perjantai 2. marraskuuta 2012

Tyttökirjahaasteen paketointia ja arvontaa


Noin vuosi sitten aloitin Tuntemattomat tyttökirjat -haasteen, jonka tarkoituksena oli lukea unohduksiin jääneitä tyttökirjoja. Haaste keräsi vuoden aikana todella paljon osallistujia, ja moni luki ja esitteli blogissaan montakin kirjaa - lämmin kiitos teille kaikille! Valitettavasti en varmaan ihan kaikkiin haasteeseen linkitettyihin postauksiin ehtinyt tai huomannut kommentoida, mutta olen iloinen kaikista. Monet haasteeseen luetut kirjat olivat minulle itselleni - ja varmasti monille muillekin - oikeasti ihan tuntemattomia, mutta mukaan mahtui myös sellaisia vähän unohdettuja ihanuuksia, joihin oli postaustenne myötä nostalgista palata.

Lupailin haasteeseen päätteeksi arvontaa. Arvontaan voivat osallistua kaikki, jotka ovat haasteen aikana (10.11.2011-31.10.2012) lukeneet vähintään yhden "tuntemattoman" tyttökirjan. Kirjasta ei tarvitse olla blogannut, mutta siinä tapauksessa olisi kiva kuulla kommenteissa, minkä kirjan/kirjat luit. Arvontaan osallistuminen tapahtuu hihkaisemalla kommenttilaatikkoon. Pyydän osallistumaan arvontaan (ja kooontipostaukseen, josta lisää alla) ensi perjantaihin 9.11 mennessä. Palkinto tulee olemaan hyvin tyttökirjahenkinen, kuinkas muuten - hieman lopullisesta osallistujamäärästä riippuu, arvonko varsinaisen pääpalkinnon lisäksi pari pienempää yllätystä.

Aion tehdä vielä erillisen koosteen haastetta varten luetuista kirjoista - olette tehneet ihania tyttökirjalöytöjä, joista haluan vinkata muillekin. Ei ole merkitystä, onko postauksen muistanut/jaksanut linkata tähän haasteeseen, vaan kaikilla aiheeseen sopivilla postauksilla voi osallistua. Ajattelin palkita myös todelliset tyttökirjaentusiastit jollakin pienellä paketilla, joten senkin vuoksi haluaisin tyttökirjapostaukset tietooni mahdollisimman kattavasti. Huom. Mikäli olet laittanut linkin omiin postauksiisi alkuperäiseen haastepostaukseen, niitä ei tarvitse laittaa tähän (hihkaise kuitenkin tähän postaukseen halukkuudestasi osallistua arvontaan). Jos et pysty tai ehdi laittamaan linkkiä tähän kommenttilaatikkoon, niin maininta lukemiesi kirjojen nimistä riittää, etsin ne sitten blogistasi. Jos olet tehnyt kokoomapostauksen omasta haasteosallistumisestasi, siitä olisi kiva saada maininta/linkki kommentteihin (ellei sitä ole tuolla edellä mainitussa postauksessa), vaikka olisin sen huomannut ja käynyt kommentoimassa, jotten vain unohda ketään.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

18 kommenttia:

 1. Tämä haaste on ollut tosi hieno keksintö! Luin kesällä Montgomeryn Sinisen linnan sekä Hedelmätarhan Kilmenyn. En ole blogannut kirjoista, koska aloitin oman blogini pidon vasta noin kuukausi sitten. Olen siis osallistunut haasteeseen hieman tietämättäni. Olisi kiva osallistua arvontaan, jos hyväksyt vahhinko-osallistumisen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai olet mukana arvonnassa, Anna J. :) Ihana että olet lukenut Sinisen linnan. Ja Kilmenynkin, vaikka se on mielestäni ehkä heikoin Montgomeryn teoksista, siis kirjaksi painetuista.

   Poista
  2. Kiva, että pääsen mukaan! Kilmenyssä oli kyllä kiehtova tarina, mutta pitää mielestäni paikkansa, että vähän kehnosti kirjoitettu. Siitä huolimatta tykkäsin siitä, kuten tykkäsin myös Sinisestä linnasta, joka olikin uskomattoman upea ja hauska kaikin puolin!

