Sivut

tiistai 1. toukokuuta 2012

Huhtikuun luetut

Oi ihana toukokuu on koittanut, räntäsade on ainakin Etelä-Suomessa vaihtunut auringonpaisteeseen ja tonttimme itärinne on sinisenään vuokoista. Pieni kurkistus kuitenkin vielä huhtikuuhun, joka oli minulle hyvä luku- ja bloggauskuukausi. Kirjoitin seuraavista kirjoista:

1. Catherine Coe: Länkkäri-Lasse - tukala tilannne
2. Helena Ruuska: Marja-Liisa Vartio - kuin linnun kirkaisu
3. Mika Keränen: Hopeinen aarrearkku
4. Riipinen & Ruuska-Tuominen: Kielet kippuralle. Lasten loruaapinen
5. Annamari Marttinen: Ero
6. Emmi Itäranta: Teemestarin kirja
7. Carlos Maria Dominguez: Paperitalo
8. Milla Keränen: Sisilian ruusu
9. Huovi & Louhi: Jättityttö ja Pirhonen
10. Gaute Heivoll: Etten palaisi tuhkaksi
11. Nina Banerjee-Louhija: Yhden päivän kuningatar
12. David McKee: Elmeri ja Super-Esko
13. Kirsi Vainio-Korhonen: Ujostelemattomat. Kätilöiden, synnytysten ja arjen historiaa

Jälleen kerran kuukauden lukupinossa oli niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta kuin lastenkirjojakin. Huhtikuussa sain nauttia erityisen hienoista tietokirjoista, joista Ujostelemattomat tarjosi mielenkiintoisen kurkistuksen 1700-luvun Suomeen kätilöntyön ja synnytysten näkökulmasta, Yhden päivän kuningatar kertoi kompleksisten ihmissuhteiden värittämän kiehtovan elämäntarinan ja Marja-Liisa Vartio - kuin linnun kirkaisu valaisi varhain kuolleen modernistin elämää ja viime vuosisadan kirjallisia piirejä.

Lastenkirjoista riemastuttivat erityisesti "salapoliisiromaani" Hopeinen aarrearkku sekä kuvakirja Elmeri ja Super-Esko. Romaaneista Emmi Itärannan esikoisteos Teemestarin kirja ja Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi olivat paitsi hengästyttävän upeita myös sellaisia kirjoja, joiden tunnelma ja henkilöt jäivät mieleen elämään pitkään lukemisen jälkeenkin.

Huhtikuussa tein myös "TBR100" -listan eli luettelon kirjoista, jotka haluaisin joskus lukea (poislukien useimmat uutuudet). Kun nyt vilkaisin tuota noin kuukausi sitten kokoamaani listaa, huomaan lukeneeni siitä kaksi kirjaa, voittaneeni onnekkaasti yhden blogiarvonnassa pian listan julkaisemisen jälkeen (!), tilanneeni kaksi listan kirjoista Adlibriksesta Kirjan ja ruusun päivänä (lähetystä yhä odotellen...), joten listalla on ollut jonkinlaista, kenties alitajuista, vaikutusta lukemisiini.

Toukokussa Sinisen linnan kirjastossa on luvassa kirja-arvioita tuttuun tapaan ja kenties yksi haastekin. Aurinkoisia päiviä kaikille!

7 kommenttia:

 1. Huhtikuu oli sinulle(kin :)) hyvä lukukuukausi. Teemestarin kirja ja Etten palaisi tuhkaksi ovat molemmat minunkin mielestäni hyviä, suorastaan erinomaisia kirjoja.

  Luin mielenkiinnolla arviosi Ujostelemattomista. Tärkeä kirja, joka avaa varmasti paljon suomalaisten synnytysten turvallisuutta sekä erään ammattikunnan syntyä. Se on kuitenkin kirja, jota en itse uskaltaisi (!) lukea.

  Kaunista alkanutta toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ymmärrän hyvin, ettet uskalla lukea Ujostelemattomia - ainakin kannattaisi lukea sisällysluettelon mukaan tarkkaan valikoiden. Paikoin epämiellyttäviä ja kauhistuttavia asioita kuvattiin hyvinkin tarkasti (jälleen kerran: Luojan kiitos synnytyslääketiede on kehittynyt noista päivistä!), mutta kuitenkin niin tieteellisen etäännyttävästi, että sain osin omaksi yllätyksekseni ihan hyvin kirjan luettua "kauhuineen päivineen".

   Poista
 2. apua miten pitkä lista! hienoa! ja upeita kirjoja monta. ihania vuokkoja, wau! mä en oo saanu luettua melkein mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni.M, tuossa on aika monta lastenkirjaa, mutta yllätyin itsekin, että romaaneja ja tietokirjojakin kertyi luettuihin runsaasti, vaikka tuntui että pääsiäiset ym. verottivat lukuaikaa. Saa nähdä, miten käy toukokussa :).

   Poista
  2. Niin ja nuo vuokot - olen tosiaan kiitollinen, että niitä kasvaa niin paljon ja niin lähellä, kun ovat kuitenkin melko harvinaisia!

   Poista
 3. Sinullakin on aikas kiva saldo huhtikuulle!

  Itse huomasin lukeneeni tbr-listalta 5 kirjaa tähän mennessä. Mutta eipä minulla kovin montaa enempää olekaan to-readeissa tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, sinullapa on listan "purku" edistynyt mallikkaasti! Vaikka minäkin keräsin listalle paljon kirjoja, jotka minulla on parhaillaan lainassa kirjastosta/ omassa hyllyssä / olen ollut pitkään aikeissa ostaa, niin kummasti monet muut kirjat sitten kuitenkin kiilaavat edelle ja tbr:t palautuvat lukemattomina kirjastoon... :)

   Poista