maanantai 24. lokakuuta 2011

Blogista ja sen kirjoittajasta

Kuva JL.

Sinisen linnan kirjasto syntyi maaliskuussa 2011 - seurattuani hetken kotimaisia kirjablogeja päätin itsekin perustaa sellaisen jakaakseni kokemuksia lukemistani kirjoista ja saadakseni lukemastani muiston myös itselleni. Kirjoittaessa ajatukset kirjasta jäsentyvät, ja lukijoiden kommentit herättävät taas uusia ajatuksia ja tulkintoja, kiitos niistä!

Blogini nimi viittaa L. M. Montgomeryn Sininen linna -romaaniin, joka on yksi lempikirjoistani. Kirjan päähenkilö Valancy rakastaa kirjoja ja omaa pientä kotiaan puiden siimeksessä. Niin minäkin, mutta toisin kuin Valancya, minua pitävät kiireisenä myös pienet lapset.

Olen hieman alle kolmekymppinen perheenäiti. Koulutukseltani olen HuK ja Yleisen kirjallisuustieteen maisteriopinnoissa olen graduvaiheessa. Blogi on minulle paitsi harrastus myös keino pysytellä kärryillä kirja-alasta hoitovapaan aikana ja ylläpitää kirjoitusrutiinia.

Suurin osa lukemistani kirjoista on lainattu kirjastosta tai ostettu itse, mutta uutuuksista monet ovat kustantamoilta pyydettyjä arvostelukappaleita. Kiitän kustantamoja hyvästä yhteistyöstä! Blogi on harrastukseni ja mielipiteet omiani. Blogikirjoitusteni tyylilaji vaihtelee kirja-arviosta esseeseen ja analyysista lukutunnelmien kuvauksiin.

Luen ennen kaikkea romaaneja, mutta nautin myös hyvistä novelleista, ja runot koskettavat usein syvimmälle. Lasten ja nuortenkirjallisuus, erityisesti klassiset tyttökirjat, ovat lähellä sydäntäni. Luen paljon myös tietokirjallisuutta, etenkin kirjallisuuden ja historian aihepiireistä.

Tervetuloa Sinisen linnan kirjaston lukijaksi! Eniten ilahdun, jos lukijan tie vie Sinisen linnan kirjastosta omaan lähikirjastoon etsimään täällä mainittua kirjaa...


Teimpä minäkin, kuten monet bloggaajakollegani, tällaisen esittelyn omalle alasivulleen. Miltä vaikuttaa, onko kaikki olennainen mainittu (viitaten tähän kuluttajavirastolta saatuun infoon ja muutenkin?) Haluaako joku lukija kysyä jotakin?


19 kommenttia:

 1. Kiva esittely! Minua kiinnostaisi gradusi aihe. Vositkohan paljastaa sitä edes jonkin verran?

  VastaaPoista
 2. Jaana, ikävä kyllä tulen varmaankin vaihtamaan gradun aihetta, kun taas alan sitä työstää. Aloitin sen niin kauan sitten, enkä lastenhoidon ohella ole saanut tutkielmaa vietyä mihinkään järkevään suuntaan. Nyt muistan tuskin itsekään tarkempaa tutkimusongelmaa ;).

  Mutta se, mitä tähän mennessä olen tehnyt, liittyy erään pohjoismaisen nuortenkirjailijan laajaan neliosaiseen teokseen ja teoksessa näkyviin goottilaisen romaanin konventioihin. Hmm, ehkä siitä voisi vielä tulla jotain, joskus... :)

  VastaaPoista
 3. Mukava esittely ja minusta kaikki olennainen on mainittu. Ja jos ei ole, sitten minunkin pitää varmaan lisätä jotain omaani ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Susa :). Sinunkin esittelysi on hieno, kuten muidenkin joita olen lukenut ja joita käytin inspiraationa kirjoittaessani omaani.

  VastaaPoista
 5. Hieno esittely!

  Minä ajattelin pysyä siinä, minkä tunteella vuodatin profiiliini 14.2.2009. Mikään ei ole siitä muuttunut, paitsi, että tätä en olisi uskonut...tätä vauhtia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Leena! Profiiliesittelysi Wilde-sitaatteineen on ihana. Minullakin on profiilissa vähän tätä esittelysivua runollisempi luonnehdinta. Tämän tein osittain tuon Kuluttajaviraston suosituksen vuoksi, sieltä kun sanottiin että jos saa arvostelukappaleita, siitä pitää mainita jossain. Sinähän olet sen lukijoillesi kertonut, samoin kuin sen, että et saa blogin pitämisestä rahaa jne.

