Sivut

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Versatiilinen bloggari

Susa P. muisti minua The Versatile Blogger -tunnustuksella, lämmin kiitos Susan kirjastoon! Piti oikein tarkistaa, mitä tuo versatile tarkoittaa, ja nettisanakirjan mukaan se on monipuolinen, mukautuva, monikäyttöinen ja muuttuvainen. Joka tapauksessa tunnustukseen kuuluu tunnustaa seitsemän asiaa itsestään, joten "härifrån tvättas":

1. Olen lainannut tänä vuonna lähikirjastostamme 568 nidettä, siis kirjaa (lasten ja aikuisten), lehteä (enimmäkseen sisustus-, remontti- tai yleisaikakauslehtiä, muutaman perhelehden) ja videota. Tällä hetkellä minulla on lainassa 72 nidettä.

2. Saan aina päänsärkyä tai muuten tukalan olon matalapaineesta.

3. Kevät on suosikkivuodenaikani. Tai sitten kesä. Tai syksy.

4. Luen kaikenlaisia kirjoja. Lähes kaikenlaisia: en ikinä ole lukenut yhtään vampyyrikirjaa enkä koskaan tule lukemaankaan. Pelkkä ajatuskin puistattaa. Kaikella kunnioituksella niitä kohtaan, jotka ko. genrestä pitävät :).

5. En osaa tehdä käsitöitä.

6. Haaveilen puutarhasta, mutta en ole mikään viherpeukalo. Oikeastaan ihannepihani olisi niitty täynnä luonnonkukkia, muutamalla omenapuulla ja marjapensaalla höystettynä.

7. Huh, ottipa koville keksiä nämä asiat, jotka ilkeän tunnustaa :). Taitaa uni jo painaa...

Haluaisin kuulla seitsemän tunnustusta seuraavilta versatiileilta bloggareilta (pahoittelen, jos joku on jo tunnustanut mielestään jo ihan liikaa :))

Anna Elinalle (Vielä yksi rivi...), jonka blogin nimi viittaa hauskasti sekä lukemiseen että käsitöihin.
Reeta Karoliinalle (Kertomus jatkuu), joka kirjoittaa kirjapostauksensa ajatuksella ja kiireettä.
Kirsille (Kirsin kirjanurkka), joka kirjoittaa monipuolisesti erilaisista kirjoista ja ajankohtaisista kirjamaailman aiheista.
Marialle (Mamman uuni), joka tarjoaa tunnelmapaloja ihanasta arjestaan.

15 kommenttia:

  1. Ohos, miten sinulla voi olla noin monta kirjaa yhtä aikaa lainassa? Mie olen aina siinä ylärajoilla, mutta yli 40 ei saa lainata.

    Miekään en ole lukenut muita vampyyrikirjoja, kuin pikku vampyyreita lapsena. :)

    VastaaPoista
  2. Hanna, täällä maalaiskirjastoissa on ilmeisesti lepsumpaa kuin Helmet-alueella :). Minusta tuo 40 lainaa on törkeän vähän (vielä muutama vuosi sitten raja oli 50, ja lainat sai uusia viisi kertaa, mutta sitten Helmetin käyttösääntöjä kiristettiin), jos on esim. kirjallisuudenopiskelija (joka löytää paljon tenttikirjoja myös kaupungin kirjastosta) tai jos on lapsia, joilla ei ole vielä omia kirjastokortteja. Lapsille voi hyvällä omallatunnolla lainata enemmänkin, koska lasten kuvakirjoja ehtii lukea vaikka useamman päivässä, mutta noiden omien tiiliskiviromaanien rohmuaminen ja hautominen omassa hyllyssä kieltämättä vähän nolottaa...

    Mikäköhän se lainojen yläraja on täällä, jos 72 lainaa saa vielä ainakin olla??? Seuraavalla kirjastoreissulla lupaan palauttaa enemmän kuin lainaan!

    VastaaPoista
  3. Minäkin tuijotin lainausmäärää tyrmistyneen epäuskoisena. :D Olet varmasti kotikirjastonne kantava voima ja vuoden asiakas, hyvä!

    Luin mielenkiinnolla muutkin kohdat. Kohdat 3 ja 6 kuulostivat kovin tutuilta. :)

    VastaaPoista
  4. Huh (*ajattelee lainojesi määrää*)! Ensimmäistä kertaa tuli mieleeni, että kirjojen lainaaminen voi olla vähän niin kuin käsityöt: monenlaisesta on helppo innostua, sitten niitä voi hautoa ympäri kämppää, kunnes lopulta toteaa, että ei tästä mitään tule – tai sitten saa inspiraation. Mulla käy juuri näin käsitöiden kanssa. (Myönnän, että kirjojen kohdalla lapset ovat kyllä kovasti lieventävä asianhaara.)

    Kirjastossa käyn monta kertaa viikossa, mutta olen hyvin maltillinen lainaaja. Pelkään syntyvää ahdistusta :) Tosin nykyään olen pahuksen laiska lukijakin, haluaisin lukea enemmän mutta päädyn helposti lainaamaan sellaisia "klassikkoja", jotka lopulta eivät jaksa innostaa. Taidan olla myös ärsyttävän ronkeli (mitä ei tällä taustalla ehkä kehtaisi tunnustaa). Onneksi on tämä sun blogi: lainasin jo innoittamanasi Carol Shieldsiä :) 30-luvulla syntyneet amerikkalaiset/kanadalaiset naiskirjailijat ovat ennenkin uponneet.

