 3. Elmeri on ihana, niin tyttöjen kuin minunkin mielestä (tosin norsufiksaationi takia olen aika puolueellinen sanomaan, minua ilahduttaa lähes kaikki missä on norsuja). Otamme ehdottomasti tämänkin luettavaksi, kun tulee kirjastossa vastaan :)

  VastaaPoista