maanantai 2. tammikuuta 2012

Blogistanian Finlandia-ehdokkaat


Salla lanseerasi viime syksynä mainion idean: jokainen mukaan innostuva (kirja)bloggaaja julkaisee oman "Blogistanian Finlandia" -ehdokaslistansa, joiden perusteella Salla kokoaa virallisen BF-listan, jolla ovat sitten edustettuina ne vuonna 2011 ilmestyneet kotimaiset kirjat, joista me bloggaajaat olemme pitäneet. Tarkempaa tietoa BF-kisasta löytyy Sallan lukupäiväkirjasta.

Sääntöjen mukaan Blogistanian Finlandiaa voi ehdottaa paitsi kirjoille, joita on itse lukenut, myös kirjoille, joista on lukenut kanssablogistien vakuuttavia arvioita. Koska ehdokaskirjoja saa ehdottaa kaikkiaan kuusi, päätin valita lukemistani vuoden 2011 kaunokirjoista kolme ja ehdottaa sen lisäksi kolmea sellaista kirjaa, joita en ole vielä ehtinyt lukea, mutta joihin aion myöhemmin tarttua - pitkälti toisten bloggaajien suosituksesta.

Aluksi ajattelin jättää Bo Carpelanin postuumisti julkaistun Lehtiä syksyn arkistosta tämän listauksen ulkopuolelle, sillä Carpelan voitti eläessään "ihan oikean" Finlandian kahdesti ja suo varmasti mielellään mediahuomiota uusille kirjailijoille. Päädyin kuitenkin ottamaan kirjan mukaan, sillä se on paitsi minulle myös monelle, monelle muulle kirjabloggaajalle yksi kirjavuoden tapauksissa.

1. Essi Tammimaa: Paljain käsin
2. Karin Ehrnrooth: Vinoon varttunut tyttö
3. Bo Carpelan: Lehtiä syksyn arkistosta

4. Kristina Carlsson: William N. Päiväkirja
5. Katja Kettu: Kätilö
6. Katja Kaukonen: Odelma


Mukavaa maanantaipäivää ja kirjaisaa vuotta 2012 kaikille Sinisen linnan kirjaston lukijoille!

8 kommenttia:

 1. Itse jätin Carpelanin juuri tuon takia pois, mutta nyt alkoi hieman kaduttamaan. Onneksi te muut Carpelan-fanit pidätte lippua korkealla.

  VastaaPoista
 2. Samoin hyvää lukuvuotta! Tälle listallehan sai nostaa mitä vain, miksei siis postuumisti julkaistuja teoksiakin. :)

  VastaaPoista
 3. Hienot valinnat! Olen jo muuallekin kommentoinut, että Carpelan ja Kaukonen ovat minun lukulistallani ehdottomasti tänä vuonna.

  VastaaPoista
 4. Jaana, rupesin ihmettelemään kun en ollut huomannut sinun listaasi, mutta olitkin julkaissut sen jo puoliltaöin :). Hienoa, että pidit periaatteestasi kiinni, minä en meinannut löytää itse lukemaani kolmikkoon tarpeeksi ehdokkaita ja siksi otin Carpelanin... (Huomaan, että olen oman listani suhteen vähän tiukkapipo; ei riitä, että olen tykännyt kirjasta, sen pitää olla oikeasti todella hyvä!)

  Jenni, niinpä (minun oli tosin vaikeuksia muistaa, että tähän kelpaavat vain 2011 julkaistut teokset). Oikeastaan en edes niin paljon miettinyt Carpelanin kohdalla tuota postuumiutta vaan enemmänkin kahta aiempaa F-voittoa, mutta otinpa sitten kerran aiemmin voittaneen Carlssoninkin mukaan. Tässä BF-kisassa sillä ei ole niin väliä, mutta oikeussalissa kisoissa toivoisi näkyvyyttä mahdollisimman monelle vuorollaan.

  Paula, minäkin toivon, että Odelma tulisi vastaan tänä vuonna! :)

  VastaaPoista
 5. Siis -oikeissa- kisoissa! :D Ihana tuo kännykän "automaattikorjaus", Jaanallekin meinasin sanoa, että en löytänyt pistaasimantelia, kun yritin sanoa listaasi.

  VastaaPoista
 6. Hieno lista! Muutamia samoja ja Paljain käsin oli minullakin heti ehdottomasti mukana. Kätilön uskalsin ottaa mukaan, sillä hamusin sitä ennen lomalle lähtöä ja haluan kirjan lukea.

  VastaaPoista
 7. Kätilöä lukuunottamatta olen lukenut kaikki ehdokkaasi ja ihastunut niistä jokaiseen. <3

  Minä mietin Carpelania, mutta ajattelin, että kirjathan tässä ovat ehdolla, eivät kirjailijat ja siksi postuumisti julkaistu teos on hyvä valinta.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Valkoinen kirahvi, ihana että sinäkin nostit Tammimaan kirjan listallesi, vaikka se ei lopulliselle listalle päässytkään (mur!)!

  Katja, no niinpäs oletkin! Onneksi otin Carpelanin mukaan, sillä muuten minua olisi ehkä syytetty samasta kuin oikeaa F-raatia (pelkkiä naisia!) :)

  Ihanaa alkanutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista