maanantai 1. tammikuuta 2018

Uusia kujeita: ensi kertaa Helmet-lukuhaasteeseen ja vähän muutakin

Helmet-lukuhaasteen (2018) kuvituskuva.

Mietin ja luonnostelin tässä, miten selittelisin ja harmittelisin viime vuoden verkkaista luku- ja bloggaustahtia, mutta sitten pyyhin kaikki jaarittelut pois. Katson eteenpäin alkavaan kevätkauteen, jolloin toivon ehtiväni nauttia lukemisesta vähän viime aikoja enemmän.

Innostuin ensi kertaa mukaan Helmet-kirjastojen lukuhaasteeseen. Jo neljättä kertaa järjestettävässä haasteessa luetaan kirjoja viidenkymmenen ohjeen mukaan, esimerkiksi balttilaisen kirjailijan kirjoittama kirja tai kirja, jossa käy hyvin. Päätin, että en vedä lukuhaastetta perässäni vaan haaste saa vetää minua uusien, kiinnostavien kirjojen pariin. Ainakin näin alkuun on tosin helppo sujauttaa kukin luettu kirja sille sopivaan haastelokeroon, mutta jossain vaiheessa alan ehkä kutkuttavasti etsiä sitä kirjaa, jossa on meri (helppoa, mutta kivaa)  tai kirjaa, jossa on vain yksi tai kaksi hahmoa (haastavaa, mutta kivaa).

Kokeilen juuri nyt ensimmäistä kertaa myös kirjojen suoratoistopalvelua, tässä tapauksessa BookBeatia, jossa saa lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja kiinteällä kuukausimaksulla niin paljon kuin ehtii. Tässä joululomaillessa ja flunssaa sairastaessa olenkin ehtinyt vetää aikamoiset äänikirjaöverit ja lukea e-kirjojakin. Minulla on vielä menossa ilmainen kokeilujakso, mutta tuntuu siltä, että jatkan palvelun käyttöä ainakin jonkin aikaa myös kokeilun jälkeen. Etenkin äänikirjojen toivon helpottavan kiireisen arjen ja lukuharrastuksen yhteensovittamista.

Lempeää ja lukuisaa vuotta 2018!

5 kommenttia:

 1. Olin vähän yllättynyt luettuani että Helmet on vasta neljättä vuotta, tuntuu että se on ollut aina :) Siinä minäkin olen mukana, tervetuloa sekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva olla mukana! Tähän asti olen seuraillut sivusta muiden haasteosallistumisia, jostakin nyt tuli inspis kokeilla itsekin :)

   Poista
 2. Osallistuin viime vuonna Helmet-lukuhaasteeseen ja kokemus oli oikein antoisa! Moni haastekohta tosiaan täyttyy kuin itsestään, mutta sitten voi halutessaan varta vasten etsiskelläkin siihen luettavaa. Pääasia, että menee omin ehdoin ja omalla tempolla. :))

  Toivottavasti flunssa on hieman hellittänyt! Kirjavaa tätä vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kokemus oli antoisa! Jotain kutkuttavaa tässä haasteessa on, odotan toisaalta sen menevän omalla painollaan, toisaalta mietin, mitä yllätyksiä haastavampien kohtien täyttäminen tuo tullessaan :)

   Kiitos, ja eiköhän tämä flunssakin tästä pikkuhiljaa!

   Poista
 3. Kiitos kuulumisista <3
  Ajattelin itsekin osallistua tänä vuonna eka kerran mukaan Helmet-haasteeseen.

  Lempeitä lukupäiviä ja kuuntelupäiviä sinulle <3

  VastaaPoista