perjantai 18. tammikuuta 2013

Kirjoituskeruu: kirjoita suomalaisiin tyttökirjoihin liittyvistä lukukokemuksistasiVälitän tässä eteenpäin ihanaa ja inspiroivaa kirjoituskutsua: Sara Kokkonen, kasvatustieteen jatko-opiskelija Turun yliopistosta, kerää aineistoa kotimaisia tyttökirjoja käsittelevään tietokirjaansa, joka ilmestyy ensi syksynä. Sara Kokkonen käyttää aineistoa myös tyttökirjallisuutta käsittelevässä väitöstutkimuksessaan. Lukukokemuksistaan voi kirjoittaa vapaamuotoisesti (lyhyetkin kirjoitukset ovat tärkeitä!), mutta pohjana voi käyttää seuraavia kysymyksiä

  • Mikä suomalainen tyttökirja on mielikirjasi? Mitä kirja on merkinnyt sinulle?
  • Minkä ikäisenä luit kirjan ja oletko lukenut sen useamman kerran? Onko lukukokemus ollut erilainen eri-ikäisenä?
  • Oletko samaistunut johonkin kirjan tyttöhahmoon? Mikä merkitys tyttöhahmolla on ollut elämässäsi?


Kirjoitusaikaa on 28.2 asti. Tarkemmat ohjeet ja osoitteet, joihin kirjoituksen voi lähettää, löytyvät Saran kirjat -blogista.


Jos omat tyttökirjamuistot tuntuvat etäisiltä ja oman suosikkityttökirjan tai hahmon nimi on hukassa, muistia voi virkistää lukemalla vaikka näitä Saran postauksia kommentteineen:

Kerro vaikuttavimmasta kotimaisesta tyttökirjasta
Kuka on mielestäsi vaikuttavin suomalainen tyttökirjallinen hahmo?
Tiina, Virva ja Iris suomalaisen tyttökirjallisuuden suosikkihahmoja

Täällä Sinisen linnan kirjastossa oli viime vuonna käynnissä Tuntemattomat tyttökirjat -haaste, johon luettiin melko paljon myös suomalaisia, vähän vähemmän tunnettuja tyttökirjoja, muun muassa Helga Nuorpuun Ruusula-sarjaa, Rebekka Räsäsen Juoniemi-sarjaa, Merja Otavan Priskaa ja suomalaisen tyttökirjallisuuden kuningattaren Rauha S. Virtasen vähemmän tunnettuja teoksia. Kaikki haasteeseen osallistuneet postaukset on linkitetty tänne. Tälle vuodelle aloitin uuden tyttökirjahaasteen, Nykyajan tyttökirjat, johon olen lukenut jo muutaman uudemman kotimaisen tyttökirjan.

Aion itsekin ehdottomasti osallistua, mutta en ole vielä päättänyt, mistä kirjasta tai henkilöhahmosta kirjoitan. Ihania tyttökirjahahmoja on paljon - joitakin suosikkejani ja samaistumiskohteitani (myös käännetystä tyttökirjallisuudesta) olen kirjannut tähän postaukseen viime joulukuussa.

Kirjoitusintoa kaikille suomalaisten tyttökirjojen ystäville!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Maria ja mahtavaa, että osallistut! <3

    VastaaPoista
  2. Sara, tää on ihana juttu, totta kai osallistun! (Enää pitäisi tosiaan valita, kenestä kirjoitan... :)

    VastaaPoista