sunnuntai 12. helmikuuta 2012

KilBride & Tilley: Hopea - Lumimaan taikaponi


Sarah KilBride (teksti) & Sophie Tilley (kuvat): Hopea - Lumimaan taikaponi
Kuuluu sarjaan Prinsessa Eveliinan ponit.
Alkuteos Silver the Magic pony. Suom. Tytti Träff.
Karisto 2012.

Kun prinsessa Eveliina avasi silmänsä, hän henkäisi syvään. Kaikkialla oli häikäisevää lunta. Ja hänellä itsellään oli pörröinen vaaleanpunainen viitta, villatumput ja lämpimät saappaat. 


Jääkiteet saivat Hopean harjan ja hännän säihkymään, ja suitsiin ja satulaan oli muodostunut kimmeltäviä jääkukkia.


Hopea - Lumimaan taikaponi on ihana satukuvakirja lumisiin helmikuun päiviin. Hopea on Prinsessa Eveliinan Tähtitallien poni, ja tänään on sen vuoro päästä ratsastusretkelle Eveliinan ja tämän Kipinä-kissan kanssa. Hopean pehmeä karva on valkeaa kuin vastasatanut lumi, ja se viekin Eveliinan keskeltä lämmintä kesäpäivää lumiseen taikamaahan, jossa he tapaavat lumikeijuja. Hopea ryhtyy vetämään lumikeijujen rekeä, sillä Eveliina päättää lähteä keijujen kanssa Helmijärvelle luistelemaan.

Matkalla ystävykset kohtaavat eksyneen jääkarhunpoikasen, ja neuvokkaan Kipinä-kissan avulla auttavat pikkunallen kotiin. Luistelujuhliin alkaa olla kiire, mutta sadun taika siivittää reen matkan nopeasti perille...
Hopea-kirjan tarina on suloinen, joskaan ei erityisen omaperäinen tai monitasoinen. Pastellinsävyinen, idyllinen kuvitus (kannessa on sydämiä ja hopeista kimalletta!) uppoaa takuuvarmasti prinsessaikäisiin tyttöihin. Ainakin meidän kuusivuotias kommentoi kirjaa: "Se oli kiva. Minä pidin niistä kuvista." Myös 3- ja 4-vuotiaat prinsessat tykkäsivät.

Kirja kuuluu sarjaan Prinsessa Eveliinan ponit, josta on julkaistu suomeksi Hopean lisäksi Virma - Satumetsän taikaponi. Molemmissa kirjoissa on mukana pahvinen poni. Hopea on pikkuprinsessojen leikeissä, mutta tässä teille poseeraa Virma:

Sadunhohtoista helmikuun sunnuntaita kaikille!

3 kommenttia:

 1. Oooh! ;-) Me katselimmekin tätä tyttäreni kanssa hieman Kariston kuvastosta sekä tarkemmin myös kirjakaupasta. Mukava kuulla, että teidän kuusivuotias tykkäsi. Niin varmaan tykkäisi meilläkin.

  VastaaPoista
 2. Aika hauskan suloinen yksityiskohta tuo pahvisen ponin sisältyminen kirjaan!

  VastaaPoista
 3. Katja, sen täytyy olla joku prinsessa- tai kimalletutka, joka bongaa tällaiset kirjat ;).

  Susa, niin minustakin! Meillä lapset saavat usein kirjoista inspiraatiota leikkeihin, ja tästä kirjasta tuli ihan konkreettinen leikkiväline mukaan :).

  VastaaPoista