Blogista ja sen kirjoittajasta


Kuva JL.


Sinisen linnan kirjasto syntyi maaliskuussa 2011 - seurattuani hetken kotimaisia kirjablogeja päätin itsekin perustaa sellaisen jakaakseni kokemuksia lukemistani kirjoista ja saadakseni lukemastani muiston myös itselleni. Kirjoittaessa ajatukset kirjasta jäsentyvät, ja lukijoiden kommentit herättävät taas uusia ajatuksia ja tulkintoja, kiitos niistä! 

Blogini nimi viittaa L. M. Montgomeryn Sininen linna -romaaniin, joka on yksi lempikirjoistani. Kirjan päähenkilö Valancy rakastaa kirjoja ja omaa pientä kotiaan puiden siimeksessä. Niin minäkin, mutta toisin kuin Valancya, minua pitävät kiireisenä myös pienet lapset. 

Valmistuin äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettajaksi vuonna 2015 ja opetan äidinkieltä, suomea toisena kielenä sekä draamaa ja luovaa kirjoittamista peruskoulussa. Kirjallisuus, lukeminen ja kirjoittaminen kulkevat siis mukana niin töissä kuin vapaa-ajalla,

Suurin osa lukemistani kirjoista on lainattu kirjastosta tai ostettu itse, mutta uutuuksista monet ovat kustantamoilta pyydettyjä arvostelukappaleita. Kiitän kustantamoja hyvästä yhteistyöstä! Blogi on harrastukseni ja mielipiteet omiani. Blogikirjoitusteni tyylilaji vaihtelee kirja-arviosta esseeseen ja analyysista lukutunnelmien kuvauksiin.

Luen ennen kaikkea romaaneja, mutta nautin myös hyvistä novelleista, ja runot koskettavat usein syvimmälle. Lasten ja nuortenkirjallisuus, erityisesti klassiset tyttökirjat, ovat lähellä sydäntäni. Luen paljon myös tietokirjallisuutta, etenkin kirjallisuuden ja historian aihepiireistä.

Tervetuloa Sinisen linnan kirjaston lukijaksi! Eniten ilahdun, jos lukijan tie vie Sinisen linnan kirjastosta omaan lähikirjastoon etsimään täällä mainittua kirjaa...

6 kommenttia:

 1. Ehdottomasti blogistasi tullut yksi suosikeistani, ja kyllä, ainakin itse olen etsinyt kirjastosta kirjoja sinun vinkkaamanasi. :)

  VastaaPoista
 2. Sininen Linna-kirja on aivan ihana niin myös blogisi! :)

  VastaaPoista
 3. Sininen linna on ehkä lempikirjani :)

  VastaaPoista
 4. Tämä blogi on minunkin yksi Suosikkiblogeistani.
  Olen saanut tästä blogista paljon hyviä lukuvinkkejä.

  VastaaPoista