tiistai 25. kesäkuuta 2013

TTT: Kymmenen ihanaa kesäistä asiaa


1. Mansikat, joita lapset poimivat villiversiona oman talon nurkalta ja joiden puutarhaversiot olivat tänään mukavan hintaisia ja ihanan makuisia – etenkin kermavaahdon ja vohvelin kanssa.

2. Mustikat – nämä on pakko mainita heti mansikoiden jälkeen. Pian ne kypsyvät, ja lapsilla ei ole enää kolmeen viikkoon hetkeäkään tylsää ulkona. Aina voi mennä lähimetsään poimimaan mustikoita!

3. Uiminen: lähes parasta kesässä on pulahtaa johonkin luonnonveteen, mieluiten lähteeseen tai järveen, mutta hiekkakuoppa, joki ja merikin käyvät. Sauna tekee elämyksestä jo täydellisen.

4. Aika, jota ei vie työssä tai koulussa käyminen vaan jota tuntuu keskellä kesää olevan rajattomasti: aikaa uida, grillailla ja herkutella, lukea ja leikkiä, aikaa vain olla.

5. Leikkipuistot, joissa lapsiperheen aika kuluu kuin siivillä.


6. Kirjastot, joista eräässä virkailijat olivat laittaneet esille valikoiman saariaiheista kirjallisuutta, joista mukaani tarttuivat Göran Schildtsin Dianan saari ja Tapio Koivukarin Luodetuulen maa (taustalla Sirpa Kähkösen Kuopion taivaan alla)
Ah autuutta, kun apila alkaa vallata alaa vuohenputkelta, kolmen vuoden sitkeän niittämisen jälkeen!

7. Oma piha, jossa lapset voivat kiipeillä, juosta, hyppiä trampoliinilla ja lotrata vedellä samalla kuin mäiskin hyttysiä luen kirjaa pihatuolissa.


Kolmivuotiaan pojat suosikkikirja juuri nyt – samastuukohan päähenkilöön?
8. Astrid Lindgrenin kirjat: Saariston lapset, Eemeli, Marikki, Lotta ja Melukylän lapset, nuo aurinkoiset, meren- ja mustikantuoksuiset tarinat.

9. Kukat – monet ihanat kukat, kuten kielot, sireenit ja omenankukat ovat jo kukkineet, mutta onneksi kukkaloistoa riittää pitkin kesää.
10. Matkat, reissut ja retket: pidemmälle reissulle lähdemme myöhemmin kesällä, mutta pienempiä retkiä olemme jo tehneet muun muassa Hämeenlinnaan sekä Tuusulan rantatielle. Tuusulanjärven taiteilijayhteisön taloista tutustuimme viime kesänä Ainolaan ja Halosenniemeen, tänä vuonna oli vuorossa Martta Wendelinin näyttely Erkkolassa sekä kurkistus Aleksis Kiven kuolinmökkiin.

Yksinkertaisimmillaan kesäretki syntyy siitä, kun kävelee lasten kanssa postiin ja löytää sen edestä mansikoita myyvän kojun. Aurinkoisia kesähetkiä kaikille!

17 kommenttia:

 1. Olipas ihana teksti ja kuvat. Tulin hyvälle tuulelle. Olen oikeastaan kaiken sanomasi kannalla. No, Tuusulanjärvestä ei ole kokemusta, mutta ehdottomasti haluaisin noihinkin tutustua. Mukavaa kesän jatkoa sinne hyttysten, kirjojen ja kaiken muun äärelle!

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiteytit aika täydellisesti kesän tärkeät asiat. Sykäytti myös tuo Eemeli-kirja, kun minulla tuo sama ja se on hiirenkorville luettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjanainen, hauska kuulla että teilläkin tykätään Eemelistä – tuossa kirjassa tarinat taitavat olla hieman lyhennettyjä ja värikuvituskin tukee sitä, että myös perheen pienimmät viihtyvät kirjan äärellä. Meillä on myös Eemelin kootut metkut, joka pääsee varmaan seuraavaksi iltasatukirjaksi Hobitin jälkeen.

   Poista
 3. Tekstistäsi tuli kesäinen fiilis. Itse olen kaksi päivää riehunut sisällä, kun on pitänyt raivata taloa Moskovasta tulevan kuorman takia. Tänään aion kuitenkin nauttia kesästä. Ja ihan oikeasti, onko mustikat kohta kypsiä?

  Tuusulanjärvi on ihana paikka, mutta nyt näyttää siltä, että en sinne tänä kesänä ehdi. Ensi vuonna sitten :)

  Aurinkoisia hetkiä myös teidän poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, meidän mäellä on jo ihan kypsiäkin mustikoita! En olisi uskonut, mutta pakko se oli uskoa, kun sain tänä aamuna maistiaisia lapsen mustikkasaaliista :). Varsinainen sesonki on sentään vielä edessä. Tsemppiä huonekaluruljanssiin!

   Poista
 4. Ihanan kesäinen ja piristävä kirjoitus! :)
  Itse olen viime päivinä fiilistellyt paitsi mansikoita myös uusia perunoita. Ai että on hyvää :)
  Mukavaa kesäpäivää!

  VastaaPoista
 5. Ooh, ihana kesä! Minä olen jossain pumpulissa ja vain nautin, nautin kaikesta kesään liittyvästä. Juhannus saaressa oli jälleen ihana, on ollut aikaa lukea (nytkin jotain kuusi kirjaa kesken, ei haittaa), mies palasi maailmalta, huomenna alkaa PuistoBlues-meiningit vanhassa kotikaupungissa jne.

  Kyllä kelpaa! :)

  (Pihastanne olen vähän kateellinen, ja lähimetsästä. Mutta silleen hyväntahtoisesti. Ehkä minullakin joskus vielä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, kesäpumpulissa on ihana olla! Ihana, että sait miehen kotiin maailmalta, minä puolestani odottelen, että omalla miehellä alkaisi loma. Sitten alkaa minullakin loma, oikeasti :)

   Poista
 6. Oi, totta! Mansikat ovat yksi kesän parhaista asioista, ja Lindgrenin kirjat (aina) ja aika, oma piha, kukat, Tuusulanjärven museot...

  Suloista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, suloista kesää myös sinulle! Lindgrenin kirjat ovat tosiaan aina parhautta, mutta jotenkin erityisesti kesällä ja joulun aikaan.

   Poista
 7. Kiitos näistä, Maria, paljon on ihania asioita maailmassa ja Suomessa:))

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo – joskus pitää oikein pysähtyä nauttimaan elämän ihanista asioista arjen keskellä :)

   Poista
 8. Maria kiva kuulla, että kävitte Tuusulan rantatiellä ja Wendelinin näyttelyssä! Hyvää kesää! :)

  VastaaPoista