Sivut

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukut 23 ja 24: Joululukemista ja hyvän joulun toivotus

On aatonaattoilta. Ei ole enää pitkä aika siihen hetkeen, kun saa rauhoittua viettämään joulua - ja illalla lasten mentyä nukkumaan uppoutua hyvään kirjaan, kenties takkatulen loisteessa. Jos en olisi jo lukenut Ulla-Lena Lundbergin Jäätä, Sirpa Kähkösen Hietakehtoa tai Helena Ruuskan Marja-Liisa Vartio - kuin linnun kirkaisu -elämäkertaa, haluaisin löytää ne joulupaketista. Vaikka olenkin nuo upeat kirjat jo lukenut, en jää ilman ihanaa luettavaa jouluna. Paitsi että joulupukki saattaa muistaa minua jollakin hyvällä kirjalla, olen varannut joululomalle muutaman paksun romaanin, joiden uskon varmasti olevan nautittavia kirjoja.

Pinossa on niin blogeissa kuin lehtiarvioissakin kovasti kehuttu Jeffrey Eugenidesin Naimapuuhia, upeaa Jää-romaania edeltänyt, pastori Petter Kummelin nuoruudesta ja lapsuudenperheestä kertova Marsipaanisotilas ja - niin kauniissa postipaketissa, että avaan sen vasta jouluna - Tarinauttisen hämärän hetket -blogin Elma Ilonan lähettämä, niin ikään Ulla-Lena Lundbergin kirjoittama romaani Sade.

Näistä kirjoista ehkä juttua alkuvuodesta, mutta nyt blogini jää joululomalle. En halua laittaa blogiini postausta jouluaattona edes ajastettuna, joten avaan joulukalenterin luukun 24 tänne jo nyt ja toivotan kaikille Sinisen linnan kirjaston lukijoille tunnelmallista ja rauhallista joulua!
4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hienoilta joulusuunnitelmilta.
  Onnellista joulua ja bloggaamisen iloja uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 2. Todella ihanaa, rauhallista ja suloista joulua sulle Maria!

  VastaaPoista
 3. Maria, oikein rauhaisaa joulua sinulle & perheellesi!<3333

  VastaaPoista