    VastaaPoista
  5. Minäkin vaikutuin kirjalainojesi määrästä! Ja samalla onnittelen niistä, koska kaltaisesi asiakkaat pitävät valtakunnalliset kirjastotilastot kunnossa. :) Lainojen määrä on ollut laskussa, mikä ei ole hyvä asia kirjastomäärärahoista päätettäessä. Mietin juuri, että voisiko teidän kirjastossa olla niin, ettei siellä olekaan määrättyä enimmäismäärää lainoille?

    Minäkään en osaa tehdä käsitöitä, en edes niitä silmukoita (vaimitänenytovat) neulomista tai virkkaamista aloittaessa.

    VastaaPoista
  6. Vielä sitä tulin sanomaan, että lainojesi määrä siivitti minut ajatusketjuun, josta syntyi kokonainen postaus. Kiitos siis inspiraatiosta.

    Ja vielä Katjan kommenttiin viitaten: meidän kirjaston ovella tehdään parhaillaan kyselyä siitä, miten pitkän tovin kukakin on kirjastossa viettänyt. Jo kahtena päivänä olen vastannut "yli kaksi tuntia". Toivottavasti määrärahoihin vaikuttaa myös kirjastossa oleskelu, ei vain lainaaminen ;)

    VastaaPoista
  7. Laura Proust: Kirjastotilastoissa otetaan huomioon mm. lainat, kirjastokäynnit (eli juuri se oleskeleminen), verkkokäynnit ym. :)

    VastaaPoista
  8. No itsekin kyllä vähän epäilin tuota kokonaislainamäärää, että laskeeko tuo järjestelmä myös lainojen uusimiset? Toisaalta tuo tekee noin 25 lainaa per viikko, mikä voisi olla ihan tottakin... Harmittaa, kun täällä ei ole sitä lainaushistorian tallentamispalvelua, mikä Helmetissä on.

    Laura, vertauksesi käsitöihin oli osuva! Ilmaus "hautoa ympäri kämppää" pisti oikein hymyilemään :). Lapset on muuten hyvä tekosyy lainamäärälle myös siinä mielessä, että lasten kanssa kirjastossa asioidessa ei ehdi kunnolla selailla kirjoja niin että tietäisi paremmin, mikä kiinnostaa - eikä myöskään ehdi kotona lukea kaikkia niitä, jotka oikeasti kiinnostaisivat. Ja ihaanaa, kun pystyt viettämään aikaa kirjastossa - kirjasto menee yleensä kohta jo kiinni siinä vaiheessa, kun minä ehdin sinne (yksin). No joskus lastenkin kanssa tulee viivähdettyä ja luettua lasten kirjoja ääneen, mutta tällä hetkellä se on hankalaa, kun yksi vilpertti juoksentee tyhjentämässä hyllyjä... Mutta uskon, että kirjastossa vietetty aika vaikuttaa määrärahoihin myös.

    Kiva että löysit Carol Shieldsin. Mitä lainasit häneltä? Käyn kohta kurkkaamassa postauksesi :).

    Katja, ei varmaan ole - vielä. Minun takiani lainausrajat varmaan kohta asetetaan... Jenni, luulen että minusta tulee pikemminkin varoittava esimerkki kirjahasterista, joka jemmaa kirjoja toisten lainaajien ulottumattomissa (punastelee nolona).

    VastaaPoista
  9. Vau mikä lainamäärä! Ilahdun aina suunnattomasti, kun löydän jostain ihmisen, joka ei myöskään osaa tehdä käsitöitä - mä en olekaan ainoa:)

    VastaaPoista
  10. Kiitos sinulle hyvänmielen sanoistasi!Ja juu tätä haastetta en ole saanutkaan ilolla otan vastaan.Ja kiitos omasta seitsemästäsi!Mukavaa tutustua lisää.
    Maria

    VastaaPoista
  11. Onnea tunnustuksesta! Paljastuksesi voisivat olla omiani (matalapaine-huonovointisuus, hurjat lainamäärät, viherpeukalon puuttuminen ja käsityötaidottomuus). Kevät vain ei ole lempivuodenaikani, mutta sekin voi johtua lähinnä siitä, että olen aina kärsinyt siitepölyallergiasta...

    VastaaPoista
  12. Lumikko, minäkin kärsin tuosta siitepölyallergiasta, se on kyllä väsyttänyt monena keväänä. Jostain syystä nyt aikuisena se on helpottanut, monta kevättä olin ilman antihistamiinia kunnes taas viime kevät oli hankalampi.

    Kiva Maria, että tartut tähän :). Näissä haasteissa on haastavinta löytää ne blogit, joissa juuri kyseinen haaste ei vielä ole kiertänyt... :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos haasteesta ja erityisesti punastuttavasta blogini luonnehdinnasta! Yritän koota oman seiskani viikonlopun aikana.

    VastaaPoista
  14. Ole hyvä Kirsi, jään odottamaan, mitä Kirjanurkassa tunnustetaan :)

    VastaaPoista
  15. Susa P., kiva tosiaan huomata, ettei ole ainut, jolla on neulomispeukalo keskellä kämmentä :)

    VastaaPoista