  VastaaPoista
 7. Hei Maria kiva esittely! Tuo gradusi kuulostaa kiinnostavalta. :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Sara! :) Muistinkin tuon Jaanan kysymyksen myötä, että olin luvannut kertoa sinulle graduni aiheesta. Tutkimuskohteena on siis nuortenkirja, mutta en käsittele sitä nuortenkirjatutkimuksen näkökulmasta vaan ihan yleensä romaanina.

  VastaaPoista
 9. Olipa mukava lukea esittelysi. Yllätyksiä siinä ei oikeastaan ollut, mikä kertoo siitä, että blogiasi seuranneena olen saanut kirjoituksistasi juuri sinunlaisen kuvan - mikä taas kertoo siitä, että kirjoitat persoonastasi käsin.

  Nyt tulee mieleen vain yksi kysymys: pitäisiköhän minunkin jossakin vaiheessa tehdä vastaavanlainen esittely itsestäni...? ;-D

  VastaaPoista
 10. Täällä liityn virteen että kiva esittely ja en minä ainakaan ollut tuon ihmeempiä muistaakseni maininnut eli eiköhän siinä kaikki olennainen.

  terkuin kohta myös gradunsa kanssa painiva

  (ja hitsi, minä aion kyllä vielä lukea tuon Sinisen linnan!)

  VastaaPoista
 11. Kiitos Paula :). Ja pitäisi, tällainen kannattaa tehdä (jotkut tietysti saavat kaiken olennaisen tiivistettyä profiiliin), ja Kuluttajaviraston suosituksen mukaan arvostelukappaleista pitäisi mainita jossain. Siitä vaan läppäri sauhumaan ;).

  Kiitos Linnea! Enpä ollut huomannut, että sinullakin on tällainen, menenpä lukemaan :).

  Ja sinun TÄYTYY lukea Sininen linna ihan senkin takia, että luonto ja luontokirjat ovat siinä tärkeässä roolissa!.

  Koetan saada sinulle postia lähtemään huomenna :)

  VastaaPoista
 12. Kiva esittely Maria! Oli mukava kuulla lisää sinusta ja kiinnostuksen kohteistasi.

  Se, että opiskelet kirjallisuutta, oli mulle uusi tieto, vaikka kyllähän sun teksteistä näkyykin hyvällä tavalla asiantuntijuus (tarkoitan tällä nyt lähinnä sitä, ettet korosta tietämystäsi tai suolla sivistyssanoja, vaan kirjoitat selkeästi ja ymmärrettävästi).

  Siniseen linnaan haluaisin palata. Olen lukenut sen joskus aikoja sitten.

  VastaaPoista
 13. Anna Elina, tuo opiskelujuttu näkyisi tietysti ihan eri tavalla jos kävisin luennoilla ja arvioisin täällä tenttikirjoja, mutta tässä elämäntilanteessa hyvä kun muistan asian itsekään ;).

  Minunkin pitäisi lukea Sininen linna uudestaan ja kirjoittaa siitä blogiini. Jos ehtisin lukea englanniksi niin vielä parempi, toisaalta suomennoksella on nostalgia-arvoa...

  VastaaPoista
 14. Toinen gradunsa kanssa painiva tuli myös kehumaan esittelyäsi. Esittelysi muistutti, että Montgomeryn Sininen linna pitäisi viimein lukea:)

  VastaaPoista
 15. Kiitos Susa :). Sinäkin olet muistaakseni saamassa opettajan pätevyyden? Kehun takaisin sinun esittelyäsi; se on oikein napakka ja tärkeät asiat tulevat siitä hyvin selviksi. Voimia graduntekoon!

  VastaaPoista
 16. Neljäs gradunsa kanssa painiskeleva tuli myös moikkaamaan. :)

  Tsemppiä kaikille graduntekoon! Aion tehdä oman esittelyni myös, varmaan jo messujen jälkeen.

  VastaaPoista
 17. Moi Hanna! Huomaa, että olen lipsahtanut jollekin "hidastuskaistalle", kun moni opinnot muutamaa vuotta myöhemmin aloittanut tekee jo gradua... :) Hahaa, kiva kuulla, että en ollut viimeinen jolla tällaista esittelyä ei ollut, niin monet tekivät jo viimeistään pari viikkoa sitten :)

  VastaaPoista
 18. Hyvä ja mielenkiintoinen esittely, taidan ottaa sinusta esimerkkiä ja kirjoittaa samanmoisen omaan blogiini. :)

  VastaaPoista