maanantai 10. lokakuuta 2011

Tunnustuksia Aleksis Kiven päivänä


Sain Liisalta ja Valkoiselta kirahvilta tämän tunnustuksen, lämmin kiitos teille! Tunnustukseen kuuluu kertoa kahdeksan asiaa itsestään. Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivän kunniaksi tunnustan tänään vähän Kivi- ja kirjateemaisesti.

1. Asun melko lähellä niitä maisemia, joita Aleksis Kivi aikanaan katseli.

2. Haluaisin lukea Hannu Mäkelän Kivi-romaanin, mutta juuri nyt ei aika eikä keskittymiskyky riitä.

3. Juuri nyt luen kirjaa, joka on viihdyttävä ja hauska, mutta ei kuitenkaan hömppää. Täydellinen kirja lukujumin purkamiseen! Arviota luultavasti luvassa huomenna.

4. Palautin juuri ison kasan lukemattomia, kiinnostavia kirjoja kirjastoon. Kunpa ehtisin lukea enemmän!

5. Minun olisi ihan mahdoton nimetä yhtä tiettyä lempikirjaa. Edes ehdottoman Top 10:n muodostaminen ei onnistuisi. Kymmenen lempikirjailijaa voisin sen sijaan mainita (oikeudet muutoksiin pidätetään, sillä joku suosikki saattaa juuri nyt unohtua): L. M. Montgomery, Carol Shields, Colm Tóibín, Rauha S. Virtanen, Mika Waltari, Tove Jansson, Astrid Lindgren, Ulla-Lena Lundberg, Maria Gripe, Charlotte ja Anne Brontë ja Jane Austen. (Ok, mainitsin kaksitoista...)

6. Teini-ikäisenä pidin todella paljon Jostein Gaarderin kirjoista, pitäisi palata niihin joskus ja tunnustella, onko lumous tallella.

7. J. M. Coetzee taitaa olla ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) kirjallisuuden nobelisti, jota olen lukenut ennen kuin hän sai palkinnon. No, suurin osa kirjallisuuden Nobeleista on jaettu ennen syntymääni, joten vaikeahan palkittujen kirjailijoiden kirjoja olisi ollut lukea "etukäteen"...

8. Esikoiseni vei tänään kaksi mielikirjaansa eskariin: Disneyn Pinokkio ja Vexi Salmen runoilema satukirja Seitsemän suurta satua riimein. 


Tunnustus on tainnut kiertää jo kutakuinkin kaikissa seuraamissani blogeissa, mutta useampaan kertaan muistaminen tuskin haittaa, joten ojennan tunnustuksen Linnealle, Margitille, Saran kirjojen Saralle ja Sannalle.

12 kommenttia:

 1. Kiva, että teit tunnustukset Aleksis Kiven hengessä Tuo kolmonen kolahti ja kovaa: kunpa ehtisin lukea enemmän!

  VastaaPoista
 2. Valkoinen kirahvi, niinpä, ikuisuusongelma :).

  VastaaPoista
 3. Kaunis kiitos Maria tästä! :) Vastailen tähän tässä viikon aikana.

  Voi tuota kirjasto-ongelmaa. Minä yritän pitää kohtuutta mutta jotenkin tuo yöpöydällä oleva huojuva pino silti tuijottaa syyllistävästi.

  Sinulla oli todella mukavat ja ihanan kirjaiset vastaukset.

  VastaaPoista
 4. Minulla on ollut tuo Mäkelän "Kivi" ollut keksen viime joulusta saakka, mutta en ole saanut sitä luetuksi. Mielestäni sen idea on hyvä, kieli on hyvää ja rikasta, mutta se on auttamattomasti pitkitetty. Saman olisi voinut sanoa paljon tiivimmässä muodossa. Minun mielestäni.

  Hyvä että olet löytänyt lukujumin avaavan kirjan.

  VastaaPoista
 5. Linnea, eniten minua harmittavat ne kirjat, jotka olen varta vasten hakenut/varannut jostain muusta kuin lähikirjastosta. En tiedä, tuleeko niitä koskaan lainattua uudestaan...

  Jaana, joku muukin on kommentoinut tuota Mäkelän kirjaa vähän turhan laveaksi... Kammoan muutenkin tiiliskiviä juuri nyt, minulla on vielä pari viikkoa aikaa lukea pari kiinnostavaa tiiliskiveä, ennen kuin nekin pitää palauttaa.

  VastaaPoista
 6. Ihana lempikirjailijoiden lista - moni voisi olla omalla vastaavalla listallani.

  Minua ahdistaa kovasti jos joudun palauttamaan kirjoja kirjastoon lukemattomina. Jos eräpäivä lähestyy ja lainan uusintakerrat on käytetty, alan kuumeisesti kahlata kirjaa läpi. Siksi yritän pitää lainausmäärät jotenkin järkevissä rajoissa.

  VastaaPoista
 7. Liisa, homman juju on juuri tuo "lainausmäärät järkevissä rajoissa" ;). Se on minulle hyvin vaikeaa, mutta jos nyt parantaisin tapani tässä asiassa.

  Tuosta lempikirjalistasta, minulle on jo tullut mieleen muutama siitä unohtunut, tärkeä kirjailija :).

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvä lempikirjailijalista! Meillä on aika samanlainen kirjamaku. :)

  VastaaPoista
 9. Hei Maria ja kiitos tunnuksesta! Palaan siihen blogissani. Minäkin palautan kirjastoon pian lukemattomia kirjoja, aika ei vaan riitä ja näin se menee. Mulla on sellaiset kirjapinot esillä luettavista kirjoista, apua! Mutta nyt pitää tällä hetkellä kuitenkin painottaa tutkimuskirjallisuuden ja tietokirjojen lukemista, niin sitten se on jostain muusta lukemisesta pois.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Karoliina :). En tosiaan taida olla ainoa Shields-, Lindgren- ym. fani...

  Ole hyvä Sara! Hyviä hetkiä tutkimuskirjallisuuden parissa, voit sitten taas palkita itseäsi jollain ihanalla romaanilla tms... :)

  VastaaPoista
 11. Minäkin ihailen lempikirjailijalistaasi: Montgomery, Shields, Virtanen, Jansson, Lindgren, Gripe, Brontet, Austen... He kaikki ovat ikisuosikkejani. <3 Tóibíniin aion tutustua, kuten olen aikaisemminkin sanonut.

  Hauska tuo huomiosi nobelkirjailijoiden lukemisesta ja syntymäajastasi. Juuri noin! :)

  Mitähän luet? Odotan innolla!

  VastaaPoista
 12. Katja, sain juuri kirjan loppuun joten kohta läppäri sauhuamaan :).

  VastaaPoista