   Poista
 2. Luin haastetta varten Montgomeryn Vanhan kartanon Patin, Otavan Priskan, Virtasen Linnun pulpetissa ja Coolidgen Katyn koulussa.

  linkit:

  http://luetutlukemattomat.blogspot.fi/2012/03/lm-montgomery-vanhan-kartanon-pat.html
  http://luetutlukemattomat.blogspot.fi/2012/04/merja-otava-priska.html
  http://luetutlukemattomat.blogspot.fi/2012/09/rauha-s-virtanen-lintu-pulpetissa.html
  http://luetutlukemattomat.blogspot.fi/2012/10/susan-coolidge-katy-koulussa.html

  Kirjoitin haasteen aikana myös Boylstonin Helena-sarjasta, mutta olin kyllä tainnut lukea kaikki kirjat ennen kuin ilmoitit haasteesta, eli saat päättää hyväksytäänkö ne haastekirjoiksi. Halusin kuitenkin mainita sen postauksen, koska se on omasta mielestäni yksi parhaita blogitekstejäni - jos tällainen omakehu sallitaan ;) Tässä vielä linkki siihenkin:

  http://luetutlukemattomat.blogspot.fi/2011/11/helen-d-boylston-helena-sarja.html

  VastaaPoista
 3. Tämä oli kiva haaste, harmi kun en ehtinyt lukea enempää. Onneksi tuntemattomien tyttökirjojen lukeminen on täysin sallittua tämän jälkeenkin ;)

  Tässä vielä linkit:
  http://suketus.blogspot.fi/2011/12/tuntemattomat-tyttokirjat-naamion.html
  http://suketus.blogspot.fi/2012/10/tuntemattomat-tyttokirjat-tytoista.html

  Osallistun mieluusti arvontaan! Kiitos vielä haaste-emännälle!

  VastaaPoista
 4. Tässä minun osallistumiseni:
  ttp://tarinautical.blogspot.fi/2012/10/salme-sadeniemi-seleva.html

  VastaaPoista
 5. Laitan ne linkit nyt tähän postaukseen. :) Mukava että voi osallistua vähän näin jälkikäteen ja tietämättään!

  Vuoden aikana tuli näiden tuntemattomampien lisäksi luettua sekä Anna- että Runotyttö-kirjat, mutta nehän ovat niitä tunnetuimpia klassikkoja.

  Tuntemattomiin laskin myös Kotikunnaan Rillan: jotenkin tuntuu, että harva muistaa kyseisen kirjan. Anna ja Emilia ovat niin paljon hallitsevampia. Se ei kyllä tainnut olla tuolla listallasi...

  Eli luin:

  Kotikunnaan Rilla:http://maailmanaareen.blogspot.com.au/2012/03/kotikunnaan-rilla.html
  Tytöistä parhain: http://maailmanaareen.blogspot.com.au/2012/05/tytoista-parhain.html
  Riitta-Maija keventää sydäntään & Kerstin ja minä: http://maailmanaareen.blogspot.com.au/2012/09/riitta-maija-keventaa-sydantaan-kerstin.html

  Ja arvontaan osallistun mielelläni! :)

  VastaaPoista
 6. Osallistuin tähän kivaan haasteeseen kolmella kirjalla: Alli Saarentaus-Salon Anja ja Kimmonhovin tytöt, Pamela Hawkenin Ann, lentoemäntä ja Aila Meriluodon Meidän linna. Tässä vielä linkit:
  Anja ja Kimmonhovin tytöt
  Ann, lentoemäntä
  Meidän linna

  VastaaPoista
 7. Tällä kertaa en osallistunut haasteeseen, mutta lähetän sinulle on tunnustuksen, jonka löydät blogistani.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Maria, tietääkseni linkitin ne kaikki siihen perushaasteeseen...

  Kaunista Pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
 9. Maria, osallistuin upeaan haasteesi monilla kirjoilla ja laitan tähän linkit kirjoista, joista olen blogannut. Kuten tiedät olen lukenut paljon muitakin, mutta en ole niistä kirjoittanut tänne blogimaailmaan, mutta niistä kirjoitan sitten muualla. :) En osallistu varsinaiseen pääarvontaan.

