tiistai 26. helmikuuta 2013

TTT: Kotimaiset tyttökirjat -visailun vastaukset

Lumikello, galanthus nivalis. Kuva Jonathan Billinger, käyttö Creative Commons -lisenssillä.

Viime tiistaina esitin muisteltavaksi tai arvailtavaksi kymmenen kotimaisiin tyttökirjoihin liittyvää kysymystä. Tässäpä vastaukset!

1. Sisarukset Pirkko ja Kerttu esiintyvät Helga Nuorpuun Ruusulan tytöt -sarjassa.

2. Seljan tyttöjen teatterikerhon nimi on Thalia.

3. Seljan tyttöjen, etenkin Dodon, tie vei Chileen.

4. Viivi Lintunen purkaa sydäntään Tara-nimiseen muotiblogiinsa.

5. Sara ja Sarri kävivät Euroopan-matkallaan ainakin Saksassa, Italiassa, Unkarissa ja Itävallassa.

6. Luokan merkkihenkilöitä -romaanin päähenkilö on Leena.

7. Virva Selja alkaa heilastella Arin kanssa romaanissa Seljan tuli ja lumi.

8. Siljan elämänilo palaa, kun hänestä tulee tyttöbändin laulaja.

9. Leskeksi jäänyt rouva Tuisku ja eronnut Pekka Poukama menevät naimisiin, mikä nostattaa molempien lapsissa varsinaisen tunnemyrskyn.

10. Vakava sankaritar, riehakas ystävätär, älykäs poika ja hauska poika sekä etäinen, koulutunneilla loistava luokkatoveri kuuluvat Mary Marckin koululaisromaanien vakiokaartiin. Esim. kirjassa Luokan merkkihenkilöitä näitä henkilötyyppejä edustavat päähenkilö Leena, ja hänen luokkatoverinsa Maissi (se reipas ystävätär), Allan (se rauhallinen ja älykäs poika), Tomi (se vitsejä laukova rasavilli) ja Arja (se etäinen ja hyvä koulussa). Eevan luokka -romaanissa jatko-osineen vastaavat hahmot ovat puolestaan Eeva, Hertta, Ossi, Harri ja Saara.

Visailuun osallistuivat Anonyymi, Sara ja Aino, kiitos teille! Anonyymi tiesi seitsemän oikein, Sara kahdeksan ja Aino seitsemän, eli todella hyvin, sillä kysymykset eivät olleet ihan helpoimmasta päästä ja osa käsitteli vähän tuntemattomampia tyttökirjoja. Mukavaa tiistai-iltaa kaikille!

1 kommentti:

  1. Pahus, unohdin vastata tähän.

    En ole lukenut viimeistä Selja-kirjaa, ja minulle tuli ihan yllätyksenä tuo Virva ja Ari -juttu. Mielenkiintoista: Virvan kohdalla ympyrä siis sulkeutuu ihastusasiassa. :) Pitäisiköhän joskus yrittää lukea tuo - en vain yhtään pitänyt Seljalta maailman ääriin -kirjasta.

    VastaaPoista