  Mary Marck: Nanna http://sarankirjat.blogspot.fi/2011/11/mary-marck-nanna.html
  Maja Jäderin-Hagfors: Anneli yllättää http://sarankirjat.blogspot.fi/2012/04/tyttokirja-joka-yllatti-maja-jaderin.html
  Raili Autiala: Viimeinen lukukausi http://sarankirjat.blogspot.fi/2012/05/taas-alkaa-olemaan-se-aika-vuodesta-kun.html
  Aili Konttinen: Koulun reiluin luokka, Soile Kaukovalta: Teinitytön ikkuna, Mary Marck: Luokan merkkihenkilöitä, Salme Sadeniemi: Pension Grunérin tytöt, Helvi Karahka: Tiina ja hänen toverinsa http://sarankirjat.blogspot.fi/2012/06/saran-tyttokirjamaraton-24h.html
  Tuomi Elmgren-Heinonen: Lottatyttö komennuksella http://sarankirjat.blogspot.fi/2012/07/tuomi-elmgren-heinonen-lottatytto.html
  Lucy Maud Montgomery: Vanhan kartanon Pat http://sarankirjat.blogspot.fi/2012/02/lucy-maud-montgomery-vanhan-kartanon.html
  Lucy Maud Montgomery: Jane Victoria http://sarankirjat.blogspot.fi/2012/05/lucy-maud-montgomery-jane-victoria.html

  VastaaPoista
 10. Oi, haaste päättyy nyt. <3 En ole ihan varma, mitkä kaikki voidaan luokitella tuntemattomiksi, mutta ehkä nämä?

  http://luminenomena.blogspot.fi/2011/11/richard-dubelman-holly-hobbie.html
  http://luminenomena.blogspot.fi/2012/02/maria-kruger-punaruusun-aikaan.html
  http://luminenomena.blogspot.fi/2011/11/rauha-s-virtanen-joulukuusivarkaus.html


  (Käykö Setä Pitkäsääri tuntemattomasta tyttökirjasta? Se on maailmalla tunnettu, muttei ehkä Suomessa ainakaan omassa 70-l syntyneessä ikäluokassani... http://luminenomena.blogspot.fi/2012/10/jean-webster-seta-pitkasaari.html )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä Lisen ja Lotten salaisuus? :) http://luminenomena.blogspot.fi/2012/04/erich-kastner-lisen-ja-lotten-salaisuus.html

   Poista
 11. Hei!
  Laitan vielä tämän oman kokoomapostaukseni haasteesta. Näitä kirjoja oli tosi kiva lukea.
  http://vauhkon3.blogspot.fi/2012/10/tuntemattomat-tyttokirjat-haaste.html

  VastaaPoista
 12. Hei,
  tein kaksi postausta:
  Rebekka Räsäsen Juoniemi-sarjasta täällä: http://kirsimaria.wordpress.com/2012/10/02/rebekka-rasanen-juoniemi-sarja/
  ja kahdesta L.M. Montgomeryn kirjasta täällä: http://kirsimaria.wordpress.com/2012/08/05/sininen-linna-ja-kultainen-tie/

  Kiitos tosi kivasta haasteesta!

  VastaaPoista
 13. Olen linkittänyt lukemiani tyttökirjoja haastepostaukseesi, ja maininnut postauksessa haasteestasi, muuten en ole tehnyt tyttökirjoille omaa kategoriaa. Arvontaan tulisin mielelläni mukaan.

  VastaaPoista
 14. Mukana! Hyvä että vinkkasit, muuten olisin unohtanut tulla tänne ilmoittautumaan. :) Ja linkkasin tekstini tosiaan aikaisemmin jo.

  VastaaPoista
 15. Mukana ollaan! Tämä oli tosi kiva haaste. Suunnittelin lukevani haasteen aikana enemmänkin tuntemattomia tyttökirjoja, mutta loppujen lopuksi tuli luettua vain Merja Otavan Priska: http://lurunluvut.blogspot.be/2012/10/merja-otava-priska.html

  VastaaPoista